Конституисан Дом народа ПС БиХ

Избором Огњена Тадића из реда српског народа за предсједавајућег, а Драгана Човића из реда хрватског и Сулејмана Тихића из реда бошњачког народа за његове замјенике, те формирањем сва три клуба народа, у Сарајеву је данас конституисан Дом народа Парламентарне скупштине БиХ. Тадић, Човић и Тихић изабрани су једногласно, гласовима свих 15 делегата у Дому народа. […]

четвртак, 9 јуна, 2011 / 16:05

Избором Огњена Тадића из реда српског народа за предсједавајућег, а Драгана Човића из реда хрватског и Сулејмана Тихића из реда бошњачког народа за његове замјенике, те формирањем сва три клуба народа, у Сарајеву је данас конституисан Дом народа Парламентарне скупштине БиХ.

Тадић, Човић и Тихић изабрани су једногласно, гласовима свих 15 делегата у Дому народа.

Иако се очекивало да данас неће бити изабран члан Предсједништва Дома народа из реда хрватског народа због несугласица између два ХДЗ-а и "платформаша", то се није догодило јер су за Човића гласали и представници СДП-а у бошњачком и хрватском народу, као и Стјепан Крешић из ХСП-а.

Делегат из хрватског клуба и члан СДП-а Крунослав Врдољак појаснио је да је његова странка подржала Човића да би ралаксирала ситуацију у БиХ и да је то покушај уступака и максималне релаксације ситуације у хрватском народу.

Он је додао да су "платформаши" предлагали да се избор Човића веже за избор Савјета министара БиХ.

Тадић је након преузимања функције предсједавајућег Дома народа рекао да данас није успио ниједан појединац, клуб или странка, него Дејтонски споразум.

Човић је захвалио на избору и изразио наду да ће Дом народа радити на добробит свих народа у БиХ.

Тихић је изразио наду да ће након успјешног конституисања законодавне власти, то врло брзо бити урађено и кад је ријеч о извршној власти.

На данашњој сједници су конституисани и клубови српског, хрватског и бошњачког народа.

За предсједника Клуба српског народа изабран је Сташа Кошарац, а за његовог замјеника Драгутин Родић.

Предсједница Клуба хрватског народа је Борјана Кришто, а њен замјеник Јоспи Мерџо. Предсједник Клуба бошњачког народа је Халид Гењац, а његов замјеник Хасан Бећировић.

Делегати су на почетку сједнице положили свечану заклетву.0 КОМЕНТАРА

  1. Gledao sam na BN dnevnik u 16 casova i vidio Tadicevu izjavu.Covjek se sav zacrvenio i zajapurio da pokaze kako je ovo pobjeda Republike Srpske i Dejtonskog mirovnog sporazuma.Covjek cuven po onoj „Laku noc RS“ djelovao je kao malo dijete kome je uciteljica poklonila cokoladu.To sto su Lemiju isporucili SDS na tacni to uopste nije bitno.Jeftina prodaja nema sta.Lemi je pokazao da je veliki gutac partija i da su svi za njega sitnis i kusur koji se moze lako kupiti.
    Ogi, Ogi, glasah za tebe tada…

  2. Разумијем гнијев Иванић-Чавић осовине која је остала на ледини. Није им помогла логистика из Сарајева, било међународна, било федерална. Научили су да на грбачи СДС-а и његовим гласовима буду на власти. Иванић, Чавић, Шараба, Новаковић, Бореновић…, сви су годинама сједили у фотељама на рачун СДС-а. Овако су остали као г…о на ливади, заједно са остатком „праве опозиције“, „независним“ аналитичарима и осталим стручњацима типа Ценић и Топић. Њима би драже било да су Кошарац, Крстан Симић или Иванић на мјесту предсједавајућег. Све толеришу, осим СДС-а. Разумјем да издајници увјек највише мрзе. Морају да сакрију издају.

  3. Знам да је многима мука, али Босић маестрално води СДС. Немам великих сипмпатија према Огњену Тадићу баш због очигледне амбициозности, али таква је велика већина. Иванић се више уопште не сналази, а клуб СДС је у Парламенту БиХ два пута доминантнији и интелигентнији од клуба СНСД. Ово баш постаје занимњиво јер они који су отписали СДС имам утисак да су се право зајебали.

Оставите одговор