Британски специјалци траже Гадафија

Специјалне британске јединице /САС/ налазе се у Либији, гдје учествују у потрази за пуковником Гадафијем, објавио је данас дневник "Дејли Телеграф" позивајући се на изворе из Министарства одбране. "Када је понуђена награда од 1, 14 милиона евра за Гадафијеву главу војници 22. пука САС добили су наредбу од британског премијера Дејвида Камерона да преузме водећу […]

четвртак, 25 августа, 2011 / 10:47

Специјалне британске јединице /САС/ налазе се у Либији, гдје учествују у потрази за пуковником Гадафијем, објавио је данас дневник "Дејли Телеграф" позивајући се на изворе из Министарства одбране.

"Када је понуђена награда од 1, 14 милиона евра за Гадафијеву главу војници 22. пука САС добили су наредбу од британског премијера Дејвида Камерона да преузме водећу улогу у потрази за Гадафијем ", рекао је извор у британском Министарству одбране.

Либијски побуњеници упали су јуче у резиденцију либијског лидера Моамера Гадафија и саопштили да су преузели контролу у земљи.

Сада, пошто је скоро читава либијска прijестоница у рукама побуњеника, британски војници из специјалних јединица, у цивилној одjећи, укључени су у акцији проналажења либијског лидера.

Ово је први пут да је британска војска признала да се њене трупе налазе у Либији већ неколико недјеља и да су одиграле кључну улогу у паду Триполија руководећи операцијом либијских побуњеникаОставите одговор