Вујановић: Мета сам сљедбеника нацисте Секуле Дрљевића

Неколико пута понављајући да је аутор актуелне црногорске химне Секула Дрљевић био нациста, Вујановић је нагласио да против њега воде кампању црногорски екстремисти, као и да је управо Дрљевићева химна подијелила Црну Гору. Гостујући у емисији „Начисто“ ТВ „Вијести“, предсједник БЈРЦГ казао је и да је био мета увреда окупљених на недавној "тајној вечери" Мила […]

петак, новембар 4, 2011 / 20:05

Неколико пута понављајући да је аутор актуелне црногорске химне Секула Дрљевић био нациста, Вујановић је нагласио да против њега воде кампању црногорски екстремисти, као и да је управо Дрљевићева химна подијелила Црну Гору.

Гостујући у емисији „Начисто“ ТВ „Вијести“, предсједник БЈРЦГ казао је и да је био мета увреда окупљених на недавној "тајној вечери" Мила Ђукановића и Ранка Кривокапића са дијелом црногорских “интелектуалаца”.

Вујановић се “зaхвалио” шефу ДПС-а што га није том приликом бранио.

“Ја сам захвалан Милу Ђукановићу што није реаговао, а то што су говорили екстремни црногорски националисти о мени управо је показатељ да радим праву ствар. На тај начин он (Ђукановић) мени диже рејтинг, прије свега у мојим очима, што ми је најважније”, рекао је Вујановић, подвлачећи да се до сржи противи екстремном црногорском национализму.

Такође, Вујановић је казао да му је драго што није био на састанку у вили “Горица”, јер би, по њему, тај скуп био веома полемичан, “будући да не би дозволио увреде на свој рачун”.

Вујановић је опонентима из “ултрацрногорског” блока поручио да се налази у одличној кондицији, као и да има врхунско стрпљење, иако има пуно нападача. Напоменуо је и да је све више убијеђен да борбом против црногорског национализма и шовинизма, ради праву ствар за грађанску Црну Гору.

Неколико пута понављајући да је аутор актуелне црногорске химне Секула Дрљевић био нациста, Вујановић је нагласио да против њега воде кампању црногорски екстремисти, као и да је управо Дрљевићева химна подијелила Црну Гору.

"Наш народ не зна да је он (Дрљевић) на петровданском Сабору 12. јула 1941. глорификовао Хитлера и Мусолинија, нацизам и фашизам Италије и Њемачке. Годинама причам да је химна подијелила Црну Гору", додао је Вујановић.

Он је поновио став да ће химну са задовољством слушати у прве двије строфе, "свјестан да је текстописац нациста".Оставите одговор