Вукчевић: Младић није био у касарни када су убијени гардисти

Тужилац за ратне злочине Републике Србије Владимир Вукчевић рекао је да са сигурношћу може тврдити да ни Ратко Младић, нити било који други хашки оптуженик није био у касарни на Топчидеру 5. октобра 2004. године када су настрадала двојица гардиста Војске Србије. – Реконструисали смо кретање Ратка Младића и утврдили да он у то време […]

среда, октобар 5, 2011 / 22:59

Тужилац за ратне злочине Републике Србије Владимир Вукчевић рекао је да са сигурношћу може тврдити да ни Ратко Младић, нити било који други хашки оптуженик није био у касарни на Топчидеру 5. октобра 2004. године када су настрадала двојица гардиста Војске Србије.

– Реконструисали смо кретање Ратка Младића и утврдили да он у то време није био у касарни "Караш" на Топчидеру. Младић је тада био на другом мјесту – рекао је Вукчевић, не откривајући детаље.

– Чуо сам да је Младић, када је био саслушаван након хапшења, врло бурно реаговао, говорећи да никада не би пуцао на српског војника – навео је Вукчевић.
Он је додао да ће се ускоро састати са родитељима погинулих гардиста и да ће им пренијети више података.

Гардисти Драган Јаковљевић и Дражен Миловановић убијени су 5. октобра 2004. у топчидерској касарни у Београду, под неразјашњеним околностима.

Војска је одмах издала саопштење да је Миловановић пуцао на Јаковљевића и затим извршио самоубиство. Након тога је војно правосуђе утврдило да је Јаковљевић убио Миловановића и извршио самоубиство.

Због сумње у професионалност рада војних правосудних органа, Савјет министара тадашње државне заједнице Србије и Црне Горе и Врховни савјет обране формирали су независну комисију која је дошла до закључка да је на гардисте пуцала трећа особа.
Извјештај независне комисије 2008. године потврдили су и форензичари америчког ФБИ-а.0 КОМЕНТАРА

  1. Двије могуће варијанте: убили су их због тога што су момци видјели неку пљачку у касарни (а није да их није било) или су жртвовани за окретање народа против генерала Младића! Вјероватно је у питању ипак прва варијанта, али ми је драго што је коначно стављена тачка, или смо на том путу да се стави тачка, на приписивање овога генералу Младићу!

  2. Не, Ања, они момци су убијени у касарни на Топчидеру оне ноћи кад су ловци на Ђенерала ускочили у касарну преко жице да би пронашли и киднаповали Ђенерала за 5 милиона долара, колика је награда била за то, а ови несретни момци су им се нашли на путу и побили су их безобзирно, професионалци јбг ловци на људе.
    А ово што ова гњида прича, само се уклапа у тај дио тиме што могуће је није био Ђенерал тамо, па су упали у празно, или је био и тад је и ухапшен тајно, а испоручили су га јавно кад су услови сазрели за то. Јер у противном нек објасни гњида ко је узео ту фамозну награду од 7-8 милиона долара, нису то ситне паре?

  3. Не, Ања, они момци су убијени у касарни на Топчидеру оне ноћи кад су ловци на Ђенерала ускочили у касарну преко жице да би пронашли и киднаповали Ђенерала за 5 милиона долара, колика је награда била за то, а ови несретни момци су им се нашли на путу и побили су их безобзирно, професионалци јбг ловци на људе.
    А ово што ова гњида прича, само се уклапа у тај дио тиме што могуће је није био Ђенерал тамо, па су упали у празно, или је био и тад је и ухапшен тајно, а испоручили су га јавно кад су услови сазрели за то. Јер у противном нек објасни гњида ко је узео ту фамозну награду од 7-8 милиона долара, нису то ситне паре?

Оставите одговор