Вучуревић задржан у болници

Некадашњи градоначелник Требиња Божидар Вучуревић који је јуче пребачен из екстрадиционог притвора у Војномедицинску академију у Београду задржан је и данас у болници због тегоба са срцем и плућима, изјавио је Срни његов адвокат Светозар Вујачић. Према Вујачићевим ријечима, Вучуревић ће на ВМА бити подвргнут опсежним испитивањима. Адвокат је оцијенио да је добро што је […]

четвртак, јун 9, 2011 / 16:06

Некадашњи градоначелник Требиња Божидар Вучуревић који је јуче пребачен из екстрадиционог притвора у Војномедицинску академију у Београду задржан је и данас у болници због тегоба са срцем и плућима, изјавио је Срни његов адвокат Светозар Вујачић.

Према Вујачићевим ријечима, Вучуревић ће на ВМА бити подвргнут опсежним испитивањима.

Адвокат је оцијенио да је добро што је Вучуревић задржан на ВМА, јер је тако онемогућен да због продужетка притвора ступи у најављени штрајк глађу и жеђу.

Истичући како је Вучуревићево здравље урушено и да то још више погоршава боравак у притвору, Вујачић је изразио огорчење над спорошћу српских власти да донесу одлуку јесу ли или нису испуњени услови за изручење некадашњег градоначелника Требиња које траже БиХ и Хрватска.

„Они се не журе. За генерала Ратка Младића су све решили за пар дана, а код Вучуревића смо ушли већ у 70-ти дан. То је зато што их из Европе нико не притиска“, закључио је Вујачић.

Вучуревић је ухапшен 4. априла на граничном прелазу у Каракају, на српској страни, по потјерници Хрватске која га терети за гранатирање Дубровника, а накнадно је и БиХ затражила његово изручење.

Кривично вијеће Одјељења за ратне злочине Вишег суда у Београду, које је преузело Вучуревићев случај од суда у Шапцу, јуче му је за још два мјесеца продужило притвор.

Тренутно није познато када ће суд у Београду одлучивати о захтјевима Хрватске и БиХ да им се Вучуревић изручи, а од те двије земље затражена је додатна документација, која још није стигла.

Уколико и суд у Београду, попут суда у Шапцу закључи да су испуњени услови за изручење Вучуревића, коначну ријеч имаће министарка правде Србије Снежана Маловић.Оставите одговор