Вуковићева "Мирно спавај" добила повељу "Видовдан 2011"

Горану Вуковићу из Прњавора припала је овогодишња награда стручног жирија сусрета пјесника "Своме роду од Косова до данас", који се одржавају на Вучијаку код Прњавора. Вуковићу је повеља "Видовдан 2011" припала за пјесму "Мирно спавај", објављеној у заједничкој збирци пјесама, посвећених једном од најзначајнијих датума у историји српског народа – Видовдану. Десети сусрети пјесника "Своме […]

уторак, јун 28, 2011 / 09:33

Горану Вуковићу из Прњавора припала је овогодишња награда стручног жирија сусрета пјесника "Своме роду од Косова до данас", који се одржавају на Вучијаку код Прњавора.

Вуковићу је повеља "Видовдан 2011" припала за пјесму "Мирно спавај", објављеној у заједничкој збирци пјесама, посвећених једном од најзначајнијих датума у историји српског народа – Видовдану.

Десети сусрети пјесника "Своме роду од Косова до данас" почели су синоћ молебаном у цркви Светог великомученика кнеза Лазара на Вучијаку.

Одржано је вече поезије на којем су своје радове прочитали већина од 92 пјесника из Српске и иностранства, заступљена у збирци "Видовданске бесједе".

Организатори ове књижевне манифестације су Српски књижевни клуб "Таласи" из Прњавора и Удружење писаца Србије, центар за РС са сједиштем у Прњавору.Оставите одговор