Вуковар: Градоначелникова хајка на Србе измамила и усташке симболе

Неки од учесника данашњег протеста у Вуковару против хрватских власти због непроцесуирања ратних злочина појавили су се са капама са усташким обиљежјима.

субота, октобар 13, 2018 / 15:13

Протест се одржава на иницијативу градоначелника Вуковара Ивана Пенаве, а организатори очекују долазак око 20.000 људи.

У Вуковар су почели да пристижу аутобуси из свих крајева Хрватске, а неки од учесника носе хрватске и заставе владајућег ХДЗ-а, као и транспаренте са сликом хрватског премијера Андреја Пленковића.

Један од организатора протеста Томислав Јосић рекао да политичке пароле нису пожељне и да ће се одмах реаговати на провокације.

Он каже да ово није протест против Пленковића, него против свих премијера до сада који "нису хтјели да извуку ствари испод тепиха и нешто направе".

Јосић тврди да су осумњичени за ратне злочине "заштићени као медведи у зоолошком врту", те додао да би Хрвати више него Срби требало да се брину за своју безбједност у Вуковару, јер су Срби чинили ратне злочине.

Вуковарска полиција очекује да ће протест протећи у мирној атмосфери.

Пенава је прије више од мјесец дана позвао грађане на протест због незадовољства радом хрватских институција у процесуирању ратних злочина почињених у Вуковару и у осталим дијеловима Хрватске који су били погођени ратом.Оставите одговор