Володин: Нове санкције Русији стижу сигурно, укључиће енергију и високе технологије

Предсједник руске Државне думе Вјачеслав Володин изјавио је да ће се Русија сигурно суочити са новим санкцијама Запада, али да те мјере више никога у Русији не плаше.

субота, фебруар 19, 2022 / 22:43

"Санкције нас не плаше јер у таквим условима живимо већ осам година. Те мјере нам стварају проблеме, било би боље да сарађујемо и да развијамо односе него да смо у конфликту, али оне нису биле наш избор", рекао је Володин.

Он је навео да ће санкције бити уведене невезано за то шта Русија радила – Вашингтон и Брисел ће увијек смислити нешто за шта ће оптужити Москву.

"Умјесто да су забринути за животе људи политичари са Запада покушавају на све начине да оправдају понашање Кијева понављајући једну те исту мантру – ако Русија заштити своје сународнике који живе у самопроглашеним републикама Донбаса, увешћемо санкције невиђених размјера", закључио је Володин у објави на Телеграму.

Шеф Европске комисије Урсула фон дер Лајен изјавила је на Минхенској безбједносној конференцији да ће санкције ЕУ против Русије у случају избијања рата у Украјини обухватити и енергетски сектор.

"Већ смо договорили оштре санкције против Русије које ће укључивати ограничења у енергетском сектору и за високе технологије", рекла је она.

Запад већ мјесецима оптужује Русију да намјерава да изведе инвазију на Украјину, због чега је дуж границе са том земљом, како наводе, распоредила велики војни контингент. У Москви истичу да војску распоређују на својој територији, да је то њено суверено право, као и да то никога не треба да плаши јер Русија нема никакве планове за напад на Украјину.Оставите одговор