Ђурић: Убише нас фискална и парафискална оптерећења

Предсједник Привредне коморе Републике Српске Борко Ђурић изјавио је да је привредни амбијент у Српској неопходно растеретити компликованих административних процедура, фискалних и парафискалних оптерећења да би привреда у компликованим кризним условима могла лакше да функционише. Он је нагласио да привреду Српске у великој мјери оптерећују велика фискална и парафискална оптерећења. „Мјера укидања неопорезивог дијела плате […]

уторак, јун 12, 2012 / 09:09

Предсједник Привредне коморе Републике Српске Борко Ђурић изјавио је да је привредни амбијент у Српској неопходно растеретити компликованих административних процедура, фискалних и парафискалних оптерећења да би привреда у компликованим кризним условима могла лакше да функционише.

Он је нагласио да привреду Српске у великој мјери оптерећују велика фискална и парафискална оптерећења.

„Мјера укидања неопорезивог дијела плате у коначној верзији је оптеретила сваког привредника. Због тога се морала практично исплатити још једна додатна бруто плата на годишњем нивоу по запосленом. Никако не треба занемарити огроман број парафискалних оптерећења, односно нотарских такси, издатака за Савез рачуновођа, Геодетску управи и слично", рекао је Ђурић.

Он је за „Независне новине" нагласио да се ради о оптерећењима која су расла готово без икакве контроле, док је велики број подзаконских аката изњедрио много нових парафискалних оптерећења за привреду.

Ђурић је подсјетио да је Управни одбор Привредне коморе затражио заједничку сједницу са Владом Републике Српске како би заједно пронашли начина да се негативни трендови зауставе.

Он каже да се прије мјера које би требало предузети, мора анализирати тренутна ситуација и видјети који су узроци довели до пада индустријске производње у Српској, први пут у посљедњих 10 година.Оставите одговор