Вијетнам купује 12 борбених авиона из Русије

МОСКВА – Вијетнам је потписао уговор о куповини 12 руских борбених авиона типа "Су-30" за око 500 милиона долара, јавили су данас руски медији, позивајући се на индустријске изворе. Уговор о испоруци авиона типа `Су-30МК2` потписала је државна фирма `Рособоронекспорт` на почетку године. Дневник "Ведомости" пише да ће испорука 12 суперсоничних авиона почети сљедеће године. […]

четвртак, мај 14, 2009 / 12:05

МОСКВА – Вијетнам је потписао уговор о куповини 12 руских борбених авиона типа "Су-30" за око 500 милиона долара, јавили су данас руски медији, позивајући се на индустријске изворе. Уговор о испоруци авиона типа `Су-30МК2` потписала је државна фирма `Рособоронекспорт` на почетку године.

Дневник "Ведомости" пише да ће испорука 12 суперсоничних авиона почети сљедеће године. Експерти су процијенили да је уговор вриједан између 500 милиона и 600 милиона долара.

"Су-30", који у НАТО-у има ознаку "фланкер-Ц", представља унапријеђену, боље наоружану верзију авиона "Су-27". Први лет овог авиона обављен је још у вријеме Совјетског Савеза, али је у употребу у Русији ушао тек 1996. године.

"Ведомости" су у априлу писале да Вијетнам преговара са "Рособоронекспортом" о куповини шест подморница на дизелски погон, за око 1,8 милијарди долара.Оставите одговор