Америчка ТВ: Гадафи се спрема да оде у Тунис

Либијски лидер Моамер Гадафи припрема се да напусти са породицом Либију и оде у изгнанство у Тунис, рекли су данас амерички званичници телевизији Ен-Би-Си (НБЦ), позивајући се на обавјештајне информације. Исти званичници нису могли да дају ниједан други детаљ, попут услова или времена Гадафијевог одласка, наводи ова телевизија и истиче да не постоји гаранција да […]

петак, 19 августа, 2011 / 18:18

Либијски лидер Моамер Гадафи припрема се да напусти са породицом Либију и оде у изгнанство у Тунис, рекли су данас амерички званичници телевизији Ен-Би-Си (НБЦ), позивајући се на обавјештајне информације.

Исти званичници нису могли да дају ниједан други детаљ, попут услова или времена Гадафијевог одласка, наводи ова телевизија и истиче да не постоји гаранција да ће Гадафи слиједити тај план до краја.

У Триполију је јутрос одјекнуло најмање седам снажних експлозија у близини главног комплекса либијског лидера Гадафија Баб ал-Азизија, док су град надлијетали авиони НАТО.

Становници либијске пријестонице рекли су АП-у да су се најмање три експлозиије чуле на путу који води до аеродрома, док очевици наводе да су се на мети авиона Алијансе нашли центар Триполија и источно предграђе Таџура.

Побуњеници настоје да пресјеку линије снабдијевања Триполија из Туниса на западу и Гадафијевог родног града Сирта на истоку, а јуче су саопштили да су освојили рафинерију у луци Завијах, 40 километара западно од Триполија, као и град Гаријан, 80 километара јужно.Оставите одговор