Линта: Већина Хрвата устанак у Србу 1941. године – доживљава као великосрпску побуну

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта изјавио је поводом 80 година од подизања устанка против фашизма на подручју Лике и сјеверне Далмације да је велика лаж да су српски и хрватски народ заједно почели борбу за слободу, јер је већина Хрвата подржавала НДХ.


ПДП: Тражићемо да се за Пељешац, регулишу неријешена питања са Хрватском

Клуб посланика Партије демократског прогреса на сутрашњој посебној сједници Народне скупштине Републике Српске, а која се тиче изградње Пељешког моста, затражиће усвајање закључака везаних за нерјешена питања са Републиком Хрватском, а која су од изузетног значаја за Републику Српску.
Пуповац: Све подсјећа на деведесете, морамо сачувати идентитет

Предсједник Српског народног вијећа /СНВ/Милорад Пуповац оцијенио је да будућност Срба данас у Хрватској, када све подсјећа на ратне деведесете, зависи у првом реду од јачања њихове институционалне, развојне и идентитетске политике.


Џакула: Поништити дискриминаторски закон Хрватске према Србима повратницима

Српски демократски форум тражи од Хрватске да измијени дискриминаторске одредбе Закона о обнови, које Србе-повратнике обавезују да у обновљеним кућама или становима морају да живе најмање 10 година, јер оне претварају Србе у неслободне грађане.


Јадовно 2012: За крст часни и слободу на платну

Пише: Дани(ј)ел Симић На Јадовно сам ишао два пута. Прошле, и претпрошле године. Више је него један разлог зашто би то требали учинити и ви. Овај текст ће пробати бити трећи. Мени се ове године баш нешто узнедало. Умало да не одем. И поред свих отежавајућих емотивно-пословних околности, будилник на телефону је пропустио да звони, […]