Завод за статистику: Индустријска производња увећана за шест одсто

Индустријска производња остварена у Републици Српској (РС) за седам мјесеци ове године већа је за шест одсто него у истом периоду прошле године, подаци су Завода за статистику. У посматраном периоду у вађењу руда и камена раст производње износио је 28,8 одсто, а у прерађивачкој индустрији 5,4 одсто. Производња и снабдијевање електричном енергијом, гасом и […]

петак, август 19, 2011 / 18:00

Индустријска производња остварена у Републици Српској (РС) за седам мјесеци ове године већа је за шест одсто него у истом периоду прошле године, подаци су Завода за статистику.

У посматраном периоду у вађењу руда и камена раст производње износио је 28,8 одсто, а у прерађивачкој индустрији 5,4 одсто.

Производња и снабдијевање електричном енергијом, гасом и водом за седам мјесеци ове године мања је за 1,5 одсто у односу на исти прошлогодишњи период.

Посматрано према намјени производа, највећи процентуални раст од 35,5 одсто за седам мјесеци ове године у односу на исти прошлогодишњи период регистрован је код трајних производа за широку потрошњу.

Јулски ниво индустријске производње већи је од јунског за 1,4 одсто.Оставите одговор