Влада Српске прекида сарадњу са Сипом, Судом и Тужилаштвом БиХ

Влада и све институције Републике Српске због данашњег противуставног поступања Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ прекидају сарадњу са Сипом, Судом и Тужилаштвом БиХ. “Влада Српске је оцијенила да поступање Сипе у Новом Граду представља грубо кршење међуполицијске сарадње и противуставни поступак”, изјавио је министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач. Он је рекао […]

четвртак, децембар 10, 2015 / 13:38

Влада и све институције Републике Српске због данашњег противуставног поступања Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ прекидају сарадњу са Сипом, Судом и Тужилаштвом БиХ.

“Влада Српске је оцијенила да поступање Сипе у Новом Граду представља грубо кршење међуполицијске сарадње и противуставни поступак”, изјавио је министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач.

Он је рекао новинарима да је на ванредној сједници Владе Српске закључено да се претресом зграда општине, полиције и комуналног предузећа у Новом Граду који је обавила Сипа доводи у сумњу повјерење у МУП Српске, које је до сада увијек сарађивало са безбједносним агенцијама у БиХ, те Судом и Тужилаштвом БиХ.

Упад у полицијску станицу Нови Град

По налогу Тужилаштва БиХ Новом Граду лишено је слободе пет лица, а врше се претреси на укупно четири локације. Претрес траје и у згради Станице јавне безбједности коју су опколили припадници Сипе.

Активности се спроводе у оквиру предмета у којем Тужилаштво БиХ води истрагу о ратним злочинима почињеним на овом подручју, над жртвама бошњачке националности, током 1992. године. Ухапшени су: Бабић Љубан (53), Балабан Ранко (56), Карлица Рајко (47), Оџић Мирко (55) и Брчин Миленко (52)

Они су под истрагом и осумњичени су да су починили кривично дјело–злочин против човјечности.

Ангажовани су и додатни тимови Сипе, који пружају подршку у акцији. Претреси се врше у згради Општине и сједишту Комуналног предузећа, те на још једној локацији, а ради проналаска архивског материјала и доказа који се односе на наведени период.0 КОМЕНТАРА

 1. Овде не треба ићи са исхитреним реакцијама, већ добро извагати како одговорити на ову провокацију (неких) подлаца у заједничким институцијама.

  Јер ово у Новом Граду јесте провокација, вероватно смишљена, недопустиво је да оперативци СИПЕ претресају било коју полицијску станицу у Српској, без обзира који био разлог.
  Таква активност може ићи, али у строгој сарадњи, синхронизацији са МУП-ом Српске, и МУП Српске овде мора бити носилац активности, а оперативци СИПЕ посматрачи, касније ако то потреба захтева и добити осумњичена лица и потребну документацију на даљњу оперативну обраду.
  Овде је СИПА себи узурпирала надлежности какве нема ни ФБИ у САД, ни случајно, а посебно такво нешто је непојмљиво у оваквој државној зајкедници.
  Како год, на ову провокацију и бахатост ваља одговорити. Промишљено, без журбе, тачно дефинисати ред потеза. Влада Српске је овај пута правовремено реаговала, прекинулча је сарадњу са институцијама БиХ које су злоупотребиле своје надлежности, дале себи право да буду осиопне, бахате. Сада ваља наставити активности, тачно дефинисати упосленима у институцијам Српске и локалних заједница шта и како чинити, како поступити, ако треба и дефинистати посебне мере кординације на сличне упаде насилника и оних који злоупотребљавају своју.
  Пазите, то су јако осетљиве ситуације, лако ствари измакну контроли, лако се и крв пролије, зато и ваља што прецизније дефинисати и надлежности, како поступити упослени, да би се, ако ствари оду по злу, заштитили, и кривица приписала онима који су испровоцирали немиле догађаје.

  Овде ћемо видети како ће се понашати Срби упослени у овој СИПИ, а њих би требало бити барем 1/3. У реду, и они чувају свој посао, од тога живе, али морају и бити свесни позадине ове приче, овде је ипак циљ омаловажавање и понижење институција Српске, на крају и њихових колега по занимању упослених у МУП-у Српксе.

  Како год, из ове приче би могло и доста доброг испасти. Ако ништа, да се Срби освесте и дозову памети. Ови из СИПА имају доста посла, оне им „забрањена села“ где им ИСИЛ-овци шврљају па нека претресају (ако имају муда наравно), могу и у фед.БиХ претресати полицијске станице, у Српској што су претресали, претресали су, време је да се ствари поставе на право место, како је то и једино нормално.

  Још нешто, већ се кренули покушаји да се ова прича разводни, изокрене, поново се настоји направити раздор међу Србима. Овде раздора не смије бити, нити политиканства. Институције Српске морају бити у служби грађана Српске, али по потреби и заштитити, зато Срби, памет у главу.

 2. Naravno da sam protiv ovakvih akcija, naravno da su me oduvijek iritirali, smetaali i boljeli različiti aršini kada su u pitanju hapšenja osumnjičenih za ratne zločine.
  Uhvatiše i pustiše nekidan onog njihovog, danas pohvataše naše .

  Ali, to se ne dešava prvi put, to se dešava godinama, samo je ovo prvi put da vlada reaguje.

  Iz PD mnogo mojih komšija i prijatelja je odvedeno, mnogo osudjeno, neki su došli kućama.

  Kod kuće su im ostala djeca, supruge, roditelji, braćai sestre, ….nijednom od njih niko od te vlasti nije nikada pokucao na vrata, pitao da li im nešto treba, kako su.

  Češće se organizuje prikupljanje sredstava pa im pošaljemo, ali sve je to sitno, ne radi se.

  Porodice su zaboravljene, za režim one ne postoje.

  Onoj majkićki ljepotici dali su otpremnine za penziju, čini mi se 28 000, da bi se ljepojka vratila opet na posao, pa zar te pare nije trebalo dati djeci čiji očevi robijaju , a koji su branili Srpsku dok su baja i bajevići ronhilovali?
  A, majkićkina otpremnina je kap u moru.

  Ne laju džukele zbog sela, no zbog sebe.

  Razdor medju Srbima je napravio onaj koji je podijelio Srbe na privilegovane i na one koje je nazvao izdajnicima i stranim plaćenicima.

  Institucije Srpske, ovakve kakve su, ne treba ni da postoje, jer su diskriminatorske, jer su privatizovane, jer siju mržnju i razdor medju narodom.

  Staviti palčića papkarčića da uništi skupštinu, samo može bolesni i poremećeni um , kojem pravda dahće za vratinom pa mu kobiva žao onih kojima je prodavao u ratu cigaru na komad.

  Neka kaže režim koliko je izdvojio novaca za porodice osudjenih, koliko im je zaposlio žena.

  Izgleda da se neko plaši ovoga:

  -Kuc, kuc, kuc.
  -Ko je, muuuuuu
  -Sipa, otvori!

  I još nešto,neka dodju članovi vlade, neka se late oružja i suprostave sipi, a ne da to rade policajci.
  Ne gurajte nedužne policajce u vatru, ginuli su u ratu zbog ovoga što danas imamo, zbog zmajevog gnijesza i zmajevića u njemu .

 3. Ако је ово припремљено у Сарајеву као апелација, онда скидам капу, мада не одобравам.
  Све у свему, однос власти и опозиције је једнак утакмици на којој играју Барселона-Партизан.
  Предлажем опозицији да распопе Качавенду и размисле о његовом ангажовању као тренера.
  Све за власт, ако који од њих у жару борбе изгуби невиност, бар ће бити резултата, неће то њима много сметати, они су дуго политичари, образ су свакако давно изгубили.

 4. Ово је одавно требало урадити.Прекинути сарадњу,и сарађивати само са оним институцијама,које су договорене у Дејтон.Такође,Сипи забранити кретање на територији РС,војску БиХ ограничити на касарне,и то задржати само оне Србе,Хрвате и муслимане,који су становници РС.Остале,протјерати у Фбих.Отворити свој рачун за ПДВ,ртв таксу плаћати само за РТРС,..Филм „Дјеца“нпр.на тзв државној тв није ни споменут,али зато се снима неки о Зворнику,који добија 5 минута простора.Треба само опонашати Словенце и Хрвате,док монструм од издркане државе,зване БиХ,сам не умре.

 5. Mene zanima koji je član zakona/pravilnika/procedure SIPA prekršila. Želim da mi neko to lijepo i eksplicitno navede i citira.

  Ako SIPA fakat nema prava da bez prethodne najave pretresa javne ustanove u Srpskoj – onda pronaći lice koje je to naredilo i pozvati ga na odgovornost. Ostavka, otkaz, krivična prijava…

  Ova halabuka je skroz bezzze. Bolja je bilo da su pohapsili inspektore SIPE i tako pokazali spremnost i odlučnost.

 6. Zadatak policije je da čuva sigurnost građana. Za to je masno plaćena. Ima ih ko gladnih pasa.

  Ovom svojom (ne)reakcijom pokazali su da ne mogu sačuvati ni sami sebe od nelegalnog i neovlašćenog upada i pretresa.

  Potpuno pogrešna poruka.

  Poruka bi bila adekvatna da je ekipa koja je banula u policiju – završila sa lisicama na rukama. Nikome više ne bi palo na pamet da se na sličan način bahati i ugrožava sigurnost po Srpskoj.

  Međutim za takvu poruku treba nešto više od šuplje priče. Treba imati muda, treba biti spretan i pripremljen.

  Naša je policija svoju „borbenu gotovost“ zbog prijetnji od terorizma digla valjda na najviši nivo ali opet im čitave stanice policije zauzimaju bez znanja i otpora. Sramota.

 7. ex-1978, 11.12.2015. 08:09:24 [157580]

  У томе и јесте ствар.СИПА тражи асистенцију полиције РС и заједно иду на локације.Овај пут је СИПА прекршила закон,јер није означила локације а затим упала у ИНСТИТУЦИЈЕ РС.З начи да сваки исламски терориста из фбих,а много их је,може навући ознаке СИПе на себе,а затим кокати по РС.

  češnjak, 11.12.2015. 08:38:35 [157581]
  Смрдо,Караџић и Младић и јесу невини,фарса од суда је раскринкана.За пар година,исти ти западњаци ће их дизати у небеса,јер су били истински борци,против исламиста као ти.

 8. Ljudi moji vidite li vi da greške od prije 20 godina dolaze sada na naplatu.
  Kao prvo ova SIPA nije trebala ni da postoji, u Dejtonu ni slova o njoj, a u tzv ustav BiH progurana kroz neke amadmane. Srbi se složili, dakle mi se složili. Zaključak je da je jučerašnji upad potpuno legalan ali totalno neopravdan. Čekamo šta će izjaviti direktor SIPE ali ne znam koji alibi može da ima za ovo.
  Kad spomenuh ustavni sud BiH takođe nelegalna institucija, na početku imala rok trajanja, kako i ko je potpisao da ona nastavi sa radom prije 15 godina stvarno se ne sjećam ali mi Srbi smo imali odgovornost za to. Posle toga kreću one silne apelacije i oduzimanja nadležnosti Srpskoj ko je kako želio. Sve mi potpisali, prihvatili, umjesto da siječemo u startu.
  Ja bih zaista volio da tog ustavnog suda i SIPE nikako nema ili da se reformiše po tačno određenim pravilima ali ovo što je Srpska uradila je zabrinjavajuće. Ove institucije smo trebali oboriti kroz referendum, svi složno, ko jedan, i onda pokrenuti svijet da se konačno stane u kraj satani iz Sarajeva i da se reformiše ustavni sud i svaki BiH sud u kome postoje preglasavanja. Ja mislim da je to izvodljivo.
  Međutim ovim potezima naših političara nije izvodljivo kad zadnjih nekoliko dana pola skupštine fali i neće da učestvuju u radu a plate primaju. Smeta im tamo neki Stevandić, eto kad ga smijene mi ćemo procvjetati, a naša policija donijela odluku da zapuca ako se desi još jedan upad SIPE na teritoriji RS. Smiješnih li političara danas majko mila.

 9. hahahahaa, exeru , luoaš kao Maxim po diviziji.
  Kradu nas, znaš ti ko, pa koga policija uhapsi? Neka oni čuvaju nas od legalnih terorista koji su srušili privredu i ekonomiju Srpske.
  A, , ko majke ti, ubi Vukelića? Što ne uhapse teroriste koji su njega digli u vazduh njima ispred nosa?
  Šta bi sa teroristom Boletom , iz Borika?
  Bobar banka, nije terorizam?
  Tesla ?

  Policiju staviti u vatru, neka vlada hapsi sipu. njima su gaće pune od pomisli na Sipu. Ne laju kerovi zbog sela, no zbog sebe.

  Jesu li juče pokucali djeci uhapšenih, koliko su dali djeci čiji su očevi u zatvorima?
  Ajde, molim te, to je trebalo davno da se uradi, ali oni su sjedili u Sipi, i čuvali baju i bajeviće.

 10. Овде је велики брат убо у срж проблема, и ово је један пеимер како нас олако пристајање на неке наизглед ситне промене (а које се временом покажу да могу итекакве проблеме проузроковати), много кошта и много нам главобољње доноси.

  Овде је један читалац (ex-1978, 11.12.2015. 07:02:20) предложио и физички одговор на бахатост оперативаца СИПЕ.
  Нешто слично је и један малоумни пензионер у НС РС поручио, и наравно добио громогласни аплауз. Јес’ оно, лако је туђим ку*цем коприве млатити.
  Може и то, први подржавам да се на бахатост одговори одговарајуће. Али пазите, ту треба што прецизније дефинисати активности упослених, шта и како у таквој ситуацији поступити. Могу се и разоружати ти бахати оперативци СИПЕ, похапсити, нипта лакше, али тада ваља и заштитити те упослене у МУП-у Српске, не само од последица одмах (суспензије, па и кривичног гоњења), него и да не буду имали у каснијој каријери последица, није то баш лако. Наравно, ваља на сваки начин и избећи немике сцене, а то су ситуације које лако измакну контроли, опасне, са увек могућим трагичним исходом.
  Зато код такве реакције ваља вити јако опрезан.
  Е сад, ово нисам имао намеру да напишем, али испровоциран сам. Постоји и други модел понашања, непоштенији али и паметнији. Ваља вршити политички притисак на те институције, то сви раде, па што не би и Срби.
  Та СИПА се финансира, ваља ударити на финансије. Прозивати их упорно где троше паре, шта раде, где су резултати. Па ако нема резултата, нема ни пара, ако треба у заједничким институцијама опструисати доношење буџета у недоглед.
  А има се аргумената, шта су урадили са истрагом поводом покушаја линча српског премијера у Поточарима? Ништа, буквално. Избините господо, у питању је премијер комшијске земље. Нисте у стању ни ову истрагу спровести, а хоћете веће надлежности, више пара, нисте у стању ни спровести обраду осумњичених за овај линч (а имате и видео снимке) а на другој страни немате поверења у МУП Српске, или ове у полицијској станици у Новом Граду. Па кога ви зајебавате, хоћете паре, а ништа не радити, или само оно што има политичку позадину.
  Она реакција и одговор који ће се плебсу највише допасти, није и најбољи одговор. Срби, памет у главу.

 11. Коментарисаћу неке коментаре па ћу касније дати своје мишљење.

  prijedor, 10.12.2015. 22:24:51

  “Naravno da sam protiv ovakvih akcija, naravno da su me oduvijek iritirali, smetaali i boljeli različiti aršini kada su u pitanju hapšenja osumnjičenih za ratne zločine.“

  Овај коментатор понавља оно што долази из чаршије. Жели се истаћи да је проблем настао због хапшења осумњичених за ратне злочине, а не због упада у полицијску станицу.

  ex-1978, 11.12.2015. 07:02:20

  “Ako SIPA fakat nema prava da bez prethodne najave pretresa javne ustanove u Srpskoj – onda pronaći lice koje je to naredilo i pozvati ga na odgovornost.“

  Постоји правилник, закон, шталије,који говори о координацији дјеловања полицијских тијела. Колико год СИПА има право ненајављена упадати у МУП РС, толико и МУП РС има право да упада у просторије СИПА. Значи нема.

  Оно што синоћ налупета Мехтић нема живе везе са истином. Јесте СИПА много пута улазила у институције РС, али је јуче први пут УПАЛА. То јест, ово је први пут да улази ненејављена што се не сматра уласком него упадом, тако да та Мехтићева изјава не држи воду.

  Други проблем са овом изјавом је тај што Мехтић покушава да нам каже да је СИПА изнад МУП РС и да је МУП РС подређен СИПА-и. Ако је то тачно онда више нико не смије рећи да немамо заједничку полицију.

  Чак и да је Мехтић у праву, и да је СИПА надређена МУП РС, и тада је морала да најави претрес МУП-а.

  češnjak, 11.12.2015. 08:38:35

  “Logična posljedica činjenice da su Vlada RS i MUP RS pod direktnom kontrolom čovjeka koji svjedočeći u Hagu tvrdi da su Karadžić i Mladić nevini.
  U takvoj situaciji institucije zadužene za istraživanje ratnih zločina ne mogu imati povjerenje u tijela koja su pod Dodikovom kontrolom.“

  Што ће рећи да је ово застрашивање свједока одбране. Ако свједочиш у корист одбране, чувај се, ако свједочиш у корист оптужбе онда си патриота. Додик је тамо морао рећи само оно што договара Чешњаку који је лијепо признао да је СИПА ово урадила како би застрашила сваком коме падне на памет да каже нешто у одбрану Срба, или не дај Боже, да каже да су Орић, Махмуљин, Дудаковић и Џаферовић злочинци.

  partizan, 11.12.2015. 09:15:54

  “laktaški kabadahija može otići sa vlasti samo onako kako je došao, tenkovima NATO saveza. Što prije, to bolje.“

  Још један коментатор коме је јасно да је ова акција изведена из политичких разлога.

  —————————————————————–
  Када се прочитају ови коментари, изјаве политичара, свакоме је јасно ко је и шта је циљ.

  Циљ је обарање Милорада Додика. То треба да је свима јасно. Многи желе да га оборе, али су мотиви у свих другачији.

  Мотив СДС-а је јасан. Свјесни су да на политички начин то не могу урадити јер су у октобру прошле године промашили зицер и свјесни су, да што вријеме више одмиче, шансе за то су све мање. Увидјевши то, сарајевска политичка чаршија им је понудила опцију рушења Додика из Сарајева, помоћу институција на нивоу БиХ. Зато су Министарство сигурности дали ограниченом и острашћеном човјеку, можда и уцијењеном, који је на чело СИПА довео лика који ће га слушати.
  Зато треба бити јасан. Напад на МУП РС извела је БХ-агенција којом руководе Срби, кадрови СДС-а.

  У СДС-у постоје људи који се са овим не слажу и због тога имамо свакодневно осипање чланства, посланици који не желе у овоме да учествују их напуштају, а обични људи се крсте због овакве политике СДС-а или им јебу матер.

  Мотив сарајевске политичке чаршије је јасан. Они у Додику виде највећу препреку за своје политичке планове. Није ваљда да неко вјерује да Бакир не воли Додика зато што РС води у економску пропаст, па његовим скидањем са власти жели да помогне Србима. Таквих будала који у то вјерују има више него што мислимо и ја такве колоквијално називам Телалук.

  У оваквој констелацији снага када је Додик опкољен са свих страна и Хрвати добијају мотиве да направе отклон од Додика. Бакир им је обећао рјешење њиховог питања за пола године ако сруши Додика, јер би рушењем Додика постао национални херој већи од Алије, па би му могли муслумани опростити попуштање хрватским захтјевима. Бакиру је у овој ситуацији, када се шири антиисламизам у Европи, врло битно да преко Хрвата и Хрватске добије лобисту у ЕУ и НАТО.

  Сад постављам питања читаоцима овог портала, да ли ми због нечије сујете и неспособности (СДС), нечије мржње према свему што је српско (СДА) или нечије трговине (ХДЗ), треба да дозволимо да нам сутра хапсе начелнике, министре, премијере, предсједнике, само зато што се неко у Сарајеву наљутио због неког свједочења на суду, због непристајања на пренос надлежности итд.

  Само постављам питања, са будалама немам намјеру полемизовати!

 12. Коментарисаћу неке коментаре па ћу касније дати своје мишљење.
  ————————————————————–
  Probaj nekada prvo misliti pa onda komentarisati.

  Што ће рећи да је ово застрашивање свједока одбране. Ако свједочиш у корист одбране, чувај се, ако свједочиш у корист оптужбе онда си патриота.
  ——————————————————————
  Svjedoči se u korist istine pa ko god da te zovne da svjedočiš.
  Dodik je svjedočio na štetu svojih ranijih izjava. i opet ispao smiješan sa uskakanjem u vlastita usta.

  шта мислиш да ми мало упаднемо и у португалски МУП. И они свједоче у корист одбране Младића.
  —————————————————————
  Kutiljero nema institucionalni uticaj na portugalski MUP kao što ima Dodik, koji (za razliku od tebe) danas tvrdi da policijske strukture pod Karadžićevom kontrolom nisu vršile zločine.
  Dakle, SIPA u kontrolisanju tih struktura na osnovu Dodikovih tvrdnji ima indiciju da njegove političke strukture vrše uticaj na zataškavanje istine.

  Da nije tako, ne bi bilo ni ove halabuke.

 13. češnjak, 11.12.2015. 11:27:05 [157591]
  Чешњак,како се осјећаш сада кад знаш да су Васе Мискина и Маркале Алијини руку дјело.Како се осјећаш када знаш да те нису мрски Срби убијали него твоји зелембаћи.
  Ми ништа нећемо укинути осим БиХ,чак мислим да је ово договор српских странака.

 14. Чешњак,

  хајде се ти са Бакиром и договори да ли се ово дешава због тога што се Додик боји правне државе, како каже Бакир или што СИПА хапси ратне злочинце, како тврдиш ти. Неко неупућен може помислити да се Додик боји правне државе због ратних злочина.
  http://poskok.info/wp/sda-ovo-je-najozbiljnije-krsenje-daytonskog-sporazuma-do-sada-razlog-je-dodikov-strah-od-pravne-drzave/

  Такође, договори се са Мехтићем да ли ви пристајете да СИПА ради на територији цијеле БиХ како желимо ја и Инцко или само у РС како мислите ти и Мехтић.
  Неко неупућен би могао помсилити да криминала и криминалаца има само у РС, јер ми није познато да је Мехтић поменуо иједну истрагу по том питању гдје би могао бити упетљан Бакир (који се не боји правне државе јер је поштен).
  http://poskok.info/wp/sda-ovo-je-najozbiljnije-krsenje-daytonskog-sporazuma-do-sada-razlog-je-dodikov-strah-od-pravne-drzave/

 15. Serbinum, 11.12.2015. 11:37:02

  “…чак мислим да је ово договор српских странака.“

  То није мишљење, то се ти само надаш. Од тога нека ништа. СДС је са Шаховићем и Мехтићем дубоко заглавио. За Шаховића и Мехтића нема повратка, Босић и Тадић су на ивици и морају брзо донијети одлуку.

  ПДП се помало извлачи из овога, Иванић је мудро отишао на боловање јер је знао за ове планове. Стара мудра комуњара.

  Остаје да видимо колика је снага уцјењивачког потенцијала СДА према СДС-у.

 16. Мектићу метак у потиљак на тргу испред Боске као велеиздајнику, а Босић и Тадић одмах да приђу вођи и компартији, иначе оде све у пм.B-)

  Оде Млађо на боловање,о’шо Чубро на боловање…,биће их још….оно јес’ грипозна времена.

  Ено курира Кустурице већ два дана са Путином…,:):-o:-o

 17. Ух што су се сљедбеници примили на предводникову причу, па и они ложе ли ложе. У томе им свесрдно помажу и браћа по мржњи и сукобима, с оне стране гране (Тешањ, рекло би се). Живе људи за мржњу и од мржње, за сукобе и на сукобима, па то ти је.

  Тако дођосмо у ситуацију да смо одједаред згранути, запрепаштени и забезекнути већ виђеним (и спремни за сукобе сваке врсте, наравно):
  http://www.nezavisne.com/novosti/hronika/SIPA-pretresa-zgradu-opstine-Gacko/116398

  – Затим је на ред дошла Полицијска станица Рогатица.

  О пажњи која је посвећена наведеним претресима свједоче штури чланци (о првонаведеном, о другом ни толико)!

  Ипак, ако пажљиво анализирамо наведене примјере, уочићемо и једну правилност:
  Бањалука – Гацко, удаљеност 300 км;
  Бањалука – Рогатица, удаљеност 250 км;
  Баљалука – Нови Град, удаљеност 70 км.
  Дакле имамо скоковито и прогресивно приближавање Бањалуци, чиме се и могућност да инспектори погријеше адресу и непозвани бану каквом Баји на кафу, рапидно повећава.

  Отуда и страх код појединих Баја, а познато је да и емоције (као и ставови и вриједности) утичу на грешке у перцепцији.
  О наведеном свједочи и један сликовит и релаксирајући примјер:
  http://vukajlija.com/zabava/posteri/279407

 18. Ратио,

  немој тако, ти си озбиљан човјек.
  Нико није рекао да СИПА није раније претресала полицијске станице. Речено је да је ово први пут урађено без претходног обавјештења МУП-а.

  Покушавате приказати овај упад као нешто уобичајено, а није.

  Разлика између уласка и упада у полицијску станицу је огромна.

  Они којима то одговра и који су саучесници у томе, замећу трагове.

 19. СДС, ако мисли рушити Додика, нека организује протесте, штрајкове, демострације. То је пут ако мисле да га руше.

  Међутим, они су свјесни да на те протесте не могу извести народ, не зато што је народу добро, па неће да се буни, него што народ врло добро види о коме се ради и да они ништа боље не могу донијети, па ћути и трпи.

  Покушај рушења Додика по Бакировом налогу је још више удаљио народ од могућности буне, па нема друге него сачекати локалне изборе и видјети коме ће народ дати повјерење.

  Једино сам сигуран да ће СДС имати мање гласова од ПДП-а који је мудро одиграо своју игру.

  Заузео кључне позиције, удара на Додика у институцијама, а глупом СДС-у оставио да се брука под Бакировом командом.

  Тврдим да су Босићеви и Тадићеви савјетници или глупи или толико острашћени да не могу сконтати какве глупе потезе раде.

  Не бих питао што се ућутио Вукан јер сам баксуз. Некидан констатовах да се Мехтић ућутио, кад он синоћ изби ко поплава…

 20. Pozvao zmaj od režima Mektića na saradnjuuuuu.
  E, sada, zašto su juče uludo trošene pare na zasjedanje skupštine, prekinuta saradnja sa Sipom, a jutros nova priča.
  Koliko košta jedno zasjedanje skupštine?

  Bespotrebno, nepromišljeno, hirovito, svojeglavo, ….a sve po ledjima gradjana .

  Zar juče nije trebalo to da se uradi, da se sve razjani, da se otklone nesporazumi, ?
  Moglo je i trebalo je, ali očito da je nekome natrljana nosina.

  E, sad opet zasjedanje skupštine da se poništi ono čega nije trebalo ni da bude.

  Što jedna budaletina uradi, hiljadu pametnih treba da popravlja.

  A, trošak da se ne računa. Ima se može se…

  Dakle, ko treba da snosi nepotrebne troškove za jučerašnje zasjedanje skupštine na čije odluke je jutros pljunuo onaj koji jutros pjeva umilne molitvene pjesmice?

 21. prijedor, 11.12.2015. 15:09:39

  “Pozvao zmaj od režima Mektića na saradnjuuuuu.“

  Јесте кад би се само читали наслови на бошњачким порталима као што је овај не БН: “Obrt: Dodik pozvao Mektića na saradnju“
  а већ у поднаслову се каже:“Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je danas ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića i druge institucije BiH da sa organima Srpske dogovore procedure oko budućih akcija SIPE, ističući da Republika Srpska želi mir i stabilnost ali da više nijednom neće dozvoliti upade SIPE u njene institucije bez saradnje sa policijom Republike Srpske.“

  http://www.rtvbn.com/367985/Obrt-Dodik-pozvao-Mektica-na-saradnju

  Покушава се галамом и бомбастичним насловима скренути пажња са проблема. И синоћ су на сви на скупштини рекли да немају ништа против сарадње, али се не смије упадати у институције без сарадње са МУП РС.

  А хаџи-Лојо и лојићи са бошњачких портала нека и даље наставе извртати чињенице.

 22. ratio, 11.12.2015. 14:35:12

  “Ух што су се сљедбеници примили на предводникову причу, па и они ложе ли ложе. У томе им свесрдно помажу и браћа по мржњи и сукобима, с оне стране гране (Тешањ, рекло би се). Живе људи за мржњу и од мржње, за сукобе и на сукобима, па то ти је.“

  Тако је. Ја и Чешњак смо најпознатији екстремисти на Фронталу. Било и остало.

 23. Суд БиХ се огласио (директор СИПА још ћути) и пријете да ће наставити са јучерашњом праксом
  http://www.klix.ba/vijesti/bih/sud-bih-zajedno-sa-sipa-om-postupali-smo-u-skladu-s-ustavom-za-razliku-od-vlasti-rs-a/151211095

  Огласио се и Додик.Позива на договор.
  http://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-srpski-kadrovi-u-institucijama-bih-pokusavaju-da-naprave-problem-od-rs/151211106

  Огласио се и СзП. Врте ису причу као Бакир, Лојо и Ратио. Ово је све због страха од правне државе, а иначе оно што се десило јуче је нормална ствар.
  http://www.klix.ba/vijesti/bih/savez-za-promjene-zakljucci-vlade-i-nsrs-ne-brane-gradjane-vec-tajkune-bliske-vlasti/151211092

  Једино се још није огласио онај који је срање направио.
  Сипљиви Перица.

 24. Три истине и три шансе за СДС као вође опозиције.
  -прва,било је зрело, улица је могла разнијети Додика и његову власт пола године пред изборе
  -друга,кад већ нису хтјели,или смјели на тај начин, на изборима је опозиција требала разнијети власт
  -трећа, после афере два папка, комбинацијом напуштања парламента и одржавањем протестних митинга по свим општинама, опозиција је могла окренути 3/4 народа против власти

  Чак је постојала у задњих мјесец дана и четврта шанса,отварањем ране која не може зарасти, почетком хапшења сарадника која је од јуче АА.
  Нема ту логике, чисто сумњам да је неко толико глуп, поготово Иванић, зато ПДП веома мудро наступа.
  Све су прилике да ће из овога свега изаћи СДС као колатерал.
  Немао, или не умио, исто ти се хвата.

 25. Koliko sam upratio niko nije ukazao na član ili paragraf ili odjeljak ili bilo šta konkretno što je SIPA prekršila ovim svojim nenajavljenim upadom u Novom. Dakle, rsva ova halabuka je najobičnije političko mlatimuđenje. Lov u mutnom.

  Naši policajci očigledno ne znaju ni svoja prava ni svoje obaveze. To je dosadan i mukotrpan rad. Neko to mora definisati, usaglasiti, usvojiti, štampati, podijeliti, naučiti, sprovoditi, provjeriti. I sve mora imati pisani trag. Gotivnije je ganjati suknje po toplim kancelarijama.

  Nadalje, ovo nije tema za međustranačka prepucavanja. Nema nikakve veze sa našim političkim strankama. Neuvlašten upad SIPE je pitanje za struku.

  Koliko smo im samo platili školovanje, pa onda ih obukli i obuli, potrpali ih u nove kancelarije i nova auta, isplatili plata i platili ručkova a oni nama osim radara – go Qrac od bezbjednosti.

 26. Ево га и Екс коначно „убоде“!

  Реално, нека он(Кустурица)тамбура Путину до миле воље.
  Знам ја да Он то зна, јер да не зна неби ту ни био.
  Руском народу не можеш потурити никакав фалш.

  Мени смета „тамбурање“ по овој нашој сиротињи.

  Чуди ме да није повео и ГРОМАДУ са собом, или ће ГРОМАДА мало касније, када се овај врне.
  😉

 27. Проблем је што народ чита само наслове:
  1.Odluka RS gura BiH u duboku krizu
  2.Obrt: Dodik pozvao Mektića na saradnju

  Из ових наслова би се могло закључити да је васцијели дуњалук згрожен Додиковим потезима и да су му дани одбројани.

  Међутим, када се прочита вијест испод наслова видимо реченицу:

  „Jučerašnja odluka Vlade RS da prekine suradnju sa pojedinim državnim institucijama za provedbu zakona i pravosudnih organa i mogla bi ugroziti funkcioniranje Bosne i Hercegovine. Moramo potvrditi neophodnost poštivanja zakona u BiH i stoga pozivam vlasti Republike Srpske da se uključe u dijalog sa svim relevantnim stranama“, naglasila je Mogerini.
  http://www.6yka.com/novost/95442/odluka-rs-gura-bih-u-duboku-krizu-

  Испод другог наслова пише:

  “Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je danas ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića i druge institucije BiH da sa organima Srpske dogovore procedure oko budućih akcija SIPE, ističući da Republika Srpska želi mir i stabilnost ali da više nijednom neće dozvoliti upade SIPE u njene institucije bez saradnje sa policijom Republike Srpske.“

  Значи да је ситуација управо обрнута и да је Додик урадио управо оно што је препоручила Могерини. Да се направи дијалог релевантних страна.

  Додик је поново одиграо врхунски и политички зрело.

  На потезу су релевантне стране Суд БиХ и СИПА.
  Чекамо.

 28. Evo čitam kako Sredoje Nović izjavljuje da je još u njegovo vrijeme dogovoreno, da postoji dokument i da ga treba naći!

  STJZ pa nije to fiskalni račun sa pijace pa da ga treba tražiti. To su dogovori i dokumenta od javnog značaja i moraju svima biti dostupni na 2 klika. Naoružani ljudi kidišu jedni na druge a oni ne znaju gdje su pa traže dokumenta i procedure koja određuju pravila ponašanja. Ako ih uopšte ima. Sramota.

 29. mica trofrtaljka, 12.12.2015. 10:48:58

  “Simo ne ladi a u svakoj drugoj rečenici SIPA.“

  Нормално да је СИПА. СИПА је главни учесник у догађају, а ја коментаришем догађаје.

  Ти би вјероватно да испод ове вијести коментаришем што још Вукота није платио ауто које је разбио.

 30. Sad čitam šta je rekao Mektić, kaže da je dan prije obavijestio MUP RS da obezbijedi tri inspektora i podršku, da je akcija bila uredno najavljena, po proceduri kao što je radjeno svih ovih godina, i da o tome postoje pismeni dokazi.MUP nije imao primjedbi. Tek poslije podne zmaj je digao alarm.
  E, sad, kome vjerovati, Mektiću, ili zmaju?
  Ja lično , vjerujem zmaju.

  -Kuc, kuc, kuc!
  -muuuuu, ko je?
  -SIPA ,uz podršku MUPA RS….

 31. prijedor, 12.12.2015. 15:49:51

  “Sad čitam šta je rekao Mektić, kaže da je dan prije obavijestio MUP RS da obezbijedi tri inspektora i podršku, da je akcija bila uredno najavljena, po proceduri kao što je radjeno svih ovih godina, i da o tome postoje pismeni dokazi.“

  Супер. Нека још само покаже писмени доказ па да смјењујемо Лукача. А ако не покаже писмени доказ најмање је што може учинити је оставка.

  Поштено!

 32. Не могу вјеровати да ће СДС пропустити и овај зицер.
  Довољно је да Мехтић покаже доказ да је полицијска станица у Новом Граду била уредно обавјештена. Онда ће се видјети да је Лукач лагао и мораће да поднесе оставку.

  Не могу вјеровати да још нису објавили тај доказ.

  Чекамо…

 33. На званичном сајту СДС је објављен текст
  http://www.sdsrs.com/index.php?option=com_content&view=article&id=8686:мектић-поручио-нема-разговора-са-додиком&catid=215&Itemid=9

  У том тексту пише:
  “И тако је рађено у Новом Граду. Дан прије, има писмени доказ, СИПА је упутила документ МУП-у Републике Српске и рекла да треба да изврши по наредби Суда одређене претресе и тражила од МУП-а РС да обезбиједи три патроле полиције, три криминалистичка техничара који ће јој помоћи. Сутрадан када је СИПА дошла то је све чекало на лицу мјеста. Показана је наредба и нико није из МУП-а Републике Српске имао било какву примједбу.“

  Оно што је преостало је да СДС објелодани тај писмени доказ чиме би се јавност увјерила да је министар Лукач лагао да није било дописа.

  Ако је Лукач лагао онда мора поднијети оставку, а ако поменутог доказа нема онда лаже Мектић. У том случају онда он мора поднијети оставку.

  Ја мсилим да је ово најпоштенији став, али ме чуди што ја ово морам тражити од СДС-а. За очекивати је било да то раде његове присталице на Фронталу.

  А они ћуте к’о пичке! Једино се убаци понеки балијица покушаваћи скренути са теме.

  Телалук се ућутио као никад.

 34. Покушавам избјећи расправу.
  Намеће ми се питање, да ли је тзв.СИПА послала допис?
  Ако јесте, како?
  Нпр. ако је допис послан службеном поштом, има ли трага, рецимо повратница у СИПИ?
  Просто ми некад буде жао опозиције, онда сконтам да ће нас та поштена опозиција оваквим намјерним тупавим радом дотући, па ми онда не буде жао.
  После тога ми буде жао овог народа, јер га брани ова мјешовито криминална власт.
  После тога ми буде жао дјеце јер их та власт и опозиција бране, а разум уништавају идиоти на интернету.

 35. реално, 12.12.2015. 22:07:09

  “Покушавам избјећи расправу.“

  У праву си. Ово је једна од ријетких тема о којој се нема шта расправљати.

  Један министар каже да је послат допис, други да није.
  То значи да један лаже.
  Онај који лаже треба поднијети оставку.

 36. Bosanski,Novi Grad bruji o ovome.Vecina cak i odobrava hapsenja zbog reputacije pojedinih.Cinjenica jeste da su svi docekali SIPU-u stavu mirno.Sve po dogovoru od prije par godina.Eh sad,ako nije ispostovan „simin nacin“ sve pada u vodu.Ipak,jedno se mora priznati:Najbolji manipulator i golub prevrtaner,Simo P. Oroz…A ja mu od sad dajem i titulu najveci Balija na portalu(zna on vrlo dobro sta to znaci)

 37. Чињеница је да је СИПА неуставна, самим тим нелегална институција. Чиме сваки судски поступак против СИПЕ иде у корист тужиоца. Што би и требало урадити ако се не постигне договор, или да функционишу нормално у читавој БиХ, или правно оборити нелегалну институцију.

 38. Симо П. Ороз, 12.12.2015. 22:16:16 [157680]
  реално, 12.12.2015. 22:07:09

  “Покушавам избјећи расправу.“

  У праву си. Ово је једна од ријетких тема о којој се нема шта расправљати.

  Један министар каже да је послат допис, други да није.
  То значи да један лаже.
  Онај који лаже треба поднијети оставку.
  Ако је Лукач лагао онда мора поднијети оставку, а ако поменутог доказа нема онда лаже Мектић. У том случају онда он мора поднијети оставку.

  Ја мсилим да је ово најпоштенији став, али ме чуди што ја ово морам тражити од СДС-а. За очекивати је било да то раде његове присталице на Фронталу.

  А они ћуте к’о пичке! Једино се убаци понеки балијица покушаваћи скренути са теме.

  Телалук се ућутио као никад.
  Simo pošto je večeras i zvanično potvrđeno da JE SIPA RADILA PO ZAKONU OČEKUJEM DA ĆEŠ SE KAO KOREKTAN KOMENTATOR ZALAGATI DA LUKAČ DODIK I OSTALI KOJI SU NAS UPORNO LAGALI PODNESU OSTAVKE I DA ĆEŠ BITI UPORAN KAO I KAD SI BLATIO MAKTIĆA BOSIĆA I ŠAROVIĆAB-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)

 39. Ko laže, taj krade. Ko krade , taj i ubija da bi sakrio tragove.

  Ništa me ne čudi, svako imalo pametan , davno je vidio da je ovo zemlja, ne znam kako bih je nazvao.

  Gulag , nije jer su tamo zatvorenici dobijali kipjatok, i kakav-takav obrok. Nihove porodice su napolju radile, živjele, školovale se…

  Nije ni Goli Otok, GO je bio jedan mali otok na kojem su zatvorenici mučeni, fizički i psihički, zlostavljani.
  I oni su imali kakav takav obrok.
  A, porodice su napolju radile, zaradjivale, djeca se školovala, zapošljavala, …

  Srpska je cijela gulag, GO, cijele porodice su zatvorenici, režim ih 24 sata bombarduje bijedom, lažima, manipulacijama.

  Šta je zasijedanje nekidašnje skupštine nego manipulacija, , diskriminacija, širenje haosa, mržnje, straha …

  A, o onome od čega se živi, ni riječi….

  Egzekutori su …. pa znate svi ko su…

  U normalnim državama , egzekutori su u zatvorima, kod nas oni vladaju.

 40. Екс,

  Пратећи портале и медије у БиХ, мислим да је Фронтал, односно његов коментаторски дио, једини направио притисак да се изнесу документ, па да видимо ко лаже.

  Из овог дописа је евидентно да је СИПА обавијестила МУП РС да ће претрести три локације у Новом Граду, али је такође евидентно да те три локације у овом допису нису наведене, па се поставља питање како полиција може извршити обезбјеђивање тих локација ако у допису не пише које су то локације.

  Према томе, овај допис би морао имати и свој наставак.

  Јучерашње саопштење са сједнице Комисије да су обе стране радиле законито је политичко саопштење у којем се наводи да су петорица ухапшених ухапшена по закону, што нико није ни спорио. Споран је упад у полицијску станицу без најаве.

  Једино што је спорно и што је изазва полемику је то да ли је претрес станице полиције најављен или није. Из овог дописа који си линковао евидентно је да није. Из саопштења Комисије се не може закључити да јесте или није.

  Овај допис би могао бити користан ако би га поредили са ранијим дописима у којима је претрес полицијских станица најављиван.

  О
  То значи да остајемо и даље без одговора да ли је претрес полицијске станице најављен или није.

  Мехтић каже да јесте, Лукач каже да није.
  Један лаже и један од њих мора поднијети оставку.

 41. Није проблем настао због тога што је неко сматрао да је хапшење ратних злочинаца незаконито. СИПА је тражила од МУП-а да обезбиједи три локације, али није навела које. Претпостављам да су раније давали адресе тих локација.

  Преко ове твоје провокације да је МУП добар само кад не смета, овај пут ћу прећи, како не бих нарушио озбиљност ове дискусије јер је одговор на питање да ли је СИПА најавила упад у полицијску станицу , битно за јавност.

 42. Po meni je ovo šamar javnom mnijenju Srpske. Moj stari je to večer bio nervozan k’o bijesan pas. Prevarili su ga. Namagarčili.

  Ovo je žestok šamar i NSRS koja je nasjela na jeftinu foru i tamo nešto k’o fol odlučivala. Ako ostane na ovome – svi ti namagarčeni poslanici mogu da se pozdrave sa svojim integritetom.

  Ne mislim da je ovo neka posebna zavjera ili namjera. Cijenim da je ovo najobičniji propust i javašluk. Ako ništa drugo – duguju nam izvinjenje i ostavke.

 43. češnjak, 16.12.2015. 08:49:12

  „Radi bolje koordinacije policijskih službenika molimo vas da kontaktirate na telefon…“
  Priča je završena …

  Није завршена …

  Озбиљне агенције у озбиљним пословима комуницирају протоколисаним документима.

  Вађење типа “имали сте телефон, што нисте питали“ су за малу дјецу.

  Мислим да је то неизбиљно од стране СИПА, а ја сам за то да се утврди како је раније рађено, па да упоредимо са овим случајем.

  Ово је врло битно питање и не стоји да је прича завршена.
  Остају отворена следећа питања:

  – Допис је послат 9. децембра, али остаје питање када је дошао на руке министра Лукача, ујутро, пријеподне, послијеподне, навече, као и питање у којем виду је допис послат, мејлом, редовном поштом итд…?
  – Да ли министар звао те бројеве прије акције? Да ли је министар добио допис у вријеме када шеф Одсјека за ратне злочине није био при телефону?
  – Шта ако је звао, а шеф Одсјека истраге ратних злочина, није хтио да му каже да ће бити претресена и полицијска станица. Мислим да је ово највјероватнија опција.

  То значи да стављање броја телефона у допис не значи доказ да је МУП РС обавијештен да је о упаду у полицијску станицу.

 44. ex-1978, 16.12.2015. 09:03:14

  “Ne mislim da je ovo neka posebna zavjera ili namjera. Cijenim da je ovo najobičniji propust i javašluk.“

  Ја управо цијеним да је ово посебна завјера или намјера са бошњачке стране СИПА (Одсјек за истраживање ратних злочина), а са српске пропуст (Станић због неискуства) и јавашлук (Мектић).

  Сигуран сам да је министар Лукач звао поменути одсјек, сигуран сам да није добио тражену информацију о локацијама због тога што дотични шеф није хтио да му каже о којим локацијама се ради. Било је премало времена да се то сазна посредно и десило се што се десило.

  На примјер, да се Чешњак налази на мјесту тог шефа Одсјека за ратне злочине и да га је звао Лукач и питао о којим локацијама се ради, Чешњак му их не би рекао јер сматра да то није обавезан по закону.

  Ако се испостави да је то све овако како ја пишем, онда се поставља питање, ко је наредио овом шефу Одсјека да министру ускрати информацију: Станић, Мектић, надлежни судија, Бакир, амерички амбасадор, Инцко…
  Одговор на ово питање рјешава све дилеме.

 45. „Мислим да је то неизбиљно од стране СИПА, а ја сам за то да се утврди како је раније рађено, па да упоредимо са овим случајем.“

  Evo,
  pitamo Dušanku Majkić, da li su raniji dopisi u slučajevima pretresa policiskih stanica sadrže takvu najavu.

  ——————————————————————-

  „Сигуран сам да је министар Лукач звао поменути одсјек, сигуран сам да није добио тражену информацију о локацијама због тога што дотични шеф није хтио да му каже о којим локацијама се ради.“

  Evo, ja nisam siguran.
  Pitamo Lukača da li je zvao dati broj i šta je informisan.

  Ako se Lukač i Majkićka ne jave povodom ovoga – priča je završena.

 46. @ Симо П. Ороз, 16.12.2015. 09:44:00

  Simo bolan, stvari su jasne k’o dan. SIPA vršlja uzduž i poprijeko Srpske i pored onog zaključka NSRS. Naši leziljebovići uporno ruše dignitet institucija. Zaključak Vlade i zaključak NSRS ne vrijede ni koliko rolna toalet papira.

  Da je bilo sreće, snage i pameti – inspektori SIPE bi bili sa lisicama na rukama zbog neovlašćenog upada u stanicu policije Novi Grad. Sve ovo ostalo je improvizacija koja se savršeno uklapa u onu narodnu – Nije majka sina klela što se kladio, nego što je iš’o pa se vadio.

 47. mica trofrtaljka, 16.12.2015. 09:59:23

  “Simo i dalje očekujem izvinjenje…“

  Зашто бих се ја теби извињавао, осим можда шт понеки пут употријебим израз балија.

  “…i objektivno komentarisanje…“

  Ја мислим да је моје коментарисање о овом случају врло коректно. Сваку тврдњу настојим поткријепити неким аргументом, линком… Друга је ствар да ли неко сматра моје аргументе јаким или слабим. Та снага не дефинише коректност коментарисања.

  “ …i uopšte nije suština je li pretres najavljen ili ne nego je li bilo po zakonu.“

  Управо је то суштина. Ако је најављен, онда је по закону, а ако није онда није по закону.

  http://www.youtube.com/watch?v=kS7w3X1w9bk

 48. ex-1978, 16.12.2015. 12:08:45

  “Simo bolan, stvari su jasne k’o dan. SIPA vršlja uzduž i poprijeko Srpske i pored onog zaključka NSRS.“

  Разумијем ја твоје коментаре добро. Међутим, први пут се дешава да наше РС-институције руше Срби из РС, запослени у БХ-институцијама. Нису то тзв. Алијини Срби, него Срби који су на та мјеста дошли гласовима Срба из РС.

  Одговор на ту ситуацију је прилично тежак. Са једне стране имаш чињеницу да се оваква хиперактивност СИПА не може другачије објаснити него као показивање мишића и пљување по РС-институцијама, са покушајем провокације оружаног одговора.

  Са друге стране немамо више аргумент да то неко ради јер је национално мотивисан против Срба. То раде Срби.

  То што ми сви знамо да иза ових наредби стоји Мехтићев послодавац Бакир, пуно нам не помаже све док СДС као политичка странка која је Мехтића поставила на то мјесто не каже ДОСТА.

  Нисам оптимиста да ће се то десити, па је ово постигнуће да се направи нови протокол о сарадњи СИПА и МУП РС максимум који се може постићи у оваквој констелацији опште политичке ситуације у БиХ и региону.

 49. Ако СИПА ради по закону онда нема разлога да се потписују додатни протоколи. По теби онда није смјело ни бити реакције. Онда СИПА може кад год се Мехти и Бакиру дигне ћуна упадати у институције РС.

  Ако ћемо тако тумачити закон онда и МУП РС може упадати у просторије СИПА.

  Очито је несхватање да СИПА није хијерархијски изнад МУП РС, без обзира шта говори Мехтић и они који му вјерују.

 50. Некад је неко записао да је „човјек који преиспитује мишљења – мудар, док је човјек који не вјерује чињеницама – будала“.
  Морам признати да сам, руководећи се том мудрошћу, само једног (најистакнутијег) чувара врата (пакла) са овог портала, понекад сврставао у прву категорију. Остале никад, ни у сну. И тај један ме је више пута поколебао у овим промишљањима и напокон је успио. Друга категорија – без икакве сумње.

 51. @Симо Ороз

  “ Оно што је преостало је да СДС објелодани тај писмени доказ чиме би се јавност увјерила да је министар Лукач лагао да није било дописа.

  Ако је Лукач лагао онда мора поднијети оставку, а ако поменутог доказа нема онда лаже Мектић. У том случају онда он мора поднијети оставку.“

  И тзв. eкс1978 објелодани Сими блеферу писмени доказ, а он онда препричава како је то у својој глави представио, умјесто да од Лукача јавно затражи оставку, јер је обмануо јавност.

 52. Чињеница је са СИПА изазива. Погрешна реакција МУП-а би било насједање на провокације.

  Чињеница је да се институције РС први пут суочавају са нападом из Сарајева, а да тај напад предводе Срби из РС.

  Преиспитај ове чињенице па да и ја испитам јеси ли ти будала или мудрац.

 53. @Симо Ороз

  “ Оно што је преостало је да СДС објелодани тај писмени доказ чиме би се јавност увјерила да је министар Лукач лагао да није било дописа.

  Ако је Лукач лагао онда мора поднијети оставку, а ако поменутог доказа нема онда лаже Мектић. У том случају онда он мора поднијети оставку.“

  И тзв. eкс1978 објелодани Сими блеферу писмени доказ, а он онда препричава како је то у својој глави представио, умјесто да од Лукача јавно затражи оставку, јер је обмануо јавност.

 54. Дражене, ниси у праву.

  Оставити некоме број телефона и рећи да га је тиме обавијестио о којим локацијама се ради није прихватљив.

  Типична удбашка игрица.

  Зна се како сарађују институције које су на истом хијерархијском нивоу. Постоји законски уређена комуникација међу правним лицима уопште. Нико телефонски позив, чак ни имејл неће прихватити као вјеродостојан доказ у комуникацији међу правним лицима, а нарочито међу безбједоносним институцијама.

  Оставити некоме број телефона нема снагу протоколисаног документа.

  Ово су клошарске форе.

  Ја нисам блефер неко коментатор који је покренуо дискусију у циљу истјеривања ствари на чистац.

  Ово није довољан доказ да би Мехтић тврдио да је МУП РС уредно обавијештен.

 55. @Симо Ороз

  “ Ако је Лукач лагао онда мора поднијети оставку, а ако поменутог доказа нема онда лаже Мектић. У том случају онда он мора поднијети оставку.“

  „Телалук је одустaо од одбране Мехтића јер је и њима јасно да је слагао да је допис послан.“

  Биће да је Симо и тужилац и судија. Он тражи истрагу и истовремено сугерише ко је крив прије истраге. Јако неозбиљно! А показало се да је криво типобао, па покушава да увјери људе да вјерују њему, а не својим очима. Прави разне пројекције у машти и запетљава се ко хорошчић у кучине. Беспредметно му је предочавати докумензе, јер ни Ћопићевог дједа нико није могао увјерити да вук није зелен. Слична је то бољка.

  Изненађујуће је нормално понашање Долића, који је Симу, најмудријег међ’ Фронталуком, добио један на један, аргументима. Тужно је видјети да Чешњак овдје мрцвари нашег старог аса Симу. Тежак ударац сваком српском родољубу.

  А зашто нико не тражи од СИПАе доказе да МУП РС скрива документацију, чиме је правдан упад?

  Зашто ни данас нема разговора о равнотежи у процесуирању за ратне злочине?

  Јасно је да су све институције (првенствено МУП и НСРС) понижене, само у циљу одбране једног који контрлолише све. СИПА данас хапси у Лакташима и Градишки, а закључак НСРС који се не проводи показује немоћ институција Српске, које су начене на кољена.

 56. Изгледа да се сва препирка по овом питању своди на то да ли је СИПА надређена МУП-у, или није.

  Онима који сматрају да јесте, довољна је чињеница да се на допису налазио некакав телефон, па ако хоћеш да зовеш, зови, (а иако позовеш тај шеф одсјека ничим није обавезан да ти на питање одговори). Такви који сматрају да је то нормална комуникација, директно (Чешњак) или индиректно (Екс, Дражен Рацио), сматрају да је СИПА надређена МУП-у.

  Онима који сматрају да то није довољно и да се комуникација мора водити на равноправном нивоу, јер су и институције равноправне, ја припадам.

  Прихватање да СИПА на своју руку одређује начин комуникације је прихватање стања у коме је СИПА надређена МУП-у.

  Ова одбрана принципа на који начин и на којем ће нивоу ове институције комуницирати је одбрана од подизања полицијских надлежности на БХ-ниво.

  Ово је био пузајући покушај испуњавања те непрежаљене жеље сећијашке политике. Жеља је полиција на нивоу БиХ.

 57. Друга димензија ове препирке су тврдње да се Додик од СИПА и Тужилаштва БиХ жели заштити инструментализацијом МУП-а РС.

  Ја ћу ту тврдњу лако сврстати у чињенице , само уз један услов:

  Да ми ту тврдњу не образлаже неко ко није у стању да види да је Бакир Изетбеговић инстументализовао Суд БиХ и СИПА у политичком науму рушења Милорада Додика.

 58. RAOP – radnici neće dobiti sudski dobijene nadoknade ukoliko budu kontaktirali sa BNTV – uništena institucija predsjednika, nezavisnog sudstva…

  GRAND TRADE – “sve je čisto što se tiče zgrade u centru grada – izjava “predsjednika“ prije bilo kakve istrage – uništena institucija MUP-a, sudstva, predsjednika…

  VUKELIĆ – “niko od članova i simpatizera SNSD-a nije ubio Vukelića“ – dva mjeseca poslije ubistva i prije završetka istrage – uništena institucija MUP-a, predsjednika, sudstva…

  JUGOVIĆ – “Mirko Šarović umješan u ubistvo Rista Jugovića“ – predsjednikovo saučešće usljed neprocesuiranja i, istim, prikrivanja saznanja o ubistvu – uništena institucija predsjednika, sudstva, MUP-a…

  NARANDŽASTE REVOLUCIJE – Stalno izazivanje straha o nestanku i stalno održavanje mogućnosti rušenja RS u diplomatskom diskursu od strane predsjednika RS – uništene sve moguće institucije.

  EKSPLICITNE ILI IMPLICITNE IZJAVE O NESTANKU RS UKOLIKO ON NE BUDE NA NJENOM ČELU – uništene sve moguće institucije – da smo sijuksi, kojima sjebu pofglavicu, a ne wannabe država u 21. vijeku – vrijedile bi te njegove izjave…

  UNIŠTEN JAVNI SERVIS RS

  ZLOUPOTREBA MRTVIH U PREDIZBORNE SVRHE – “krst“ na Zlatištu

  ZLOUPOTREBA BANKARSKOG SEKTORA – prikrivanje izvještaja o poslovanju propalih banaka i nepotistički krediti tinejdžerima…

  …..

  Ko ruši institucije RS?

 59. Итд… Итд…

  Е, све бих ја то прихватио као чињенице када би направио исти такав списак и у ентитету у којем је ентитетска власт Бакир Изетбеговић.
  када ово кажем, не ради се о покушају прављења симентрије, него о принципима.

  Па није СИПА надлежна само за РС!?

 60. drazen78bl, 16.12.2015. 15:45:22 [157880]
  Neću da se svrstavam na tvoju ili Siminu stranu,ali znam samo jedno.Vojska i policija funkcionišu po principu naredbe.Ako Mektić kaže da je ostavio broj telefona,onda je to neozbiljna priča.Bez naredbe,odnosno pratećeg dokumenta,to je nemoguće.Zato,zašto se ne objavi dokument?Da se vidi ko tu laže.Dajte da se vidi da li su navedene lokacije?Ukoliko jesu,Lukač treba podnijeti ostavku.Ukoliko nisu,do je znak da je Mektić kao Srbin radio protiv srpskih institucija,a to je negativna reklama za SDS,još jedna u nizu.

 61. Расправа о томе кад да ли је поступак у Новом Граду био у складу са законом је глупост.
  НСРС донесе одлуку о забрани уласка СИПЕ прије пар дана јуче хапшење, данас хапшења, поново СИПА.
  Да ли то значи да је неко ових дана дао до знања властима Републике Српске да је спреман и на оружани сукоб, односно да ће странци ићи до краја, ако се буду наши супроставили хапшењу било кога за кога Суд БиХ да налог за хапшење?

 62. Mhm, dakle, u drugom entitetu postoje kriminalne strukture i to je razlog da mi ostavimo naše kriminalce na miru. Nije li logično da se mjerimo prema onima koji su uredili sopstveni pravosudni sitem, a ne prema banana državama? Evo, na prostoru Iraka i Sirije imamo državu koja ima izuzetno loš sistem vrijednosti – je li i to dovoljan razlog da mi uništavamo sopstvene institucije? – Nije li razumljivo da predsjednik i njegovi politički istomiščjenici koji govore o referendumu za otcjepljenje ne obraćaju pažnju na kriminal u dijelu države od kojeg žele da se otcjepe – valjda je Bakir i njegovi kriminalci razlog za otcjepljenje, a ne razlog za opravdanje sopstvenog kriminala??? Ili je referendum još jedan instrument da se brane kriminalci?

  Treba li da naglašavam koliko je to besmisleno.

  PANDORA – Istraga koja se mogla obustaviti samo u sadejstvu i hrvatskih i bošnjačkih i srpskih kriminalaca.

  Kriminal ne poznaje nacionalne interese. Nacionalni interesi su instrument kriminalcima.

 63. реално, 16.12.2015. 16:19:51

  “НСРС донесе одлуку о забрани уласка СИПЕ прије пар дана јуче хапшење, данас хапшења, поново СИПА.“

  Није НСРС забранила рад СИПА, него њен улазак у институције РС, без претходне најаве. И до сада се та наредба одржава, мада неки покушавају представити да није тако.

  То што је СИПА управо сада појачала своје активности је најбољи доказ да је политички инструментализована и да провоцира.

  Друга ствар је што то неко види, неко не види, а неко се прави да не види.

 64. lsaša, 16.12.2015. 16:24:27

  “Mhm, dakle, u drugom entitetu postoje kriminalne strukture i to je razlog da mi ostavimo naše kriminalce na miru.“

  Лсаша,

  Криви навод. Нагласио сам да не желим правити симетрију, само покушавам добити одговор зашто је СИПА сву своју инфраструктуру и ресурсе окренула ка РС, ако је познато да је надлежна за читаву БиХ и да и у другом ентитету има криминала.

  Ја нисам склон да нечији криминал правдам другим криминалом.

  Ја никада, на примјер, нисам српске злочине правдао злочинима над Србима. иста је ситуација и са криминлаом, али овај пут мислим да има логике моје питање зашто СИПА дјелује само на територији РС.

  Не бих сада у разлоге томе уводио вехабије, али нека то остане за другу тему. Не бих да кварим овако квалитетну дискусију.

 65. “Hor rektalnih alpinista, među kojima i opisani jadnik, zapjenušano su podržali Dodikove ubilačke namjere, čiji je cilj odbrana opljačkanog od Srba.

  A onda je Dodik podvio rep, a Lukač zaboravio na svoje streljačke sposobnosti. Sipa hapsi danima, čak i u Laktašima, odvodi Srbe na buljuke u Sarajevske apsane, a otpora nema. Rektalni alpinisti ućutali su se kao zadnje Hulje, nigdje Udbaškog Smeća da sopstvenim tijelom zaštiti one koje hapse. Nigdje ni Željke Cvijanović, te besprizorne alapače, kojoj je jezik uvijek brži od pameti, iz prostog razloga što pameti ni nema.

  Pitam se gdje su sve one tamindžije, petrovići, viškovići, ilići da junačkim sisama stanu pred arhineprijatelja. A svi odreda su baš sisati – prave muškarčine!

  Pitam se zašto Dragan Lukač ne podnese ostavku, jer ne poštuje odluke parlamenta i ne suprotstavlja se djelovanju Sipe na teritoriji RS. I ne suprotstavlja se progonu Srba do kojih je Dodiku i njegovoj Sisatoj Pretorijanskoj Gardi itekako stalo.

  Nije valjda da je riječ o Sisatim Seka Persama, koji su jaki samo na laživom jeziku i nigdje drugo.

  Ah da, Lukač je zabavljen progonom i maltretiranjem golorukih stanovnika Broda, kojima po nalogu tajkuna otima hljeb iz ruku. I usta.

  Lukač je Dodikov Super Hik – otima od siromašnih da bi dao bogatima.“

 66. @ Симо П. Ороз, 16.12.2015. 16:26:55

  U zaključku Vlade Srpske navedeno je:

  Imajući u vidu ovakvo neprimjereno i provokativno postupanje, Vlada i sve institucije Republike Srpske prekidaju saradnju sa Sudom BiH, Tužilaštvom BiH i SIPOM.

  Ako su oni prekinuli saradnju mene interesuje ko hapsi narod ovih dana? Imaju li inspektori SIPE pratnju i pomoć policije Srpske? Ko odgovara ako se zaključak Vlade Srpske ne sprovodi? Zaključak NSRS? Čemu zaključci koji se ne mogu sprovesti?

  Djelovanje SIPE je očekivano. Odgovor institucija Srpske je kilav.

 67. @ реално, 16.12.2015. 16:19:51

  Institucije Srpske ne mogu se oglušiti o Naredbu Suda i Tužilaštva BiH. To bi bilo rušenje ustavnog poretka. To podrazumijeva krivično gonjenje.

  Dodo je na nekakvom kulturnom forumu u Rusiji. Bio sam slobodan da provjerim da se nije slučajno uhvatio magle. Nije. Dodo je još u junu dobio pozivnicu da učestvuje u radu ovog foruma. 7000 učesnika iz 140 zemalja.

 68. Апсолутно ми није била намјера да избијем адуте неком ко жели о овоме да расправља?
  Ја пишем о чињеницама,о томе да је влада и НСРС прекинула сарадњу са побројаним.
  Да се у међувремену хапси више, него прије?

  Мислим да је депласирано потошити сто коментара на ово, а ћутати на то да Хрватска веома покварено и крајње уцјењивачки тражи да јој укинемо царину на њене производе, иако је чланица ЕУ.
  То је прича која нас кошта хиљада нових радних мјеста и изношења стотина милиона марака чистог профита у Хрватску.

  Онај ко то пристане у Сарајеву, ко год био, највећи је душман управо БиХ и свим њених грађанима.

 69. Извињавам се, не расправљам се, износим чињенице.
  Нико ми не може наредити, наравно ако нисам политичка курва и издајник,да увозим хрватску робу без царине, тиме лишим српски и муслимански народ развоја, односно хиљада радних мјеста, обрта овдје пола милијарде марака профита на годишњем нивоу, новца који се 20 година износи у Хрватску.
  До сад аје по разним основама из БиХ однијела за 20 година преко 30 милијарди марака, сад је доста.

  Ако им да слуганска Србија и остали који имају марионетске владе дају, код Срба из Републике Српске и муслимана из федерације, искључиво због личног интереса, треба да се стави вето.

  Нека се побуне Иванић и Изебеговић, видјећете да ће се Пицула повући, зваће га да се не закухава ако треба из Ватикана.
  Ето прилике Изетбеговићу да заштити свој народ, не да све попушта Хрватској, тиме уништавајући свој народ, само како би уништио привреду Републике Српске.

 70. Реално,

  нема смисла да испод овог поста замећеш причу о трговачким односима ЕУ и БиХ.

  Фронтал је уредно објавио вијест и то коментариши испод ње. Овако се стиче утисак да намјерно саботираш здраву расправу о томе који министар лаже по питању акције СИПА.

  Ево ти пост па коментариши:
  http://frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=1&idnovost=54643

 71. Екс,

  вадиш закључке из контекста. Ја ћу навести неколико тачака из закључака скупштине:

  Тачка 3.
  “Народна скупштина Републике Српске оцјењује да је основни услов за даљу сарадњу органа и институција БиХ и Републике Српске провођење уставних надлежности и међусобна координација органа и иниституција надлежних за обезбјеђивање и провођење владавине права, уставности и законитости.“

  Овдје се јасно види да је прекид сарадње услован. Условљен је међусобном координацијом. Мехтић је прво негирао потребу дијалога и координације, међутим, доћи ће до потписивања споразума о процедурама чиме је отклоњен узрок несарадњи.

  Тачка 5.
  “Народна скупштина Републике Српске захтијева од органа и институција Републике Српске да у случају кршења уставних надлежности Републике Српске од стране органа и институција Босне и Херцеговине одмах предузму све мјере и активности у оквиру уставних и законских права и одговорности Републике Српске.“

  Тих кршења није било, није било незаконитих упада у институције РС, па самим тим ни потребе да МУП РС то спријечава.

  Тачка 6.
  Народна скупштина Републике Српске позива грађане, јавна гласила и укупну јавност да обезбиједе мирно и уздржано понашање и пруже подршку свим мјерама и активностима које ће донијети органи и институције Републике Српске поводом догађаја у општини Нови Град.“

  Сваки грађанин одан РС треба да се понаша уздршано и да не пружи никакав повод да провокатори остваре своје намјере.

  Овдје се јасно види намјера да се појачаним интензитетом хапшења оптужених за ратне злочине испровоцира МУП РС како би се његова реакција приказала као одбрана ратних злочинаца.

  Још једном понављам да је највећи проблем и опасност у томе што те акције и те провокације на терену врше агенције којима руководе Срби,а наредбе из сјенке издаје Бакир.

  Један дио коментатора такву неугодну ситуацију користи да напада власт РС, а ниједног тренутка се неће да упита, а зашто наши представници у Сарајеву пристају на ову игру.

  Они су тамо длегирани да заступају интересе српског народа и РС, а не да буду оружје у рукама СДА.

 72. @Симо Ороз

  Истјера си на чистац. 🙂 Лукача. Екс ти асистирао.

  “ Оставити некоме број телефона и рећи да га је тиме обавијестио о којим локацијама се ради није прихватљив. „

  Добро сам написао. Ти себи покушаваш објаснити варијантом да су снсд играчи добри момци, а други лоши. Исто као Чешњак на нивоу Бошњаци-Срби. Јеси ли ти чуо за факс? Знаш да се лако провјери да ли је примљен. Само нагађаш, као што си нагађао да нема најаве. Ако су локације крили, а објаснили су да јесу, онда је јасно да нико и не тврди да су најавили локације, већ си то ти додао у својој конструкцији. Нико и даље не тражи доказе за тврдњу да МУП РС скрива документацију.Сад ћеш ти наставити да онда инспектори МУП-a нису знали на које локације да се јаве, ауправо им је зато остављен контакт телефон. Међутим, ти си мислио да Мектић блефира, па си ти блефирао хотећи да га истјераш на чистац. И изађе Лукач.

 73. drazen78bl, 16.12.2015. 19:04:51

  “Ако су локације крили, а објаснили су да јесу, онда је јасно да нико и не тврди да су најавили локације, већ си то ти додао у својој конструкцији.“

  Ко је објаснио? Мора да ми је то промакло!

  Ја сам слушао министра безбједности како каже да је све рађено као и сваки пут до сада. Ако је то тако онда испада да ни раније није било најава локације, што није тачно.

 74. drazen78bl, 16.12.2015. 19:04:51

  “Јеси ли ти чуо за факс? Знаш да се лако провјери да ли је примљен.“

  Кад је тако лако зашто се уз овај документ није прикачио одрезак из којег се види да ли је и када факс послат?

  СИПА јесте показала овај документ, али ничим није доказала је ли га, када и на који начин послала.

 75. Тако да си ти Дражене упао у контрадикторност.

  Тврдиш д су ови крили локације и да су то признали, а овамо тврдиш да је факс и број телефона неког шефа одсјека доказ да је МУП РС обавијештен о локацијама.

  Помехтинио си…

 76. Симо,

  СИПа и МУП РС су равноправни и СИПА не може упадати онако у просторије МУПа. Није ту ништа спорно. Али нису прекршили законе и да је неко од полицајаца употребом силе спријечио упад, кривично би одговарао. Зато се сједне и промјени документ који регулише односе, како се слично не би поновило.

  Суд и Тужилаштво БиХ јесу под политичком контролом, као и ови у Српскок. Међутим, не вјерујем да је Бакиру сметња Додик.

  Прво, одличан му је контрапункт за радикализацију и скупљање гласова на оштрој националистичкој реторици.

  Друго, нико не помиње Кемала Чаушевића. СДА посланици (укључујући и Џаферовића) изгласали су Шпирића на чело Комисије). Додик би лако са собом могао повући и Изетбеговића, а у бизнису је и с Радончићем. Прије сам склон вјеровању да ће га убацити у власт на бх нивоу. Има ли СДА иједног министра у Влади РС? Нико и не помиње ревизију и реформу рада Суда БиХ.

  Треће, у емисији ПУЛС је и сам Босић изразио сумње у рад Тужилаштва БиХ и најавио да ће се повући из власти уколико се наставе опструкције. Очито да то није случајно
  поменуо.

  Извини за оно „блефер“, али објаснио сам зашто.

 77. Дражене,

  ја расправљам само о теми да ли је Мехтић лагао када је рекао да је МУП РС уредно, као и до сада обавијештен о уласку (упаду) у полицијску станицу или је лагао Лукач који је тврдио да није обавијештен.

  Влада и НСРС су реаговали на овај упад и са сједнице позвали СИПА да се ово више не понавља и да ће се до даљњег сарадња прекинути док се не сједне и допуни документ који регулише ту сарадњу.

  Мехтић је то одбио и рекао да нема о чему преговарати, али је под притиском аргумената морао сјести са руководством МУП РС и пристати на договор.

  Тим састанком је та блокада сарадње отклоњена.
  Сутра ће се то формализовати и потписом, а остаје чињеница да СИПА није ни једном направила сличан потез као што је био онај због кога је сарадња прекинута.

  Са те стране је ситуација јасна и изглађена.

  Са друге стране имамо појачане активности СИПА у хапшењу осумњичених за ратне злочине, али за те активности нису одговорне власти РС, него БХ-власти у којима Србе заступа СзП.

  А са овим букачима који се жале што МУП силом не спријечи поменута хапшења не знам како бих назвао.

  Будалама, љигама, фукаром, острашћеницима, србалијама …

 78. Симо,

  СИПа и МУП РС су равноправни и СИПА не може упадати онако у просторије МУПа. Није ту ништа спорно. Али нису прекршили законе и да је неко од полицајаца употребом силе спријечио упад, кривично би одговарао. Зато се сједне и промјени документ који регулише односе, како се слично не би поновило.

  Суд и Тужилаштво БиХ јесу под политичком контролом, као и ови у Српскок. Међутим, не вјерујем да је Бакиру сметња Додик.

  Прво, одличан му је контрапункт за радикализацију и скупљање гласова на оштрој националистичкој реторици.

  Друго, нико не помиње Кемала Чаушевића. СДА посланици (укључујући и Џаферовића) изгласали су Шпирића на чело Комисије). Додик би лако са собом могао повући и Изетбеговића, а у бизнису је и с Радончићем. Прије сам склон вјеровању да ће га убацити у власт на бх нивоу. Има ли СДА иједног министра у Влади РС? Нико и не помиње ревизију и реформу рада Суда БиХ.

  Треће, у емисији ПУЛС је и сам Босић изразио сумње у рад Тужилаштва БиХ и најавио да ће се повући из власти уколико се наставе опструкције. Очито да то није случајно
  поменуо.

  Извини за оно „блефер“, али објаснио сам зашто.

 79. Симо П. Ороз, 16.12.2015. 08:19:21

  „…..али је такође евидентно да те три локације у овом допису нису наведене, па се поставља питање како полиција може извршити обезбјеђивање тих локација ако у допису не пише које су то локације.“

  Simo , zar se prostorije MUP-a obezbjeđuju samo kada SIPA najavi dolazak ?

 80. Pozdravljam, želio bih Vam pojasniti neke stvari bez stvarne želje da branim nekoga. Kad kazete da su Sipa i Mup Srpske ravnopravni niste u pravu jer Sipa kako joj ime kaže državna agencija tj. Ima mogućnost delovanja na celoj teritoriji BIH, naravno da ce državno tužilaštvo dati njima da rade na nekom predmetu tipa ratnog Zločina, dok mup RS Nepa pravo Delovanja na celoj teritoriji BiH. Dalje kao što ministar Mektic reče da je do sada bilo i bukvalno prepada na policijske stanice sa dugim cevima itd gde niko nije mogao uci i izaći iz istih, dok sada to nije bio slučaj već su dobili tim od mup-a koji će im pomoći tj. Asistirati u izvršenju naloga tužilaštva vjerovatno tačne lokacije nisu date da nebi curile informacije jer Sipa ima specifične procedure prilikom tih akcija gde čak ni tim za podršku do zadnjeg momenta nema sve informacije.Ne vidim tiu nikakav problem do političkog prepucavanja što i jeste izgleda bio cilj da se ovaj napaćeni Srpski narod još više posvađa i razdeli na Dodikove i Szp-ove ili RtRS naspram Bn… Izgleda pojedinci koji su aktivno bili uključeni 1997 na raskolu i danas aktivno gospodare našim zivotima i rovare narodnim jedinstvom u teskim trenucima po nas narod…

 81. @Serbinum

  Документ је овдје приказан, црно на бијело. Понављате мантру Симе Ороза о локацијама. По Закону и подзаконским актима нико није дужан да унапријед прецизира који објекти ће се претресати. Питате ли се зашто нико не тражи доказе за тврдњу да МУП РС скрива документацију?

  Да се ја питам, СИПА не би ни постојала, јер је нема у Дејтонском споразуму. То видите Ви и Симо с Додиком и овима из СзП!

 82. @Serbinum

  Документ је овдје приказан, црно на бијело. Понављате мантру Симе Ороза о локацијама. По Закону и подзаконским актима нико није дужан да унапријед прецизира који објекти ће се претресати. Питате ли се зашто нико не тражи доказе за тврдњу да МУП РС скрива документацију?

  Да се ја питам, СИПА не би ни постојала, јер је нема у Дејтонском споразуму. То видите Ви и Симо с Додиком и овима из СзП!

 83. drazen78bl, 17.12.2015. 12:36:18

  “По Закону и подзаконским актима нико није дужан да унапријед прецизира који објекти ће се претресати.“

  Да си поставио линк или цитат из тих закона и подзаконских аката ефекат твог коментара би био још бољи.

  Претпоставимо да си у праву и да СИПА није дужна најављивати локације које ће претресати.

  Ако је тако онда министар Лукач није слагао јер је он рекао да није било најаве локација. И није било најаве јер их не треба бити. Њему се онда може само приписати непознавање прописа, јер није знао да то СИПА и не треба урадити. Али слагао није.

  Међутим, министар Мехтић је рекао да су локације најављене, па се њему може приписати и лаж и непознавање прописа.

  Ја на почетку ове полемике више инсистирао да видим ко лаже. Ово остало је скундарно.

 84. @Симо Ороз

  “ Lukač kaže da je Sud BiH “zaključio, na osnovu zahtjeva Tužilaštva da će MUPRS-a sakriti ili uništiti dokaze i zbog čega naređuje pretres prostorija”.

  То је, Симо, разлог (иако неоснован) зашто нису најавили локацију, али тиме нису прекршили ни законе ни подзаконске акте. Сада се то може уредити подзаконским документом да се не би поновило. И ту је крај приче. Очито да је министар Лукач обмануо јавност да није добио допис. Вјерујем да му је неко то сугерисао и нисам нимало срећан зашто је тако. То је основа на којој су злоупотребљене институције Српске, а да нико није послушао тебе и јавно рекао: “ ‘Ај’мо мало да чистимо ваше двориште у фБиХ!“ Шта је с лоповлуком у УИО? Изгледа да су ту сви сложни. Још само да обуку мајице „Сви смо ми Бакир“.

 85. Дражене,

  још ти једном препоручујем да се договориш сам са собом.
  Тврдиш да најаве није било, нити је требало бити, а опет помињеш некакв допис.

  Ако је Суд БиХ наредио да СИПА ненајављено упада у МУП РС, онда су руководство СИПА и министар безбједности, као српски кадрови у заједничким органима, требали повући потез који штити дигнитет МУП РС.

  Сјети се како је реаговао Горан Зубац када су му прољетос наређивали да удари на демостранте. За то је платио судским и политичким ппрогоном, али није био пичка.

 86. Симо, најављена је акција и припадници МУП РС су током исте сарађивали. Зар мислиш да би Додик „подвио реп“? Човјече, сабери се! Најављена је акција у допису. Није локација. Али то је сада ријешено и све се добро завршило, осим што је поново нарушен дигнитет нсрс, али то је редовна пракса.

  Господине Биги, можеш ми се обратити кад ријеч „усташа“ престанеш писати великим словом. Мислим да би те администратор требао избацити јер квалитетну расправу минираш и сводиш на лично.

 87. То што ти мислиш, било о политици, било о мом избацивању је велико НИШТА.

  Толико вреди твоје мишљење.

  Требало би избацити све агитаторе које мисле туђом главом. На пример, да је за постојање Граничне службе БиХ крив Додик, да је Додик крив и за аномалије друштва, што неко није остварио своје амбиције и слично.

  Нема са тобом квалитетне расправе.

  ———————————————-

  „Да си поставио линк или цитат из тих закона и подзаконских аката ефекат твог коментара би био још бољи.“

  Симо, губиш време. Он је само месенџер.

 88. drazen78bl, 17.12.2015. 15:28:27

  “Најављена је акција у допису. Није локација.“

  Дражене,

  Министар Лукач никад није рекао да акција није најављена, него је рекао да претрес станице полиције није најављен и да је због тога и настао проблем. Не због ненејављене акције, него због ненајвљене локације претреса.

  Министар Мехтић је рекао да су и акција и локација најављене.

  Треба ли да ти нацртам ко лаже?

 89. Друже Рајко, ја сам разумио министра Мектића да је акција најављена, а нисам чуо да је помињао локације, јер се у медијима управо могло чути да локације нису најављене из разлога прикривања доказа од стране МУП РС.

  Небитно, изгладили су и договорили. Оно што је битно да ми реагујемо накнадно. Не идемо испред догађаја. А ја питам шта ако сутра упадну у Палату предсједника у намјери да приведу Предсједника Српске? Очито да је битно да се најави, да се отрчи до Маховљана, па у Белизе, а и даље се наставља селективно хапшење Срба уз поштеду оних који су убијали и протјеривали Србе. Зашто се не инсистира да се објаве резултати пописа? Зашто Додик не тражи преиспитивање Бакир
  ове улоге у довођењу муџахедина, дјеловању „шева“ и пљачке у УИО?

Оставите одговор