Влада Грчке жели нове преговоре о неким условима зајма

Нова грчка влада саопштила је данас да жели нове преговоре у оквиру споразума о међународном зајму, који би се односили на укидање неких пореза, заустављање отпуштања и продужење за две године рокова за спровођење оштрих мјера штедње. „Циљ је да нема више смањења плата и пензија и да нема нових пореза”, наведено је у саопштењу […]

субота, јун 23, 2012 / 19:26

Нова грчка влада саопштила је данас да жели нове преговоре у оквиру споразума о међународном зајму, који би се односили на укидање неких пореза, заустављање отпуштања и продужење за две године рокова за спровођење оштрих мјера штедње.

„Циљ је да нема више смањења плата и пензија и да нема нових пореза”, наведено је у саопштењу коалиције Нове демократије, ПАСОК-а и Демократске љевице, у којем се додаје да неће бити отпуштања запослених у државном сектору, пренијела је Слободна Европа.

Коалициона влада, предвођена премијером Антонисом Самарасом, лидером конзервативне Нове демократије, обећала да ће наставити да смањује фискални дефицит, да држи дуг под контролом и примењује структурне реформе.

Чланови владе такође су обећали да ће покушати да ревидирају обавезе које је Атина преузела према кредиторима, али да неће угрозити везе са ЕУ или присуство у еврозони.

У Грчкој је прије два дана, после двомјесечног застоја, формирана нова влада која пред собом има тежак задатак да спроведе и донекле измијени непопуларни финансијски пакет помоћи Европске уније и ММФ-а и да земљу извуче из рецесије.Оставите одговор