Висковић: Ни један политичар у Србије се не смије одрећи Срба на КиМ

Амбасадор Србије у Њемачкој Иво Висковић рекао је да се од Србије очекује политички нереално понашање – да се одрекне Срба на сјеверу покрајине и да прихвати да ту дођу приштинске власти са својим институцијама, а то је црвена линија испод које ниједан политичар у Србији не може да иде. Он је рекао да је […]

четвртак, август 25, 2011 / 10:43

Амбасадор Србије у Њемачкој Иво Висковић рекао је да се од Србије очекује политички нереално понашање – да се одрекне Срба на сјеверу покрајине и да прихвати да ту дођу приштинске власти са својим институцијама, а то је црвена линија испод које ниједан политичар у Србији не може да иде.

Он је рекао да је са њемачким званичницима раније разговарао о ставу Београда да неће и не може да укине српске институције на сјеверу Косова и Метохије.

"Од нас се очекује нешто што није политички реално – да се одрекнемо Срба на северу, и да се једноставно каже – у реду, нека дођу приштинске власти са својим институцијама, својом полицијом, снагама безбедности и судовима", рекао је Висковић за РТС.

Њемачка канцеларка Ангела Меркел посјетила је ове седмице Београд гдје је поручила да су укидање такозваних паралелних структура на сјеверу, дијалог са Приштином и дјеловање Еулекса на цијелом Космету, предуслови за европске интеграције Србије. /Оставите одговор