Мали акционари апелују на глас против дневног реда Скупштине акционара

Удружење малих акционара Фабрике дувана Бања Лука упутило је данас апел Фонду пензијско-инвалидског осигурања и Фонду за реституцију Републике Српске, као акционарима овог предузећа, да због катастрофалног стања у Фабрици гласају против дневног реда Скупштине акционара ове фабрике која је заказана за 30. јуни. "Треба озбиљно да размотрите наш захтјев, јер није у питању само […]

уторак, 28 јуна, 2011 / 09:06

Удружење малих акционара Фабрике дувана Бања Лука упутило је данас апел Фонду пензијско-инвалидског осигурања и Фонду за реституцију Републике Српске, као акционарима овог предузећа, да због катастрофалног стања у Фабрици гласају против дневног реда Скупштине акционара ове фабрике која је заказана за 30. јуни.

"Треба озбиљно да размотрите наш захтјев, јер није у питању само наш и ваш капитал, већ и судбина радника који ће остати без посла, због чега треба да гласате против свих тачака дневног реда Скупштине акционара, те да извјестите Инвестиционо-развојну банку и Савјет за приватизацију РС о стању у овом предузећу", наводи се у писаном апелу овог удружења.

Удружење малих акционара Фабрике дувана Бања Лука подсјећа да се предузеће налази пред гашењем у предстечајном ликвидационом поступку захваљујући руководству предузећа.

"Губитак у пословању предузећа на дан 31. децембар 2010. године премашује вриједност капитала предузећа за 3.156.400 марака, а до данас је тај губитак већи за милион марака", наглашава Удружење малих акционара.

Независни ревизор у свом извјештају скреће пажњу да због тога, Фабрици дувана Бања Лука по Закону о привредним друштвима пријети поступак отварања ликвидације.

Удружење малих акционара Фабрике дувана Бања Лука упутило је, такође, Савјету за приватизацију РС информацију о стању у овом предузећу са освртом на поништавање уговора о продаји државног капитала.

Представници Удружења малих акционара Фабрике дувана Бања Лука упутили су раније премијеру Српске Александру Џомбићу, као предсједнику Савјета, захтјев за раскид уговора о купопродаји државног капитала у овом предузећу.

Предузеће "Антонић трејд", чији је власник Небојша Антонић, купило је 55 одсто државног капитала једине Фабрике дувана у Српској у септембру 2006. године за око 2,1 милиона КМ.

Сједница Скупштине акционара Фабрике дувана Бања Лука заказана је за 30. јуни у 16.00 часова у сједишту предузећа у Улици краља Петра Првог Карађорђевића 82.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор