Заједничар: Додик за стварање регионалне енергетске заједнице

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да је енергетска заједница земаља региона прихватљив модел за Републику Српску, како би заједнички одговорили енергетским изазовима у будућности.

недеља, март 26, 2023 / 11:05

"За сада ову идеју подржавају Мађарска, Република Српска и Србија, али и други су добродошли да се прикључе јер је битно да земље региона сачувају своје интересе у односу на глобалну економију", написао је Додик на "Инстаграму", уз напомену да је ово поручио на панелу у оквиру Самита енергетике "СЕТ Требиње 2023".

Додик је захвалио мађарском министру спољних послова Петеру Сијарту, који је присуствовао Самиту енергетике и показао да Мађарска има искрене, пријатељске односе са Републиком Српском са којом већ реализује заједничке пројекте, а у плану су и нови.

Протекле седмице Додик је у Бањалуци посјетио мјесто изградње арене за тениски турнир "Српска опен" и увјерио се да ће све бити спремно за највећи спортски догађај који се организује у Републици Српској.

"Посјетио сам општине Гацко и Билећа, гдје сам са руководством разговарао о стању у тим локалним заједницама, као и помоћи коју републичке институције треба да пруже у рјешавању приоритетних проблема", додао је Додик.

Предсједник Републике Српске је у петак, 24. марта, у Сомбору присуствовао обиљежавању 24 године од НАТО бомбардовања Србије, одакле је поручио да је будућност српског народа у уједињењу Републике Српске и Србије и да та идеја треба да живи без обзира на то шта о томе кажу управо они који су тај народ бомбардовали.Оставите одговор