За Мухарема Суљановића милион марака од Града Приједора

Градоначелник Приједора Слободан Јавор озваничио је данас почетак реконструкције Улице Мухарема Суљановића, за шта је из буџета града обезбијеђено милион КМ.

уторак, април 2, 2024 / 13:29

"Ово је улица у строгом центру града и једна од фреквентнијих на ширем подручју Приједора", рекао је Јавор новинарима у Приједору.

Он је навео да је рок за извођење радова 90 дана, али да очекује да ће послови знатно краће трајати уколико послуже временски услови.

Јавор је најавио да ће овог мјесеца бити настављена реконструкција Улице митрополита Петра Зимоњића у насељу Пећани, која је започета прошле године и није завршена у предвиђеном року до 21. јула.

"То смо започели прошле године, али смо морали прекинути с обзиром да је сезона гријања започела. Самим тим, до 15. априла она траје, чим то стане, односно заврши се све оно неопходно што је предвиђено законом по питању гријања, ми ћемо одмах ући у радове", рекао је Јавор.

Наташа Мрђа из фирме "Нискоградња Марјановић" Приједор, која је извођач радова, рекла је да ће радови бити изведени у року и квалитетно, те да обухватају замјену носивог и хабајућег слоја асфалта, затим изградњу тротоара са обје стране, саобраћајнице, оборинске канализације и расвјете.

Мјештанин Жарко Татић указао је на проблем недостатка паркинга и тротоара.

"Имамо институције које су овдје у посљедњих 10-15 година, као и приватни вртић, Пореску управу, тако да је ова улица изгубила свој неки стари смисао и мора да добије неки нови изглед и неку нову функцију", навео је Татић.

Никола Пашагић, који овдје станује од 1983. године, рекао је да су се мјештани обратили градоначелнику и Градској управи и да су им изашли у сусрет, те да ће реконструисана улица много значити за овај дио града гдје има доста дјеце.

У наредних 90 дана биће обустављен саобраћај у дијелу улице обухваћеном радовима.

Од 17.00 часова до 7.30 часова наредног дана у дијелу улице у којој важи обустава саобраћаја моћи ће да се крећу возила станара и возила за обављање разних услужних и других дјелатности.Оставите одговор