За амбуланту у Мотикама град издваја 36 000КМ

За опремање амбуланте породичне медицине у насељу Мотике Град Бања Лука издвојиће 36.000 КМ, што је 30 одсто потребних средстава, док ће 70 одсто средстава издвојити Влада Републике Српске – изјавио је градоначелник Бање Луке Драгољуб Давидовић. Давидовић је изразио наду да ће амбуланта у Мотикама бити стављена у функцију до краја године и да […]

понедељак, 3 октобра, 2011 / 17:06

За опремање амбуланте породичне медицине у насељу Мотике Град Бања Лука издвојиће 36.000 КМ, што је 30 одсто потребних средстава, док ће 70 одсто средстава издвојити Влада Републике Српске – изјавио је градоначелник Бање Луке Драгољуб Давидовић.

Давидовић је изразио наду да ће амбуланта у Мотикама бити стављена у функцију до краја године и да ће бити адекватно опремљена.

Начелница Одјељења за друштвене дјелатности Административне службе града Љиљана Радовановић рекла је да је већ купљен стамбени објекат у Мјесној заједници Мотике за амбуланту породичне медицине.

Она је додала да су од 2008. године реновиране, изграђене и саниране 74 амбуланте породичне медицине у граду.

"Наставком ових активности у наредне три до четири године имаћемо потпуно изграђену мрежу амбуланти породичне медицине у граду", рекла је Радовановић и додала да ће то пружити грађанима боље услове за примарну здравствену заштиту.