Влада Српске данас о стању у "Шумама РС"

Влада Републике Српске разматраће на данашњој тематској сједници извјештај о стању у области шумарства и извршењу закључка које је Влада раније донијела с циљем елеминисања губитака у Јавном предузећу "Шуме РС" и довођења свих шумских газдинстава у позитивно пословање. Почетак 18. тематске сједнице заказан је за 11.00 часова. Конференција за новинаре заказана је за 15.00 […]

уторак, јун 12, 2012 / 07:44

Влада Републике Српске разматраће на данашњој тематској сједници извјештај о стању у области шумарства и извршењу закључка које је Влада раније донијела с циљем елеминисања губитака у Јавном предузећу "Шуме РС" и довођења свих шумских газдинстава у позитивно пословање.

Почетак 18. тематске сједнице заказан је за 11.00 часова. Конференција за новинаре заказана је за 15.00 часова, најављено је из владиног Бироа за односе с јавношћу.

Влада је на 13. тематској сједници, одржаној 9. новембра прошле године у Рогатици, закључила да је потребно припремити измјене и допуне Закона о шумама РС из 2008. године, с циљем побољшања рада "Шума РС" и шумских газдинстава.

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић рекао је тада да су Министарство пољопривреде, водопривреде и шумарства и Министарство индустрије, енергетике и рударства РС задужени да у року од 90 дана сачине списак свих финалних дрвопрерађивача у РС и да га ревидирају сваких шест мјесеци.

Донесен је и закључак да се приоритет у снабдијевању "Шума" обловином и сировином да произвођачима из РС, а да се тек онда обловина може продавати на трећа тржишта.

Један од закључака је и да се убудуће усвајају само планови о позитивном пословању шумских газдинстава, док је газдинствима са негативним пословањем остављен период од шест до 12 мјесеци да изађу из губитака, односно да направе планове за излазак из губитака.Оставите одговор