Ветерaни РС: Ово су услови да нам се не деси Федерација

Саопштење Ветерана Републике Српске, које потписује предсједник ВРС и наш колумниста, Душко Вукотић. Лакомислена, наивна, па чак и цинична изјава Предсједнице Владе Републике Српске о томе како је Република Српска сређена, а и пријетећи тон поруке Предсјеника Републике Српске, како ће Држава наћи механизме да спријечи побуну, не уклапају се у Заповијест за одбрану Републике […]

уторак, фебруар 11, 2014 / 14:57

Саопштење Ветерана Републике Српске, које потписује предсједник ВРС и наш колумниста, Душко Вукотић.

Лакомислена, наивна, па чак и цинична изјава Предсједнице Владе Републике Српске о томе како је Република Српска сређена, а и пријетећи тон поруке Предсјеника Републике Српске, како ће Држава наћи механизме да спријечи побуну, не уклапају се у Заповијест за одбрану Републике од преливања хаоса из ФБиХ-а.

Напротив, то је додатно доливање уља на ватру чији су потпаљивачи управо носиоци власти на свим нивоима који по сваку цијену желе да одрже Државу на криминалу, корупцији, непотизму и ужасном образовању чије последице већ долазе на наплату.

Ма колико се клели у свој патриотизам, називајући издајницима све оне који више вјерују својим очима него мирнодопском бусању у груди јуначке, ми Ветерани Војске Републике Српске им нећемо предати тапију на Републику, него их позивамо да предузму прве кораке да нам се не деси Федерација.

 • Предсједник Републике Српске, по својој уставној обавези о изражавању јединства, дужан је Предсједника БОРС-а Пантелију Ћургуза, одмах да позове на давање оставке без одлагања, јер га је на ту функцију Предсједник Републике и устоличио без икакве уставне обавезе.

Ћургуз већ одавно не представља огромну већину незадовољних демобилисаних ветерана рата чије је незадовољство достигло врхунац пристајањем на понижавајући Закон о борцима и инвалидско-борачкој заштити, чак и мимо ставова мале групе коју представља.

Уколико то Предсједник Републике Српске не уради најкасније до 15. фебруара у 12 часова Ветерани Војске Републике Српске крећу у потписивање петиције под називом: „ДА НАМ СЕ НЕ ДОГОДИ ФЕДЕРАЦИЈА“ у којој ће оставка Пантелије Ћургуза остати прва од десет тачака припремљене Петиције.

У међувремену, од свих носиоца функција у нашој Републици захтјевамо да на све састанке на који се позивају представници борачких категорија учествују и представници Ветерана Војске Републике Српске.

 • Захтјевамо од Предсједника Републике Српске да најкасније до првог марта опозове Ранка Шкрбића, амбасадора у Београду и препусти га органима гоњења и тиме да први знак добре воље да као Предсједник Републике не игнорише свој народ. Под овом тачком захтјевамо и јавну и недвосмислену подршку свих структура власти и опозиције да чврсто стане иза Министарства унутрашњих послова које у приоритет мора узети предмете пљачкашке приватизације и кренути у коначни обрачун са тајкунима који су на радничкој муци и превари свих нас створили империје у Земљи и иностранству.

У овом тренутку не желимо фабриковати захтјеве него испитати вољу носиоца власти у Републици Српској коју смо им повјерили на чување, да ли стварно чувају Републику Српску или армирану криминалну структуру и своје послушнике.

За разлику од свих плаћених републичких и државних служби ми смо „Улицу и мотке“ предвидјели, као што и оставку координатора полицијских структура на нивоу БиХ-а видимо као увод у поновно постављање реформе полиције на дневни ред.

Стратегија и тактика су прије свега војне дисциплине и ми их јако добро разумијемо.
Зато морате знати Предсједниче Републике Српске да су нам и Ваша стратегија и тактика као и циљеви свих политичких вођа у Републици Српској провидне. Зато у памет се функционери! Док сву војску погубили нисте.0 КОМЕНТАРА

 1. Prvo je bolo oči ovo veterani, čista anglosaksonska terminologija, , pa onda ovde neki u njihovom kontesktu spominju “američke ljude,” pa sad protesti veterana koji se poklapaju sa protestima iz vilajeta…. Bez obzira što bi u drugim vremenima ovi zahtevi bili legitimni, u ovom momentu oni znače samo izuzetbo štetno dolivanje ulja na vatru.
  Da li je moguće da je sve ovo slučajno,ili se radi lovcima na vlaste bez obzira na cenu
  ili se aktiviraju drugi ešaloni,kad propadoše namere helsinških i drugi nula i nikogovića. Ako je ovo zadnje u pitanju, onda ovom narodu nema spasa i zaslužujemo propast.

 2. Ne na ulicu! – Ako ste mogli čekati do sada, a imali ste sijaset prilika da izađete – što niste izlazili kad su Vuliće tukli, to se nije moglo ispolitizovati – …nemojte ni sada…sačekajte….hladna glava…

  Pokažite vladi da ste pametniji od njih.

  Ako se ne promijeni ništa od oktobra – dajte novoj vladi 100 dana – onda na ulice….

 3. Браво Вукотићу, мој представник не може бити режимска марионета Ћургуз! Ко њега плаћа? Гдје су му борачки додатци ове године, нешто их не спомиње више? Ко му купује лимузине којима се воза по РС, али и по Федерацији?
  Поздрав за Ветеране!

 4. Mislim da bih trebalo sačekati da se smiri situacija u FBiH,pa onda organizovati mirne proteste u RS.Ponuda Veterana je konkretna i vlast treba ozbiljno da postupi po istoj i da ne ignoriše ovu organizaciju,pogotovo što se sa istom slaže veliki broj gladnih,nezadovoljnih,diskriminisanih…Vlast je imala priliku da se uči na tuđim greškama i ne bih trebalo da ih ponavlja.

 5. Huskaci na proteste, nasilje i paljenje institucija u Republici Srpskoj.. REPUBLIKA SRPSKA JE ZA SRBE SVETINJA.. A SVETINJE SE NE RUSE I NE PALE.. SVETINJE SE CUVAJU I IZGRADJUJU.. vama zelim sve najbolje samo sto dalje od Republike Srpske i njenih granica! Republika Srpska ce sama odlucivati o svojoj sudbini.. NECEMO VAM DOZVOLITI DA SVOJE POZARE IZ EFBEHAZIJE PROSIRITE NA TERITORIJU REPUBLIKE SRPSKE.

 6. Социјални протести нису само федерални ни само њихова ствар, све док је код нас стање исто и лошије!
  Код нас је 50% незапослених, да ли је то довољно за протест? Наравно да јесте. Зашто ви браниоци режима РС не покренете протесте који би се прелили из РС у ФБиХ, па да ми њима наметнемо наше услове?
  Ако мислите да са том границом сачувате статус Q и недодирљивост режимских плата и нелегално стечених богатстава отето од народа, грдно се варате, има једна ствар која се не може прикрити, а то је истина о све сиромашнијем народу РС-а!

 7. Разлика је огромна, ви кад изгубите изборе, отићи ћете легално, по резултатима избора. Одговараћете вјероватно само опозицији за неке мање пропусте или ситне незаконитости, а овако ако вас сруши незадовољни народ, том народу ћете да положите рачуне за све и да вас народ казни на тај начин, да више никад нигде не присмрдите јавним функцијама!
  Ко ово не разумије, не треба ни да мрси демагогију!

 8. Harper – srednja mjera – evo, jesu li Veterani iznijeli zahtjeve i rokove…neka ih dostave vlasti….ne na ulici…ako se rokovi ne ispoštuju, a ispoštovaće se, onda neka hladne glave sjednu i vide šta i kako dalje…

  Pogledaj naslovnu stranicu PRESS-a – ova vlast je, preko svojih “analitičara“, spremna na sve moguće bljuvotine kako bi se održala…to je jasno, ali budite pametniji od njih…

  Zapamti, oni su se obezbijedili – ako je mogao krasti, ništa mu neće značiti da izazove nova sranja kako bi prikrio lopovluk…nikome ne treba ono što se najavljuju u PRESS-u…a to najavljuje režimski “analitičar“…

  Novinare, koji najavljuju takve gluposti, da ima normalne vlasti, ovog trena bi ih uhapsili i ispitali….

 9. Ja jesam za proteste, ali dabogda ih ne bilo.
  Djavo ne sjedi skrštenih ruku, on stvara paklene planove.
  Ima i On iskustva da demonstracijama, 5. oktobra kada je skupština gorila, sa demonstracijama u BL, stranci su ga doveli ne zato što je lijep, pametan i dobar, nego zato što je na sve spreman, i

  ako bude išta zapaljeno, išta porušeno, naručilac je on.

 10. Као борац прве категорије потписујем текст у цјелости.
  А како су у страху велике очи ( страх од губитка стечених позиција у служби владајућег режима) види се у коментарима бранилаца светиње Рњпублике Српске, под псеудонимом.
  Ако буде требало бранити Републику Српску зна се ко ће то да буде, обесправљени и понижени борци који требају да држе језик за зубима и да чекају царство небеско. И то под пуним именом и презименом а не под псеудонимима.

 11. Мислим да сте ове захтјеве требали да истакнете прије или да са истима сачекате. Сада за то није вријеме!

  Премијерка је изашла са потпуно неозбиљном изјавом неки дан и стога је молим, као и све остале, да се коначно уозбиљи. С обзиром да је народ гладан никаква сређеност овде не постоји. Осим што даје неозбиљне изјаве требало би да почне са радом.

  СТОП протестима у Српској!

 12. STOP PLJAČKI,
  Nisi oni tu zbog njih nego su oni tu da rade ono što smo im mi rekli da rade, što su im građani rekli da rade. Na sva pitanja vladi šta ća napraviti po pitanju zahtjeva građana, vlada odgovara da su oni dobili mandat birača i da će upravljati na temelju mandata birača, a za novi projekt krađe kao što je bila svojinska transformacija i privatizacija 1998 ova vlada nije dobila mandat birača, za zakon o strateškim investicijama nije dobila mandat birača. Prema tome građani poručuju vladi „za to nemate mandat, za pljačku vam nismo dali pokriće i nećemo više davati pokiće ni za kakve nove pljačke“. U svojinskoj transformaciji i privatizaciji 1998 opljačkano je oko 50 milijardi KM vrijednost, banke su opljčkane prije toga. Prvo su opljačkali banke da bi mogli opljačkati preduzeća čiji su kapital građani stvarali radom. Onda su opljačkali ta društvena preduzeća, onda su opljačkali novac građana, opljačkan penzijski SIZ, opljačkan je sav novac od privatizacije stambenog fonda društvenog i sada žele opljačkati još jedino što mogu to malo imovine u vlasništvu republike, resurse poput voda, šuma, rudnika, puteva, dakle sva prirodna bogatstva. Ko će sada kupovati, za koga oni donose zakon o strateškim investicijama. Kada je donošen prethodni zakon i svojinskoj transformaciji i privatizaciji govorili su novac će ići u fond za razvoj, vidimo kako je išao u fond za razvoj, sa 20 najbogatijih porodica koje su stvorene po njihovom projektu. Sada govore kako će ovaj zakon o strateškim investicijama će pokrenuti ekonomiju i zapošljavanje itd. Zašto da nakon jedne pljačke nasednemo i verujemo u neku novu pljačku. Ovog puta nema odstupanja. Nije rat pa da nas preveslate u ratu. Ako su kao ratni profiteri opljačkali sve što su moglu danas nema rata iza kojeg ćeta kao iza kulisa skrivati svoju pljačku. Građani to neće dopustiti. Nedamo još ono malo što je naše nećete nas više pljačkati, 20 godina nas pljačkate, pa sad je dosta, narod je rekao dosta je pljačke. Nema donošenja zakona kojim bi otuđili još ovo malo imovine dok ne revidirate svojinsku transformaciju i privatizaciju, dok ne procesuirate ratne profitere. Nemože vlada donositi propise i zakone koji će pogodovati milijarderima koji su na ratnom profiterstvu stekli svoja bogatstva 90-ih su imali rat pa su znali da se ljudi neće okupljati na ulicama. Sada nema rata i građaani nemaju opravdanje da ne izađu na ulicu da brane svoje, isto kao što oni više nemaju opravdanje jer nemaju ratnu kulisu za svoje pljčke. Pozivam građane da se priključe akciji masovnih protesta. Bez građana nema promjena, građani su promjena, nemojmo očekivati od njih da budu promjena. Vidjeli smo poslednjih godina, sve je to jedna te ista politička garnitura. Oni se samo rotiraju. Nema političkih promjena. Od 1992 do danas imamo nekih 400 imena koja se rotiraju na raznim funkcijama. Jedna te ista grupacija se samo dogovara i pljačka nažalost jedan te isti narod koji to trpi i ćuti. Narod nema pravo više da ćuti u ime budućnosti svoje djece, mora izaći na ulice i pružiti aktivni otpor.
  Dosta je pljačke.

 13. Ања,
  Добрица Ћосић је у једној књизи описао како је Војвода Живојин Мишић непосредно прије Колубарске битке видио како војник покушава отети баби кокошку,војник је био изморен и гладан а баба се опирала отимачу јер је морала исхранити унуке.
  Војвода Живојин Мишић на основу тога је закључио да има још снаге у српској војсци,да је треба само мало нахранити и одморити.
  То је био кључ за величанствену побједу.

  Ти својим писањем,свакодневно шаљеш поруку да се народ мора довести до малаксалости и коначно сломљен пошаље на кланицу = ИЗБОРЕ и да у руке Младеновим мајмунима.
  Тај фини баланс који покушаваш одржати између ојађених и лопова,више нема смисла јер за кратко вријеме баба неће имати кокошку да прехрани унуке,ментални склоп нашег народа је такав да ће трпити до крајњих граница а онда нема преговора и тек тада се морамо бојати за Републику Српску јер ће јој народ јебати матер када попизди.
  Сама видиш да је народ и овог пута ћутао а Додик опет бахато пријети народу да осим што је гладан да може бити и премлаћен ако дигне главу.

  Да се не заборави како је било

  http://youtu.be/THDBa9rYEeE

 14. Назови премијерка је баш сочно пљунула у лице овом пониженом и још увијек стрпљивом српском народу, ако је то та сређеност, немамо шта више причати!

  Када се искључе јастребови и са једне и са друге стране и разбистри слика, видјећемо јасно гдје су наши проблеми, а не да нам их јастребови режима Милорада Додика и јастребови ратних опција Сефера Халиловића и разних десперадоса везују једне за друге.

  Наш проблем на први поглед није што незадовољни или какви год пропали радници и студенти Федерације демонстрирају, наш сушти проблем је што и код нас влада исто тако социјално катастрофично стање.

  Власт СНСД и СДП се слажу у већини ствари и они имају ту могућност широког маневрисања, ми са ове стране нећемо се по узору на власт (СНСД-СДП) са федералним бунтовницима спајати, али је наш маневарски простор знатно скраћен. СНСД ће то обилато користити, јер њихова теорија рат између ентитета ће давати њима додатну подршку да „издрже“ уз богате апанаже и високе плате, док ће обичан човјек у РС још дубље тонути у биједу и сиромаштво.

  Ја нисам за то да се ми спајамо са протесташима из Федерације, а они горе (власт БеХа, СНСД-СДП), могу и даље да воде љубав, а не рат! Само ту љубав неко мора платити.
  Стране банке којима се накитила „сређена“ РС не остављају пуно простора ни нама ни њима.

 15. Кад већ помену неко та средства за овакав килав и јадан борачки додатак и средства за ратна признања и инвалиднине. То су дозначена средства још од јануара, али режим неће да пусти паре на дознаке, да их могу борци и породице подизати, већ са тим несретним парама муљају и гасе пожаре које су сами направили по фондовима пензијским и здравственим првенствено.

  Занчи, за режим борци су задња рупа на свирали, која може и мора чекати док се режим смилује и пусти уплату на те рачуне?

 16. Nezjažljivo ambciozan. “Veteran” je došao po svoj plen. Sad što će to koštati Srbe, kao retko kad, njega to nije briga. Bitno da se nahranio njegov ego,njegvo đžep i da je osvanuo na naslovnim stranama bošnjačkih medija. Koji spasonosni postrek za njihove projekte ,a već su počeli gubiti nadu. Konačno im stiže neko ko će vezivati zastave sa Bošnajcima i njihovim ambicijama, i to jo bivši borac,ne možes bolje. Bingo. Očekujete njegove slike na protestima u tamnom vialjetu, zajedno sa ljiljanima. Sad su jasnije njegove kolumne ovde o svebosanskom jedinstvu i zajedničkim protestima,sa punim ustima za BIH, pri čemu se ni jednom rečju nije ni spomenula RS.
  Nije prvi put da se ide na kartu svesrpskg nejedinstva. Sad kad su i vlast iI opozicija u RS,konačno usaglasile zajednički nacionalni nastup, našao se “sasvim slučajno” “veteran”, ” da ubaci klin u ploču. To valjda može samo kod Srba, da se kao spasioci, pojavljuju njihovi lešinari. Ali, valjda je istorija Srbe naučila nečemu, pa i to da beže od tavkih mesija i lažnih careva.

 17. А могу ли се Срби ујединити у богатству свевладајуће елите РС?
  Можемо ли то богатство правичније расподјелити, да се смањи огромна одврата разлика између катастрофално сиромашних, махом бивших бораца и идеално богатих јунака новог доба, транзиције и приватизације?
  Када постигнемо то јединство, онда нам ни Америка не може ништа, да ли је режим способан за тако нешто?

 18. Mislim da su protesti u RS nešto potpuno legalno i legitimno, i niko se toga ne boji.

  Ali smatram da svaki protest sada u RS i skretanje ppažnje na probleme u Republici Srpskoj je direktno podilaženje Bošnjačkom proljeću, i slabi poziciju Republike Srpske, jer će neko vani reći „vidi i tamo narod nezadovoljan, treba mijenjati ustav i sl.“

  Ne mogu shvatiti ove nazovi veterane da ovu situaciju koriste da liječe svoje frustracije Ćurguzom. Jeb’o vas on!

  Idite to raspravite na drugok mjestu, a nemojte nanositi štetu Republici Srpskoj!x-(

 19. pleter, 11.02.2014. 10:30:28

  Ma kako te nije sramota tu lagati i pričati nebuloze,svi koje stoje iza ovih zahtjeva su časni borci i veterani a ne kao tvoj gazda Milorad dezerter.Ja sam bio u ratu i branio nas od ustaša i javno kažem da nismo dobili ono za šta smo se borili jer nam sad vladaju ustaše iz SNSD-a i zato i ponižavaju i pokušavaju diskreditovati borce.Obećavam vam da ćemo istrajati i nećemo se smiriti dok ne skinemo Dodika i njega i njegove kao što ste vas par ovdje ne smijestimo u zatvor!GOTOVI STE!
  Miro

 20. Miro, ex borce,pardon veterani, zaboravih da borci nekako seljački zvuči,

  mani se ti revolucionarnih mantra, indukovnih iz tamnog vilajeta,nego mi odgovori:

  Prvo, šta konkretno,po stavkama, nije tačno od onog što sam rekao.,

  Drugo, kad srušiite RS i objediniš BiH, sve staviš u zatvore, kako mislite da zaposliš ljude. Koji je to vaš program. Jedino ako ne misliš da svi budu čuvari zatvora ili je ideja da se čeka sadaka iz vašeg glavnoga grada. Lako je rušiti.

 21. Ја питам вас режимске миљенике, имате ли ви образ и знате ли за срамоту?
  Погледајте добро гдје сте нас све из РС довели? Довели сте поштен народ пред акт самоубиства егзистенцијалног и материјалног.

  Ви сад тјерате причу да се треба одрећи свега па и живота да би се спасио ко? РС? Не, опасна вам је то замјена теза која ће скупо коштати ни криву ни дужну РС коју ви свјесно жртвујете да би сачували своје приватно богатство.

  Нас сте довели на сам руб провалије, до степена кад ми сами морамо да кажемо, није битно што нам дјеца имају по тридесет година и немају посла ни егзистенције, нису збринути и махом су неожењени и неудате, јер немају елементарних услова за сређивање властитог живота нити ће у догледно вријеме ту прилику добити због оваквих власти.

  Све то ми зарад очувања власти, треба да жртвујемо, а власт је ради очувања властитог дупета жртвовала РС и нас.
  Ми сад можемо да кажемо, не интересују нас наша дјеца, живјела нам РС, а она јадна ни крива ни дужна пропада од руку оних који је држе као краву музару, режимски политичари и њихови веома блиски тајкуни.

 22. Плетеру,
  Немам обичај а ни времена да полемишем на порталима, а посебно избјегавам да пишем испод текстова који носе мој потпис.

  Твоја дрскост тешко оставља равнодушним било кога, а и ја сам од крви и меса.

  Саопштење смо послали БН-у, РТРС-у, Фронталу, Пресс-у и атв-у.
  Чињеница је да сам мало прије дао и изјаву за РТВ БиХ који сте направили ви а не ми. Ми само плаћамо претплату.
  Ти који би хтио све да контролишеш си требао спријечити да саопштење изађе било гдје па тако и у Федералним медијима.

  Ти си пробушени куртон и ниси вриједан да те примјетим. Али, осјећаш се а ја имам изражено чуло мириса за пробушене куртоне.
  Не пада ми напамет да се правдам теби. Једино ћу ти потврдити да јесам амбициозан. Моја амбиција јесте да се ти и такви као ти, у Нашој Републици не питају много јер осим МАЗАЊА и не знаш ништа. Видиш, нисам искључив као ти који би хтио да се овакви као ја не питају баш ништа.
  Објави своју фотографију, име и презиме (не мораш мени јер ја те знам) и све што си рекао прихватам као истину. Жив ти и здрав мени био!
  Душко Вукотић

 23. Полако људи као Бога вас молим, гори од Ћургуза, Ветерана, Гатала, Нухића,од догађаја у Федерацији, од препуцавања политичара, полако………….

  Народ је незадовољан, ја сам незадовољан, полако, све ће се у наредним мјесецима и ове године ријешити, полако, паметно, људски, српски побогу.

  Није нико од нас из Српске на овом авангардном порталу душман, нема теорије да су саопштења или коментари Срба за и против одраз воље тих људи да се Српска уруши, ево, нисам у главама тих људи али знам, логично да је тако.

  Неће борба партија и њихових сајбер војника на порталима, неће изјаве вођа партија које су владале 20 година уздрмати Српску,неће они позивати народ на протесте, неће нико Српску дирати.

  Највише је нас који не спавамо ових дана од стреса да ли ће душмани, тајне службе и домаћи издајници изазвати много горе јаде.

  Све ће доћи на своје, за све је потребно вријеме и памет.

 24. Pa zvezdo bošnjačkih medija, red je da se jednom i potpišes, s obzirom koliko nikova ovde koristiš. Prepostavljam da se tamo predstavljaš kultivisanijim,nego što se to radiš ovde, ovde mo mi Srbi,a a tamo novopronađena prestonica. Valjda zato i spominješ neku nediefinisanu republiku, a ne RS. Veterana za predesnika jedisntvene BiH.

  Ambicija velika, nepotvrđene sposobnosti a ubeđenje da su u velike, rađa frustraciju i potrebu za mesijanstvom. Lak i bogomdan plen za velike planere.

 25. dadobl
  Slušaj ti lažni ranjeniče! koja bagra može lagati da je dva puta ranjavan osim dodikovih poltrona kao što si ti?
  Vi niste stranka, vi ste sekta i to gora od onih što ubijaju svoju djecu zarad nečijih ideala!
  Jebaćemo vam mater najdalje do oktobra, a ja se nadam i mnogo prije!
  Fuj bagro jedna jebem li vam familiju! Kud nas da zapadne takva ološ, kakva je snsd!

 26. Sa 18 sam otišao u rat,nas 8 iz kuće ,hvala Bogu svi smo živi dočekali Republiku Srpsku,danas 19 godina posle NIKO NE RADI,još uvjek smo hvala Bogu živi,ali više nikad nebi branili ovakvu državu,ovo nije država običnih ljudi koji su u rovovima dočekali kraj rata ,ovo je država ljudskih nula ,poltrona i nadasve neljudi iz svih stranaka.Uništili ste nam ideale,uništili Republiku Srpsku i još imate obraza da nas nazivate izdajnicima.
  KAD USTANE GLADNI SRBIN OVO ŠTO SE OVIH DANA DEŠAVA U SUSJEDNOJ DRŽAVI BIĆE DJEČIJA IGRA,JER MI SMO JE STVARALI OD BIHAĆKOG RATIŠTA,PREKO KORIDORA,SEMBERIJE,ROMANIJE DO HERCEGOVINE…..I MORAMO JE BRANITI OD STRANAČKIH LOPOVA I MAFIJAŠA .

 27. SDS je uzeo sebi za pravo da se naziva državotvornom strankom,koga je pitao,NAROD JE STVORIO RS,SDS je hapao,sjetimo se da je DR tek 95 proglasio ratno stanje.SDS je pokrao naše fabrike,stvorio tajkune,opustošio šume istočnog dijela,otvorili su nam kovčeg SDS,PDP a ovi SNSD lopovi zakucavaju poslednje eksere na kovčegu.E NEĆETE ,NE DAMO REPUBLIKU SRPSKU,BORIĆEMO SE OPET DO ZADNJEG AKO TREBA AL JE NEĆETE PONIJETI SA SOBOM NA KIPAR,U SRBIJU,U RUSIJU……

 28. dadobl
  Vama ljigavcima ne može biti jasno da neko može da živi i radi a da nije u nekoj od lopovskih stranaka!
  to je vama neshvatljivo!
  Kako te nije sramota biti na budžetu a ništa ne raditi pizdo jedna?!
  kako bi ti nos utjerao u glavu šljamu jedan snsd-ovski!
  Ja sam iz hercegovine 95 prošao kroz banja luku i otišao na bihać da vas branimo, dok je cijela banja luka svirala kurcu!
  Kud vas ne osvojiše 95 godine, da nemamo nikakvog posla sa vama! Mi nismo isti narod!

 29. Невероватна дрскост, поквареност, подлост, апсолутно одсуство трунке људскости, без постојања доње границе…режима и његових плаћеника.
  С једне стране су веома опасни (у најнегативнијем смислу),а са друге веома биједни и прозирни!
  Узорак јако видљив и овдје на фронталу.

  Опасни су зато што су спремни на све подвале и гадости, изазивање сукоба,немира, сејање мржње, гебелсовске замјене теза,…шта тиме желе да произведу и заштите, није тешко погодити.
  Биједни и прозирни су, јер се само из њихових уста ових дана могле чути ријечи,рушење и палење Републике Српске, нереди, сукоби, издајници, страни плаћеници…а онда сами себи одговарају како они ето нешто недају, бране, воле више Српску од било кога…не само јадно и прозирно него мало и дебилно.
  „Ветерани“, ја сам за то да се мало сачека,не задуго!

  Они (режим,тајкунска олигархија) су јако нервозни(рањена звијер),стеже им се обруч,прижељкују сукобе.
  Они ће то произвести и урадити сами,врло брзо.Уствари већ поодавно производе.
  Видимо како са врха долијевају уље на ватру, док ситна жгадија вређа и провоцира оне који су крв пролијевали на дну,неби ли нашом руком прву варницу креснули.
  Морају тако, велики опљачкани капитал је у игри.
  Инцко им је такође велики саборац у прљавој игри.

  Као и увек кост у грлу су им били борци,од нас имају највеће комплексе,нас највише и мрзе.
  Зато су годинама уназад цијепали и понижавали ову категорију служећи се свим средствима како би нашли најпоткупљивије и најпослушније.
  Таман би им сјело к’о кец на десетку да неко баш из тих категорија баци каменчић(макар из ципеле), уследиле би већ прпремљене бакље и пожари…ко би био окривљен зна се.

 30. Јасно је и из читања ових коментара на Фронталу да је јаз између режима и обичног плебса све већи и све погубнији. Очито да господарима режима то одговара, не знам зашто, али на тај начин показују да им уопште није важна РС иза које се само крију са својим стеченим привилегијама и опљачканим богатством.

 31. У последње вријеме, почео сам много чешће да читам и анализирам коментаре овде на Фронталу и утроба ми се окреће кад видим шта се ради! МОЈ народ, стасит и поносан, напаћен вијековима уназад овако да се мрзи, па душа ме моја боли! Прошле године сам био на Крфу, већини Срба је позната (или би бар требала да буде) голгота и страдање нашег народа на том острву, али оно што је мене фасцинирало била је СЛОГА и ПОШТОВЊЕ које су ти мученици доле показали једни према другма и према мјештанима који су их са стахом прихватили! А ми, ДОСТОЈАНСТВО смо изгубили, допустили смо партијама да управљају и нашим животима и нашим емоцијама! Побогу, зар нас историја ничему није научила? Знам да је огромној већини МОГ народа јако, јако тешко, али сјетите се да је било и горих времена! Рећи ћете – тад су нас газили туђини, а сад нас наш газе и много је теже! Истина, али разум ако изгубимо и мржња ако преовлада МЕЂУ НАМА, онда смо, заиста, готови! Људи, да би се дигли економски, морамо се прво дићи морално и духовно, не може другачије! Маните се страначке острашћености и гледајте да учините првом СРБИНУ до себе макар једно добро дјело, молим вас!

 32. – украс својствен хрватској култури троплет или ХРВАТСКИ ПЛЕТЕР; „PLETER-portal.hr“, Poduzece „PLETER DOO“ Zagreb,“PLETER“-Dnevno.hr, Hrvatski Pleter-font, …drzavna tvrtka PLETER,nastala izdvajanjem djelatnosti iz Ministarstva obrane…Pleter, preuzeo na sebe ugostiteqstvo vojnog sustava,tamburaski sastav „Pleter“ Osijek,…итд.итд,

 33. Ћургузов БОРС је буквално буџетска ставка, малтене са именом и презименом у буџету.

  Од 2007-2011 године добили су словом и бројем 1,315,500,00 KM, а гдје су им резултати.

  Умјесто да помаже борцима, Ћургуз изиграва првог обавјештајца РС, односно у најмању руку министра МУП-а у сјени.

  Да правосуђе није приватизовано, до овога не би дошло. Да постоји и да је успостављен систем одговорности, до овога такође не би дошло.

  Нисам за лупање, разбијање, још мање за тражење ванредних избора, просто због чињенице што то не постоји у изборном законодавству, а изборни закони се не могу мијењати у години избора.

  Елем, Федералци нека чисте свој праг, имају они своје веће проблеме од РС (Хрвати неће дати кантоне ни за живу главу), имају проблем са сегрегацијом и вехабијама са којима ратују малтене свакодневно. Не секрирам се ја за РС.

  Чак је и Инцко добио по прстима.

  Ветерани, мудро и паметно, корак по корак покажите своју величину и достојанство.

  Била би добра фора да се ветерани спонтано окупе у исто вријеме у неком од паркова у матичној општини и одиграју партију беле или прочитају које новине, тихо, мирно, достојанствено без икаквих парола и глупости и разиђу се :)и ништа више.

  А онда, чекати предизборну кампању….

 34. veteran beše Duško, a sve pod nikovima Slavija,Marcel, Miro,

  vi podelili uloge u jednoj ličnosti. Heh ima i stručan naziv za to. Mada nemojte tako providno manipulisati višestrukim nikovima,,pa čak i da iste linkove puštate. Malo mašte i raznovrsnijih „argumenata,“da ne ispadali smešni.

  Čitati,čitati i samo,čitati,knjige a ne vikipediju, pa će vam se mozda kasti šta još znači pleter. Intermet je dovoljan tek za rušenje,a za građenje treba malo više sposobnosti i pročitanih knjiga.Teško da vi to možete dokučiti, pa tako ni posledično ne možete pojmiti posledice vaših dela i onda nastaje histerija kad vam drugi ukažu na to. I ne sakrivajte se iza množine,iza časnih običnih boraca, koji o vašem zabadanju noža u leđa RS, sigurno nisu ni pitani. Ovde se radi o ambiciji i frustraciji jednog čoveka, kojem je udruženje samo paravan za to.

 35. pleter, 11.02.2014. 14:41:09

  Ma stidi se režimska slugo,ja sam jedan pojedinac koji svoju porodicu hrani i brani od kriminalaca koji rade protiv poštenog naroda,za razliku od vas Hrvata i lažnih Srba i dezertera iz vlasti ja sa ponosom nosim svoje ime i uvijek se sa njim predstavljam.Nek je nama Duško živ i zdrav pa da uskoro krenemo u borbu sa mafijašima,narod će biti jači jer je brojniji.
  Miro

 36. Они који су склони манипулацији свуда је виде, па напад је најбоља одбрана.
  Начитани су у праву кад тврде да је нож у леђима Републике Српске. Јесте и то одавно.
  Забили су га они због којих је главна вјест да нам је одобрен нови кредит (они то зову транша) од ММФ-а (УИСТИНУ ХВАЛА ММф-У БЕЗ КОЈЕГ МОЈИ РОДИТЕЉИ НЕБИ ДОБИЛИ ЗАРАЂЕНУ ПЕНЗИЈУ).
  Који су уништили пољопривредну производњу и сточарство тако да данас без увоза неби имали шта да једемо.
  Треба ли би начитани да прочитају те податке па да схвате зашто је Република Српска на издисају због ножа у леђима.

 37. Последња линија одбране режима, напад на борце ветеране? Никог они не штеде, када би недао Бог побједили овако нас преостале, онда би на ред дошла наша дјеца и против њих ће ратовати због својих скупих аута, кућа, вила, викендица, властитих фирми које су стално прве на тендеру за јавне послове и друге „са десет прстију“ стечене заслуге!

 38. Слажем се да су борци обесправљени и слично, али мислим и да Ветерани РС мало претјерују са доживљајем себе.

  Немате ви уопште толику подршку да можете пријетити и неком начелнику општине, камоли Додику.

  Будимо реални.

  Лијепо је то све што ви причате, али ништа од тога.

 39. Видим да се Додиков први борац јавио из Аустрије? Да ли је отишао тамо на консултације око одбране режима уз помоћ аустријских каплара или је отишао да скија, пошто је нас добро насанкао.

  Можда је неко у праву што тражи укидање тих продужених руку режима, овакав БОРС јесте Додикова десна рука, ми у томе не желимо да учествујемо. Нека се нама дају она регуларна основна права као и осталим становницима, рецимо онима који нису били у рату већ су радили за то вријеме и ако ништа друго осим плате, зарадили су себи радни стаж. Ми тај стаж немамо и сматрамо да смо ту дискриминисани у односу на друге. То је дужност сваке власти да исправи ту неправду и дискриминацију према борцима. То тражимо и захтјевамо, а не треба нама Ћургуз, нека га Додик узме за свог савјетника, али не у наше име!

 40. Veterani – samo mudro i ne slušajte ove ostrašćene režimske računovođe…ko god da dođe na vlast, ostanite pri zahtjevima i insistirajte na jasnim tromjesečnim rezultatima vlade…ako se nastavi kako je bilo – ako SDS ne uvede i sprovede Zakon o porijeklu imovine, a ako “stari“, ukoliko oni dođu na vlast, nastave po starom – sve postaje legitimno…..

 41. Слажем се, овог пута СДС мора послужити као инструмент за провођење народне воље и обрачун са криминализованим политичким елитама које су поприлично пустиле коријење у садашњим властима, легализована пљачка, њихов основни мотив владања.

 42. ja sam davno pisao da mi nemamo kriticnu masu za bilo kakve promjene, jer nazalost sve nam je lazno pocev odinvalida,boraca,penzonera a radnika i nemamo.Ovaj nesretni rat 1995.godine zavrsili smo sa 16000 RVI a sada ih ima 36000.dakle prosta matematika 20000 je sumnjivih i laznih.Boracka prava imaju oni koji su bili donatori,sponzori,ratni profiteri,dezerteri i oni koji su brojali gace po skladistima i oni koji za barut nisu osjetili jedino kada su pucali za svoju slavu po BL i drugim gradovima a oni koji su bili u rovu i zemunicama nemaju nikakva prava i ja sam jedan od njih.60% penzionera je u invalidskim penzijama asvi znamo kako su te penzije ostvarene.Sto se tice radnika mi imamo robove i najamnike i drzavnu kamarili koja je na plecima naroda i svi znamo kako su dobili i kako dobijaju posao.Esad narode iz ovoga izvucite zakljucak ko moze da donese promjene .Niko.Nisam zato ni da se casa vode prolije akmoli da unistavamo ono sto smo svojim parama sagradili i ako unistimo opet cemo to morati popraviti.Nazalost ovdje je armija ljudi nezadovoljna stanjem u drustvu ali kad bi se barem malo vise povelo racuna o gradjanima mislm da bi nam svima moglo biti bolje .Mi rezervnu drzavu nemamo nama je tu zivjeti ali nepravde ima na svakom koraku i jasam kao covjek to do sada nebrojeno puta dozivio .Neka nam je bog na pomoci kako cemo iz ovog zacaranog kruga izaci.

 43. Hocu da zivim normalno kao svaki covjek na na ovoj planeti,hocu da radim i da obezbjedim normalan zivot svojoj djeci(Imam i dvoje)ali ova drzava mi to neda.
  Sta sam dao drzavi?
  Mladost i najbolje godine,dio tijela a sta sam dobio ,120km invalidne i nekakav orden ko nko nezarezuje pet para.
  Obuko sam uniformu u Septembru 1990 (IMAO 19G)skinuo je 1995g
  A sad imam 43g bez posla i dostojanstva

 44. Neki ce reci ko te jebe kad si nesposoban.
  Kako da budem sposoban u ovom ludilu,jedino da kradem a neznam ni to nisam take fele.
  Neki ce reci sto se nisi skolovao,kako da se skolujem kad mi je drzava dala pusku u ruke sa devetnaest godina i uzela mi najbolje godine.
  Kad se rat zavrsio trazio sam bilo kakav posao da mogu da zaradim,da bi mogao sebi da kupim patike, farmerke,da izvedem djevojku na pice, i mnogo toga cega sam zeljan.U tom sam se ozenio steko djecu a drzava se i dalje nije brinula o meni Borcu, RVI-u.
  Od golobradog momka sa puskom do covjeka cetrdeseti godina koji se nije snasao.

 45. E takvi boraca ima mnogo/
  DODIK nista nam nije dao a mnogo je obecavao ,ja sam sam bi za njega kad je dolazio na vlast, tad je obecavao da ce u RS Plate biti oko 1000e i naravno nista od toga.
  Obogatili su se tajkunske porodice oko njega koje ga podrzavaju a nama ni mrvice.
  Radio sam uvjek nesto dok su na vlasti bili ovi sto su sad u opoziciji,blo je para u narodu ,konobar .trgovac onaj sto radi na pijaci imao je para a sad obican narod nema nista i nema varjante da nesto zaradi.

 46. Kad je potpisan Dejtonski sporazum ja sam to doživio kao poraz i potpisivanje kapitulacije. Sebe smatram borcem poražene vojske, Vrhovni komadant mi je uhapšen,komadant Glavnog štaba,mnogi od mojih saboraca trunu u zatvorskim kazamatima i šta da ja sada tražim . Imam li na to prava, od koje države koju nisam ni stvorio niti se za nju izborio. Dali su mi samo privremenu lažnu nadu da sam bolje prošao od Srba iz Vukovara,Benkovca,Knina,Drvara,Mostara,Sarajeva…Prevare i iluziju koja će se raspršiti sa događajima koji predstoje i ovom nizu dodati Banja Luke, Zvornika,Trebinja i tako dalje.

 47. симо,

  немој ми дирати мајора.

  Поздрав мом мајору и порука, полако,видиш како политичари данас траже изборе мимо Устава,сад би поново стари да јашу народ, фол се и они буне, видиш да се најбоља намјера може тумачити како се ком кур*у ћефне.

  Полако, превише смо ми паметни да изгубимо Српску, да се не постигне квалитет на основу оправданог незадовољства народа, да ништа не промијенимо осим што ће курта замијенити мурту.

  Ако буде требало, а неће,ако се деси народ, нека стану ти лидери и њихови ментори из тзв. опозиције са нама пред народ, да их питам пар реченица баш пред тим народом, само нека то буде до априла.

  Имам једну екслузиву, од прољећа иде велика акција чишћења и уређења ријечних токова, земљишта и шума свих општина Српске, спремам то мјесецима, немојте господо да то зајебете.

  Хоћу да очистим 100% Српску као предуслов развоја пољопривреде и туризма, двије стратешке гране привреде у периоду 2015-2018 године.

  Ето прилике да се окупи народ, позиција и опозиција, (свакако имају скоро подједнако начелника), сва удружења,сви грађани.

  Дјела господо, радићемо и тражићемо од свих општинских власти да се покрену, све што обећам помоћи ћу, али ћу тражити од њих да одрже ријеч како би договорено 100% провели.

  Народ ће то позитивно оцијенити, ето им прилике да се на изборима похвале како су урадили нешто велико за своју општину са средствима која су већ у буџетима планирана за ту намјену.

  П.С. Ако буде потребно стићи ћу на евентуалне мирне протесте да подржим народ и да растјерам политичаре који би да се поново од народ огребу.

 48. Из онога што знам о г-дину Вукотићу, вјерујем да су његове намјере искрене, да се не ради о плаћеништву и издаји, како нам сугерише друг Плетер. Но јасни су ми мотиви. Морам Вам послати Драгуљчета да напише текст „Ко је ко на Фронталу“, с обзиром да анонимци потежу за тешким квалификацијама према људима који су изложени именом и презименом. Наравно, за Драгуљчета нема анонимних. Он се само смије овим покушајима типа славија=Вукотић. „Славија“ у имену има 6 слова, а не 5. 🙂 Драгуљче ће да стави на лицитацију инфо о идентитету чика Симе Ороза, јер је велико интересовање. Ја бих открио, али бих онда направио проблем људима у МУП-у. Тип је опасан. 🙂

  Иначе, дијелим став да сада није вријеме, бар не током фебруара. Закаснили смо неколико година или деценија. Познато је да сам учествовао у више мирних протеста, да подржавам мирне протесте, али никако нисам за синхронизацију протеста с онима у ФБиХ. Једноставно, они морају да буду унутрашња ствар Републике Српске. Промјене су свакако нужне и битно је дати до знања да овако више не може. Не само Милораду Додику и његовим поданицима, већ и било коме другом. Једино симпатично у свему овом што се дешава јесте страх код неких политичара, готово паника Златка Лагумџије, али и готово дјевичански став Фахре Радончића, који ће из свега да извуче политичку корист.

  Једино што нам је преостало јесте да вјерујемо да ће већина постати људи који нису компромитовани, нови људи у симбиози с честитим људима унутар политичких странака. Не би било лоше да они, чијих смо политичких резултата сви жртве и таоци, буду протјерани из политике. Погледајте како је систематски уништавано здравство, а гдје је сада у писму поменути Шкрбић! А видим да и данас у Источном Сарајеву праве пројекат вјештачке оплодње с Турцима (некако ме то асоцира на јаничаре и „прву брачну ноћ“), а директор би био неки Албанац или Турчин родом из Призрена. Не знам како на то гледају другови Плетер и Симо?!

 49. Veterani – da biste začepili usta ovima što vas nazivaju izdajnicima, ako imate energije za to, insistirajte da se ispitaju Muhićeve izjave…to može da se učini preko novoizabrane vlasti, a na nivou BiH, pošto je “analitičar“ iz Tuzle…da se tačno utvrde “informacije“ o kojima je govorio i ko ga je platio za isto…ako su tačne, dobro, zna se šta treba činiti, ako nisu – takođe…
  Naizgled je nevažno, meni se čini da uopšte nije…

 50. Zbog uzavrelih emocija ovih dana nastalih zbog važnosti događanja i pojačanog adrenalina, možda sam u komunukaciji sa nekim forumašima prelazio okvire pristojnog dijaloga koje sam sebi zacrtao, bez obzira na na provokacije, podmetanja i uvrede,kojima sam istovremeno bio izložen. To prevashodno mislim na gospodina Vukotića, posebno stoga što je nastupio pod svojim imenom. Stoga mu se izvinjavam. Naravno, zadržavam pravo žestoke kritike svake pojave i adekvatnog recipročnog odgvora svakom forumašu.

 51. Ђес’ба Дражене.
  Дуго те није било. Јел’ се шта учило, положило?
  Ја конт’о да си зато био одсутан. Кад оно, јес’курац. Ишло се на обуку за јуришника. Видим ја, нема Дражена, нема Дроњка, нема Дане. Јебеш демонстрације без њих.

 52. Шта на све ово данас каже режимски првоборац Ћургуз? Како му је вријеме горе у Аустрији, скија ли се? Шта му раде зелене беретке данас? Јесу ли и они почели са висинским припремама на Алпима? Ко је послао првоборца у Аустрију? Додик? БОРС? Тетка из Филаха? Ко? Борче бруко свих нас бораца!

 53. anja banja luka, 12.02.2014. 17:36:30

  Боље вас нашао!

  slavija, 12.02.2014. 14:15:32

  Јесте, у Славија има 7, али у реалном свијету име има 6 слова, а презиме још мање. 😉 Поздрав!

  pleter, 12.02.2014. 00:08:58

  Коректна корекција! Врлина је признати грешку.

  prijedor, 12.02.2014. 15:15:38

  Платер није Синиша из Осјечана, а није ни онај народни посланик. Он је један трећи. 🙂

  Симо П. Ороз, 12.02.2014. 13:49:36

  Каква „обука за јуришника“, чика Симо? Од човјека ваших година нисам очекивао да се бави етикетирањем и подвалама политичким неистомишљеницима. А Дроњак као да вам је опсесија?! Не знам зашто. У ствари, знам. 😉

 54. Шта штампа штампа:

  „SDS i PDP štićenici političke fondacije Konrad Adenauer“ (17.12.2013.)

  – NJemačka politička fondacija „Konrad Adenauer“ uveliko radi na formiranju stranačkog bloka iz oba entiteta u BiH, kako bi već nakon izbora naredne godine preuzeli upravljanje zemljom, a njeni štićenici u Republici Srpskoj su opozicioni SDS i PDP, piše „Euroblic“.
  List u sutrašnjem izdanju navodi da ostatak društva, koga Nijemci smatraju „strankama desnog centra“, čine partije iz Federacije BiH – SDA, HDZ BiH, HDZ 1990 i Savez za bolju budućnost.
  Nakon ekskluzivnih otkrića i predočavanja neoborivih dokaza u prilog ovim saznanjima, SDS i PDP su priznali da „njihova svirka zavisi od nota koje su im napisali i propisali međunarodni centri političke moći“, prije svih oni u Berlinu, te da je riječ o svojevrsnoj međunarodnoj zavjeri protiv aktuelne vlasti u Republici Srpskoj.
  Fondacija „Konrad Adenauer“ bliska je Hrišćansko-demokratskoj uniji NJemačke, na čijem je čelu kancelar Angela Merkel, što, kako navodi „Euroblic“, njihovim poslovima u BiH dodatno daje na težini.
  Neke od navedenih stranaka su posmatrači u Evropskoj narodnoj partiji, što je dobar povod da se okupljaju u BiH, iako u institucijama vlasti trenutno one sve međusobno nisu u dobrim odnosima.
  List podsjeća da je ova fondacija u oktobru organizovala trodnevni seminar za predstavnike pet stranaka u Mostaru, gdje su obučavani kako da formiraju vlast.
  Učesnici tih sastanaka su uglavnom, u ime SDS generalni sekretar Dragan Ćuzulan i šef kluba poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vukota Govedarica, a u ime PDP-a potpredsjednik Branislav Borenović.
  Prema saznanjima „Euroblica“, ciljevi ovih sastanaka su da se prije svega zaista profilišu kao stranke desnog centra da bi se spriječilo da HDZ BiH ulazi u kaoliciju sa SNSD, koju smatraju „lijevom“.
  Sagovornik lista, koji je prisustvovao nekim od seminara, kaže da je sljedeći korak potpisivanje deklaracije o saradnji ovih partija.
  „Koalicija bi prevazilazila postojeće podjele i upućivala na transentitetsku i transnacionalnu saradnju. To BiH sada nedostaje, a ako i postoji, sve je kratkoročno“, kaže izvor „Euroblica“.
  On tvrdi da zna i za pokušaje da se na sličan način formira i lijevi politički blok, kako bi se polarizovala politička scena u BiH, čiji je inicijator druga njemačka fondacija „Fridrih Ebert“, inače bliska njemačkim socijaldemokratama.
  Ovaj pokušaj je, bar za sada, propao, jer lideri SNSD-a i SDP-a BiH Milorad Dodik i Zlatko Lagumdžija „nisu željeli da se obavežu na dugoročnu saradnju sa strancima“, niti da budu sluge u njihovim rukama, piše „Euroblic“ u sutrašnjem broju.

 55. Тројански коњи „Конрада Аденауера“ илити „реформисани“ СДС.

  Шта штампа штампа:
  http://stanjestvari.wordpress.com/2014/01/10/%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%84%D0%B0%D0%BD-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B0-%D0%BE%D0%B1%D1%83%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B0/

  Стефан Каргановић: Политичка обука за „светлу будућност“

  Мада се Фондација Конрада Аденауер труди да не делује превише бучно, ипак, недавно њено присуство су оперативно забележили органи власти Руске Федерације. У оквиру вршења надзора над страним агентурама, и у складу са недавно донесеним законом, државно тужилаштво РФ је у марту 2013. извршило претрес просторија и покренуло опсежну истрагу делатности Фондације Конрад Аденауер на тлу Русије, не обазирући се на уложене протесте немачког МИП-а. У прави час, могло би се рећи, јер – како у вези са нередима у Украјини сазнајемо од немачког недељника „Дер Шпигел“ – „Фондација Конрад Аденауер, тесно повезана са ЦДУ-ом, у свему томе игра важну улогу, а и сам Кличко [вођа једне од прозападних политичких група-наша примедба] је изричито молио саветнике Ангеле Меркел за помоћ те фондације.“

  На плану политичке подршке за сада неуспелом прозападном пучу у Украјини, изгледа да су канцеларкини саветници изашли у сусрет Кличковој молби. Већ 2. децембра 2013, док је операција на кијевском Мајдану још увек била у пуном замаху, огласио се „Европски хришћански политички покрет“ (ECPM), кровна организација побожних демохришћанских партија на Западу, којој припада немачка странка ЦДУ канцеларке Меркел, па самим тим и њен политички сателит, Фондација Конрада Аденауера. Предвидљивом реториком, у саопштењу се оштро осуђује „прекомерно коришћење силе против мирних демонстраната, уз апел украјинској влади да испоштује вољу, људско достојанство и основна права украјинског народа.“

 56. Оно што су Вучићеви, Николићеви и Дачићеви EU-рофанатични напредњаци, „реформисани“ радикали и „социјалисти“, који су се претворили у обичне слуге-марионете западњачког, англо-америчко-германског неолибералног капитализма (изем ти такве „левичаре“!) одрадили у Србији, уз генерацију нових, прозападних „младих лидера“ (Ружић, Стефановић, Ђурић, Селаковић, Михајловићкa), дошавши на власт уз благослов „Великог западног Брата“, током предизборне кампање здушно „ударајући у патриотска звона“, а онда, на превару, радећи све супротно од предизборних обећања послије устоличења, „ријешивши“ питање Косова и Метохије, кренувши – ма шта кренувши, јурнувши – безалтернативним EU-ропским путем три пута брже од Тадићевих жутих и Чединих ЛДП-оваца, а под надзором и супервизијом „штованог“ српског „пријатеља“ Вилијама Монтгомерија…
  по сличној матрици и плану наших западних „пријатеља“, исто то у Републици Српској треба да спроведе „реформисани“ Босићев СДС, уз коалирање Иванића, Чавића, ПДП-а и НДП-а.
  Наравно, читав овај процес поменути „тријумвират“ треба да проведе под менторством СДС-ПДП-НДП-ових „србољубивих“ швапских учитеља из „Фондације Конрад Аденауер“ (НВО „удруге“ под директном контролом њемачке обавјештајне службе), уз „штанцовање“ нових „млађаних лидера“ СДС-a, ПДП-a и НДП-a из СДС-ове (Босићеве-Савановићеве-Конрадове) „Политичке академије“ – инкубатора.

 57. Долазак на власт Вучићевих, Томиних и Дачићевих „напредних“ и „левих“ EUрофанатика коштао је државу Србију, српске националне и државне интересе, одустајање од сопственог Устава, територијалног интегритета, препуштање Косова и Метохије шиптарским сецесионистима и НАТО окупатору, потпуно потчињавање Србије (колонизација) Западу и англо-америчко-германском НАТО-Рајху.

  Поставља се питање, пошто „НЕМА БЕСПЛАТНОГ ДОРУЧКА“, колико ће Републику Српску коштати евентуални долазак „реформисаног“ Босићевог СДС (под патронатом њемачке Фондације „Конрад Аденауер“) и њихових партнера, Иванићевог ПДП и Чавићевог НДП – уз плаћеничку медијску NED-ову „Буку“, харангу и спиновање беспризорне БН „телевизије“ и америчке (NED-овe) „алтернативне“ АТВ и фаланге „дроњавих“ НВО комесара и скојеваца – на власт у Српској?

  Вучић, Дачић и Николић су да би дошли на власт обећали пре(о)даjу КиМ Шиптарима. Шта је то што садашњи штићеници Запада у Српској (СДС, ПДП, НДП) могу понудити западном англо-америчко-германском НАТО-Рају (и „Конраду Аденауеру“) као противуслугу за помоћ да дођу на власт? Шта оно Запад, Американци, Нијемци, Британци и НАТО „братија“ већ двадесет година раде у БиХ-вилајету? Који су им интереси и намјере? Шта хоће од Срба? Зашто више не желе ни да разговарају са Милорадом Додиком, јер није „кооперативан“, нити „флексибилан“.

 58. Данашњи „реформисани“ Босићев СДС има везе са изворним (ратним и поратним) државотворним СДС-ом колико и садашњи „јевропски“ EUСПС Ивице „The Piggy“ Дачића са Милошевићевим СПС-ом, односно колико и Вучићеви и Николићеви ЕУрофанатизовани напредњаци (тј. „реформисани“ радикали) из СНС-а са некадашњим Шешељевим, Томиним и Вучићевим СРС-ом.
  С друге стране, данашњи Додик и СНСД разликују се од Додика и СНСД-а отприје 10-15 година. Како год да је тада дошао на власт, данас је међу званичницима западњачког англо-америчко-германског НАТО Рајха Миле Додик, откако је зауставио централизацију БиХ и девастацију овлашћења Републике Српске и преношење надлежности из Бања Луке у Сарајево, најомраженији политичар, шта год ко мислио о њему. А у самом Сарајеву, за неповјеровати, омраженији је од Радована Караџића и Ратка Младића (да су живи и здрави српски хероји!) заједно.
  Аналогно томе ни данањши „реформисани“ Босићев СДС није исто што и Караџићев државотворни СДС. Прво, СДС је давно амортизована, уштројена, припитомљена странка. Високи представници (Ешдаун прије свих) толико су кадровски осакатили онај „ратни“ СДС и толико притискали да су СДС-oви кадрови потпуно попустили и почели да прихватају силна смањења надлежности. Миле Додик је срећом зауставио ерозију РС – ту је испао велики, мада је било очигледно да је „пројектован“ да буде „прозападни“ човјек. Као што се види, он то ни по чему није. Напротив, он је сада руски адут на Балкану. Срећа па ни „Великом Брату“ не успијева сваки пројекат.

 59. Данашњи „реформисани“ Босићев СДС има везе са изворним (ратним и поратним) државотворним СДС-ом колико и садашњи „јевропски“ EUСПС Ивице „The Piggy“ Дачића са Милошевићевим СПС-ом, односно колико и Вучићеви и Николићеви ЕУрофанатизовани напредњаци (тј. „реформисани“ радикали) из СНС-а са некадашњим Шешељевим, Томиним и Вучићевим СРС-ом.
  С друге стране, данашњи Додик и СНСД разликују се од Додика и СНСД-а отприје 10-15 година. Како год да је тада дошао на власт, данас је међу званичницима западњачког англо-америчко-германског НАТО Рајха Миле Додик, откако је зауставио централизацију БиХ и девастацију овлашћења Републике Српске и преношење надлежности из Бања Луке у Сарајево, најомраженији политичар, шта год ко мислио о њему. А у самом Сарајеву, за неповјеровати, омраженији је од Радована Караџића и Ратка Младића (да су живи и здрави српски хероји!) заједно.
  Аналогно томе ни данањши „реформисани“ Босићев СДС није исто што и Караџићев државотворни СДС. Прво, СДС је давно амортизована, уштројена, припитомљена странка. Високи представници (Ешдаун прије свих) толико су кадровски осакатили онај „ратни“ СДС и толико притискали да су СДС-oви кадрови потпуно попустили и почели да прихватају силна смањења надлежности. Миле Додик је срећом зауставио ерозију РС – ту је испао велики, мада је било очигледно да је „пројектован“ да буде „прозападни“ човјек. Као што се види, он то ни по чему није. Напротив, он је сада руски адут на Балкану. Срећа па ни „Великом Брату“ не успијева сваки пројекат.

 60. Данашњи „реформисани“ Босићев СДС има везе са изворним (ратним и поратним) државотворним СДС-ом колико и садашњи „јевропски“ EUСПС Ивице „The Piggy“ Дачића са Милошевићевим СПС-ом, односно колико и Вучићеви и Николићеви ЕУрофанатизовани напредњаци (тј. „реформисани“ радикали) из СНС-а са некадашњим Шешељевим, Томиним и Вучићевим СРС-ом.
  С друге стране, данашњи Додик и СНСД разликују се од Додика и СНСД-а отприје 10-15 година. Како год да је тада дошао на власт, данас је међу званичницима западњачког англо-америчко-германског НАТО Рајха Миле Додик, откако је зауставио централизацију БиХ и девастацију овлашћења Републике Српске и преношење надлежности из Бања Луке у Сарајево, најомраженији политичар, шта год ко мислио о њему. А у самом Сарајеву, за неповјеровати, омраженији је од Радована Караџића и Ратка Младића (да су живи и здрави српски хероји!) заједно.
  Аналогно томе ни данањши „реформисани“ Босићев СДС није исто што и Караџићев државотворни СДС. Прво, СДС је давно амортизована, уштројена, припитомљена странка. Високи представници (Ешдаун прије свих) толико су кадровски осакатили онај „ратни“ СДС и толико притискали да су СДС-oви кадрови потпуно попустили и почели да прихватају силна смањења надлежности. Миле Додик је срећом зауставио ерозију РС – ту је испао велики, мада је било очигледно да је „пројектован“ да буде „прозападни“ човјек. Као што се види, он то ни по чему није. Напротив, он је сада руски адут на Балкану. Срећа па ни „Великом Брату“ не успијева сваки пројекат.

 61. Данашњи „реформисани“ Босићев СДС има везе са изворним (ратним и поратним) државотворним СДС-ом колико и садашњи „јевропски“ EUСПС Ивице „The Piggy“ Дачића са Милошевићевим СПС-ом, односно колико и Вучићеви и Николићеви ЕУрофанатизовани напредњаци (тј. „реформисани“ радикали) из СНС-а са некадашњим Шешељевим, Томиним и Вучићевим СРС-ом.
  С друге стране, данашњи Додик и СНСД разликују се од Додика и СНСД-а отприје 10-15 година. Како год да је тада дошао на власт, данас је међу званичницима западњачког англо-америчко-германског НАТО Рајха Миле Додик, откако је зауставио централизацију БиХ и девастацију овлашћења Републике Српске и преношење надлежности из Бања Луке у Сарајево, најомраженији политичар, шта год ко мислио о њему. А у самом Сарајеву, за неповјеровати, омраженији је од Радована Караџића и Ратка Младића (да су живи и здрави српски хероји!) заједно.
  Аналогно томе ни данањши „реформисани“ Босићев СДС није исто што и Караџићев државотворни СДС. Прво, СДС је давно амортизована, уштројена, припитомљена странка. Високи представници (Ешдаун прије свих) толико су кадровски осакатили онај „ратни“ СДС и толико притискали да су СДС-oви кадрови потпуно попустили и почели да прихватају силна смањења надлежности. Миле Додик је срећом зауставио ерозију РС – ту је испао велики, мада је било очигледно да је „пројектован“ да буде „прозападни“ човјек. Као што се види, он то ни по чему није. Напротив, он је сада руски адут на Балкану. Срећа па ни „Великом Брату“ не успијева сваки пројекат.

 62. Да мало карикирамо, што рече један чича с Романије (гдје баш и не воле Додика) – „ма, не мош’ ти њега побиједит’, немамо ми так’ог међеда“.
  Додик једноставно изгледа као лидер и државник. Ови садашњи штићеници њемачког „Конрада Аденауера“, СДС-ови, ПДП-ови, НДП-ови кадрови (а „кадри решајут всјо“ – Висарионович) изгледају некако „софистицирано“, фрагилно, крхко, свилено, „интелектуално“… Ни налик Милету.
  Разлика као између политичара и политиканта, критичара и критизера, боксера супертешке и мува категорије, лидера и сметала. Све у корист Додика.

  Поука: прво нађите српског „међеда“ (као пандан оном руском), па на мегдан Милету!

 63. Конрадови „тројански коњи“ у Српској, илити Босићева „Политичка академија СДС-а“, под директоријатом њемачког „ђака“ стипендисте, обожаваоца „рахметли“ Зорана Ђинђића, алумнисте и ротаријанца Александра Савановића и под менторством швапске Фондације „Конрад Аденауер“ која је под директном контролом њемачке обавјештајне службе, и веома активна у обојеној револуцији у Украјини.

  Шта штампа „WEB“; Surfing the SDS Political Academy:

  Скинуто са сајта Савановићеве и Босићеве (и Конрадове) „Политичке академије СДС“ –

  Ако лаже коза, не лаже „WEB“:

  http://www.akademijasds.com/index.php?option=com_content&view=article&id=110:2013-12-17-14-07-14&catid=9:2012-10-30-14-53-05&Itemid=246&lang=lat

  Предсједник Босић посјетио рад Политичке академије (30.11.2013.)

  Политичка академија СДС је у склопу друге генерације одржала трећи модул у Брчком. Предсједник СДС Младен Босић присуствовао је трећем модулу Политичке Академије СДС. Упознао је полазнике ПА СДС о политичком уређењу и тренутном економском стању Брчко Дистрикта, о националној структури и плановима Странке за предстојеће изборе.
  Изразио је подршку у раду Политичке Академије СДС и

  заједно са директорицом Фондације Конрад Аденауер Сабином Волкнер појаснио полазницима функционисање европске народне странке (ЕПП) и сарадње ПА СДС са Фондацијом Корад Аденауер.

  Директорица Фондације КА Сабина Волкнер обратила се полазницима ПА СДС и похвалила њен рад. У току обраћања полазницима истакла је да је Босна и Херцеговина на путу према Европи, а самим тим и СДС на путу ка ЕПП-у.

  Нагласила је намјеру за ојачавање сарадње између Српске демократске странке и Фондације Конард Аденауер.

 64. Конрадови „тројански коњи“ у Српској, илити Босићева „Политичка академија СДС-а“, под директоријатом њемачког „ђака“ стипендисте, обожаваоца „рахметли“ Зорана Ђинђића, алумнисте и ротаријанца Александра Савановића и под менторством швапске Фондације „Конрад Аденауер“ која је под директном контролом њемачке обавјештајне службе, и веома активна у обојеној револуцији у Украјини.
  Шта штампа „WEB“; Surfing the SDS Political Academy:
  Скинуто са сајта Савановићеве и Босићеве (и Конрадове) „Политичке академије СДС“ –

  http://www.akademijasds.com/index.php?option=com_content&view=article&id=110:2013-12-17-14-07-14&catid=9:2012-10-30-14-53-05&Itemid=246&lang=lat

  Промовисана друга генерација Политичке академије (17.12.2013.)

  У Бања Луци је током протеклог викенда додјелом диплома промовисана друга генерација Политичке Академије Српске демократске странке.
  Полазници су предходно представили своје презентације о стеченом знању.
  Након уводног обраћања, дипломе су уручили Генерални секретар СДС Драган Ћузулан и директор академије Александар Савановић.
  Свечаној промоцији и додјели диплома су присуствовали и полазници прве генерације.

 65. Конрадови „тројански коњи“ у Српској, илити Босићева „Политичка академија СДС-а“, под директоријатом њемачког „ђака“ стипендисте, обожаваоца „рахметли“ Зорана Ђинђића, алумнисте и ротаријанца Александра Савановића и под менторством швапске Фондације „Конрад Аденауер“ која је под директном контролом њемачке обавјештајне службе, и веома активна у обојеној револуцији у Украјини.
  Шта штампа „WEB“; Surfing the SDS Political Academy:
  Скинуто са сајта Савановићеве и Босићеве (и Конрадове) „Политичке академије СДС“ –

  http://www.akademijasds.com/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=9&Itemid=246&lang=lat&limitstart=10

  Стручни скуп политичких странака из Босне и Херцеговине блиских Европској народној странци (04.11.2013.)

  У периоду од 21.–23. октобра 2013.године, у организацији фондације Конрад-Аденауер Штифтунг, на Јахорини је одржан стручни скуп политичких странака из Босне и Херцеговине блиских Европској народној странци.

  Разматрана су питања
  1. Идентитета и разноликости у плуралитетским друштвима;
  2. Владавине права и правне државе;
  3. Концепт социјално-тржишне привреде;

  Испред Српске демократске странке у раду конференције учествовали су Драган Ћузулан, Вукота Говедарица и Александар Савановић.

 66. Конрадови „тројански коњи“ у Српској, илити Босићева „Политичка академија СДС-а“, под директоријатом њемачког „ђака“ стипендисте, обожаваоца „рахметли“ Зорана Ђинђића, алумнисте и ротаријанца Александра Савановића и под менторством швапске Фондације „Конрад Аденауер“ која је под директном контролом њемачке обавјештајне службе, и веома активна у обојеној револуцији у Украјини.
  Шта штампа „WEB“; Surfing the SDS Political Academy:
  Скинуто са сајта Савановићеве и Босићеве (и Конрадове) „Политичке академије СДС“ – Како доћи на власт у Српској уз помоћ швапског Конрада Аденауера:

  http://www.akademijasds.com/index.php?option=com_content&view=article&id=108:2013-12-07-09-57-51&catid=9:2012-10-30-14-53-05&Itemid=246&lang=lat

  Семинар: „Формирање власти у демократским друштвима“ (07.11.2013.)

  У Организацији Српске демократске странке и Фондације Конрад Аденауер у Босни и Херцеговини у Бања Луци, траје семинар „Формирање власти у демократским друштвима“

  На семинару су узели учешће Ивана Марић – стручна сурадница Фондације Конрад Аденауер, др Александар Савановић – директор Политичке академије Српске демократске странке и Драган Ћузулан – генерални секретар Српске демократске странке.

 67. Конрадови „тројански коњи“ у Српској, илити Босићева „Политичка академија СДС-а“, под директоријатом њемачког „ђака“ стипендисте, обожаваоца „рахметли“ Зорана Ђинђића, алумнисте и ротаријанца Александра Савановића и под менторством швапске Фондације „Конрад Аденауер“ која је под директном контролом њемачке обавјештајне службе, и веома активна у обојеној револуцији у Украјини.
  Шта штампа „WEB“; Surfing the SDS Political Academy:
  Скинуто са сајта Савановићеве и Босићеве (и Конрадове) „Политичке академије СДС“ – Како доћи на власт у Српској уз помоћ швапског Конрада Аденауера:

  Чудна јада од Мостара града?!

  Учествовање на семинару „Формирање власти у демократским друштвима“ (07.10.2013.)

  Чланови Српске демократске странке учествовали су у раду семинара “Формирање власти у демократским друштвима” – улога странака десног центрa – који је у периоду 04.-06. октобра у Мостару организовала фондација Konrad Adenauer.

  У оквиру семинара предавање је одржао и холандски политичар Hendrik Jan Ormel. Као члан странке Christen-Democratisch Appèl био је члан парламента од 2002. – 2012. године. Фокус његовог рада био је на питањима вањске политике, Европске уније, биотехнологије и бриге о животињама. Господин Ormel је члан Извршног комитета AWEPA.

  http://www.akademijasds.com/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=9&Itemid=246&lang=lat&limitstart=10

 68. Конрадови „тројански коњи“ у Српској, илити Босићева „Политичка академија СДС-а“, под директоријатом њемачког „ђака“ стипендисте, обожаваоца „рахметли“ Зорана Ђинђића, алумнисте и ротаријанца Александра Савановића и под менторством швапске Фондације „Конрад Аденауер“ која је под директном контролом њемачке обавјештајне службе, и веома активна у обојеној револуцији у Украјини.
  Шта штампа „WEB“; Surfing the SDS Political Academy:
  Скинуто са сајта Савановићеве и Босићеве (и Конрадове) „Политичке академије СДС“ – Како доћи на власт у Српској уз помоћ швапског Конрада Аденауера.
  Како добити стипендију агента швапске фондације Конрад Аденауер преко њихових штићеника СДС-а и
  Босићевог „њемачког“ идеолога, директора Политичке академије СДС Александра Савановића:

  http://www.akademijasds.com/index.php?option=com_content&view=article&id=110:2013-12-17-14-07-14&catid=9:2012-10-30-14-53-05&Itemid=246&lang=lat

  Стипендије фондације Конрад Аденауер
  19.11.2013.

  Фондација Конрад Аденауер расписује конкурс за СТИПЕНДИЈЕ /15 стипендија за студенте 1. и 2. године мастер-студија тј. 4. и 5. године студија/

  УСЛОВИ ЗА ПРИЈАВУ
  -редован студиј на 1. или 2. години другог циклуса/ 4. или 5. години студија (све
  студијске групе) на универзитету у БиХ у академској 2013/14.

  -активан ангажман у политичкој странци, невладиној или сличној организацији (; E, OVO JE BAŠ „ZNAKOVITO“ 😉

  -просјек оцјена најмање 8,00 односно 3,5 (сви испити укључујући и први циклус)
  -кандидат не смије бити у радном односу
  -старост до 30 година
  -држављанство Босне и Херцеговине
  -интерес за области у којима дјелује Фондација Конрад Аденауер у БиХ

  Апликације са комплетном документацијом доставити на сљедећу адресу:
  Фондација Конрад Аденауер
  Ферхадија 19
  71000 Сарајево

 69. Конрадови „тројански коњи“ у Српској, илити Босићева „Политичка академија СДС-а“, под директоријатом њемачког „ђака“ стипендисте, обожаваоца „рахметли“ Зорана Ђинђића, алумнисте и ротаријанца Александра Савановића и под менторством швапске Фондације „Конрад Аденауер“ која је под директном контролом њемачке обавјештајне службе, и веома активна у обојеној револуцији у Украјини.
  Шта штампа „WEB“; Surfing the SDS Political Academy:
  Скинуто са сајта Савановићеве и Босићеве (и Конрадове) „Политичке академије СДС“.

  Ко је први (швапски) идеолог Босићевог СДС-а, директор њихове Политичке академије, нови EUрофанатични „млађани лидер“ СДС-a, сљедбеник Зoрана Ђинђића, њемачки стипендиста и вјерник неолибералног капитализма Александар Савановић:

  DAADy’s little helper, Herren Savanovitz.
  Deutsche Akademische Austausch Dienst (DAAD) – Nemačka služba za akademsku razmenu (DAAD).

  http://www.daad.rs/sr/12451/index.html

  – Komemoracija Zoranu Đinđiću –

  U sredu je u Konstancu obeležena 10-ogodišnjica smrti Dr. Zorana Đinđića, prvog srpskog demokratski izabranog premijera. Tom prilikom gradonačelnik Boldt i Prof. Dr. Siebel otkrili su plaketu u njegovu čast. Svečano otvaranje programa i prijem održani su u gradskoj većnici, dok je domaćin akademskog dela bio Univerzitet Konstanc.

  Program je organizovan od strane alumnista Univerziteta Konstanc: Miloša Krstajića, Radmile Krstajić i ALEKSANDRA SAVANOVIĆA, a pod pokroviteljstvom i u saradnji sa Fondacijom Zoran Đinđić, Gradom i Univerzitetom Konstanc. Manifestaciji su prisustvale mnogobrojne ugledne ličnosti kao i zainteresovani građani i studenti koji su svojim prezentacijama i kratkim filmovima podsetili prisutne na život i delo Zorana Đinđića.

 70. Кад ја тамо, а оно међутим?! Нови члан „Ротари клуба“? Ротаријанци, масонерија, свевидеће око

  Гле, не знадох да је Herren Alexander Savanovitz – узгред, главни СДС-ов идеолог, „дични“ њемачки ђак и велики поклоник „лика и дjела“ Зорана Ћинђића – стигао да се, уз све остале активности, учлани и у бањалучки „Rotary Club“?! Значи, „ротаријанац“. „Честитке“!

  http://www.rotary-bl.org/en/news-archive/1-2010/12-novi-lan-rotari-kluba

  – New Rotary Club member –

  From 16. November 2010. we have a new member of Rotary Club Banja Luka – mr. Aleksandar Savanovic.

  Не сумњам да ће са Савановићем на челу, а под сигурном руком германске „браће“ из Фондације Конрад Аденауер (и осталих њемачких „штифтунга“), Босићева „Политичка академија СДС“ у свом „инкубатору“ отхранити (на њемачкој „сиси“) читав „буљук“ нових EUрофанатичних „младих SDS лидера“, све зa „бољи живот“ незапослених радника, гладне сиротиње, демобилисаних бораца, ветерана… a и на „добробит“ и „понос“ јединствене, цјелов’те, функционалне, интегрисане, јевропске Босне и Херцеговине – Šućur Allahu ekhber!

 71. Сила, маса, убрзање. Наше пропасти.

  Погледала сам дио емисије о протестима на БНТВ вечерас и након исте је сасвим јасно да ове најаве протеста у Српској не доносе ништа добро. Нико нема план. Циљ је изаћи на улицу и шта послије тога?

  Такође, који је резултат протеста у арапском свијету, Грчкој, Шпанији, Португалији?

  Даље, коме још није јасно да је сваким „дешавањем народа“, од Украјине преко поменутих земаља страна сила, народној маси дала убрзање пропасти поменутих земаља?!

  Да ли „скрећемо пажњу“ када позовемо аналогију са тим случајевима?

  Да ли организатори призиваних протеста гарантују народу да неће доћи до овога о чему ми који смо ПРОТИВ овде данима пишемо?

  СТОП протестима у Српској!

 72. Ustaj narode protiv ovih snsd-ovih bjednika!
  Već su nas u crno zavili dok oni ne znaju šta će od bijesa….Špirić, radmanović, radojčić, majkić. košarac, dokurac, kovač, vujičić, ne samo da primaju enormne iznose koji su mahom preko 10 000 km mjesečno, nego je ta bagra sve svoje uhljebila u državne organe i državna preduzeća!
  Svoj toj bagri treba stati u kraj, a njih ima na desetine hiljada!

 73. rodoljube
  I ti i hiljade takvih ćete doći na dnevni red kada laktaško govno spane sa vlasti!
  Jer sigurno je samo jedno, a to je da nema šanse da ti tog lopova kriminalca dezertera i ratnog profitera tako zdušno braniš, a da nisi imao neke koristi od njega!
  Uživaj još malo, jer ti otkaz, a vjerovatno i zatvor slijedi najdalje do oktobra 2014 godine!

 74. Ovaj portal nikako da se riješi ramštajna i još par psihotičnih likova, ili neće jer prima donaciju od SNSD-a da ih održava i pored toga što obaraju nivo komunikacije i diskusiju ispod svake norme.
  Bosić da nije gluplji nego što izgleda, dao bi nalog guslaru ili šefu akademije za palanačku politiku pa da pronađu i oleše ove dobrovoljne botove koji SDS-u prave NEVIĐENU reklamu.

 75. dadobl
  kao što rekoh ja pošteno živim od svoga rada i nisam državi na teretu, za razliku od tebe kome se cijeli život svodi na lizanje guzice miloradu dodiku!
  Svim ovima koji tako zdušno podržavaju dokurca su IP adrese zapisane. Pa da vidimo posle koji je razlog tako bezgranične podrške laktaškom dezerteru i ratnom profiteru!
  A onda će biti kao u srbiji! Otkaz!!! U zatvor bagru trpaj!!!

 76. А слобода говора, Рачићу? Имају људи право писати шта хоће.

  Ево ја на примјер могу написати нека се Додик напуши каре. А јопет могу написати да је спасилац Српске.
  Шта ти се више свиђа? Да се напуши(ш) каре или ово друго.

 77. Neka lažni ranjeniče, nemoj da se nerviraš!
  Ja radim kada ti smrdiš u krevetu usrana snsd-ovska stoko!
  A ti treba da objasniš kako je to ne raditi ništa a dobijati platu?
  Ljigavo jelda?
  polako ali sigurno vam dolaze najveći Srbomrzci u banja luku. sejfuim tokić, veselin gatalo…Tu je već milorad dodik…
  Tješi me samo činjenica da mi nismo isti narod!
  Srbi iz hercegovine, sarajeva romanije, podrinja, semberije sa jedne strane, i vi krajiški ljigavci sa druge strane!
  VI ste ološ, šljam!
  Vama je franj josip zabranio da svjedočite na sudu jer lažete svaku koju zinete!
  Ti, oroz, dodik, boban56, herctref…ste očigledan primjer da je čovjek bio u pravu…

 78. Има људи који се куну у Чичу, а воле комуњару Додика, подржавају остатак комуњарског режима и то оног најгорег њиховог дјела УДБЕ. Онај други цивилно-привредни је био напредан и стварао је услове за развој привреде и друштвеног система. Овај други дио комуњарског система је показивао све већу завист према том еманципованијем дјелу државног организма и на крају га је и уништио у ратовима деведесетих. Након слома привреде нама постаје јасно који је дио изашао као побједник из тог самоубилачког лудила, данас то исто лудило у недостатку привреде и радничке средње класе, почиње да мрзи и онај остатак те исте радничке класе, сиротињу.

  Такви болесници се нуде као спасиоци, они могу у својој глави све приоритете поредати за свој интерес и на Чичину капу петокраку пришити, без трунке срама ни одговорности према прошлости којој многи нису ни дорасли.

 79. evo jedan tekst za racica da reze vene i da crkne od muke:
  Poslanik Srpske demokratske stranke (SDS) u Narodnoj skupštini RS-a Radomir Pašić iznio je danas niz teških optužbi na račun lidera te stranke Mladena Bosić, sve s ciljem,kako tvrdi, da spasi SDS.

  Neće napustiti tu stranku, već „sve ovo priča radi istine kako bi probudio vjerno članstvo s ciljem spasa SDS-a“, a ne zna da li će biti donesena odluka o njegovom isključenju iz stranke.

  Pašić je u izjavi novinarima u Banjoj Luci rekao da Bosić “ne može uspješno da vodi ni mjesnu zajednicu, a kamoli stranku, a ne daj Bože državu”.

  Optuživši Bosića da ne smije, tvrdi Pašić, da se prihvati ključne uloge, da bude predsjednik RS-a i da je stalno prepušta drugima, kazao je da Bosić ne želi da SDS pobjedi na izborima, te da je „politička kukavica i slabić“.

  -Dok je Mladen Bosić predsjednik SDS-a Milorad Dodik može da stavi prste u uši i da pjeva, jer pored njega može da vlada i 100 godina – rekao je Pašić ustvrdivši da Bosić ima „politički dil s Dodikom“.

  Pašić još kaže da bi „volio da se neki raniji SDS-ovci vrate u tu stranku“.

 80. oroz
  Svakim tvojim komentarom tvoja ljigavost sve više dolazi do izražaja…
  Čitaš li tekstove koje deki šalje na drugom linku?
  To su istinite stvari o tvom nesretnom šefu i tvojoj nesetnoj stranci, a ne one poput komunalnog inspektora iz živinica, odnosno naprasnog dodikovog analitičara…
  A sada me izivinite! Idem pošteno zaradi svoju koru hljeba, za razliku od oroza, dadebl i ostalih snsd-ovih lešinara…

 81. Лазаревићу,

  мало, мало мајор на медијима. А тебе ниђе. Шта се то дешава? Имате ли ви наки споразум? Зашто мајор не среди да и ти дођеш на БН. Онај мали фармацеут отишо купити допуну и евога већ у ток-шоуу.
  Неправда.

 82. симо,

  разлика између мене, нашег програма, визије, идеологије,става и одговорног понашања и политиканства вођа опозиције(бивших власти) је у томе што се ми(ја) увијек коректно, конкретно и веома разумно односимо према догађајима у Српској.

  Најбоље си то видио по нашем саопштењу поводом несреће у Федерацији.

  Наше вријеме долази, ми знамо шта треба радити да се Српска сачува и запосли, знамо како треба са властима, како са опозицијом, како са странцима, ми поштујемо Закон и споразуме, ми не говоримо о другим, код нас је забрањено помињати имена,ми смо свакако Срби, родољуби, хуманисти, привредници,џентлмени, али никад нисмо и никад док се ја будем питао нећемо бити лицемјери и шпије.

  Еколошка партија је по много чему екслузива у Српској,једино ми нудимо неизраубоване људе и рјешења, знам да се са мном слажеш.

  Одани партнери, на програму трајног рјешења правног и политичког статуса РС и радикалног приступа запошљавању кроз развој стратешких привредних грана бићемо увијек, такав партнер су Ветерани и Економски покрет из Београда,то је нови и једини исправан пут у будућност.

  Што се тиче медија није проблем добити прилику, ево да сад напишем нешто против Додика, неко ће некоме наредити да будем гост у кући која је против власти.

  Ако сад напишем нешто против Босића,Иванића и Чавића, опет ће неко наредити да ме позове нека друга кућа, или да дам интервју за неке (не)зависне новина.

  Немој мислити да не би могао нанијети такву штету било коме од прозваних да се не би могао испоравити до избора.

  Симо, господин се не прави, господин се рађа,није Никола Лазаревић играч за мјесну заједницу, ваља у Српској коначно успоставити систем да више неће бити битно да ли ће бити Додика или Лазаревића.

  Још смо далеко од тога, зато дужно поштовање према институцијама Српске, према свим предсједницима партија и Удружења грађана у Српској, полако и паметно, држава се прави деценијама и опет пропадне због будала.

  Што се тиче Ветерана, ми смо потписали споразум о сарадњи на програмској основи, ми имамо програм и идеологију, Ветерани оправдано траже права за борачку популацију, они хоће правду, ми хоћемо право да у име народа управљамо владом како би провели програм, зар није логично онда да имамо заједнички интерес.

  Разлика је у томе што смо ми партија, ваљда је логично да медији позову Вукотића кад гостују друга Удружења,синдикати или социолози.

  Било би глупо да буду политичари тада.

  Зашто не зову са РТРС-а, БНТВ-а, АТВ-а питај уреднике, на неке можеш лично утицати.

  Поздрав.

 83. ПОЛИТИЧАРИ ОБДЈЕ НИЈЕ РЈЕЧ О БОРБИ ЗА БИЛО КАКВУ ИДЕОЛОГИЈУ, ОВДЈЕ ЈЕ РЈЕЧ О БОРБИ ЗА ОБЕСПРАВЉЕНУ И ПОНИЖЕНУ БОРАЧКУ ПОПУЛАЦИЈУ И ЗА ДЈЕЦУ БОРАЦА КОЈИ СУ ДАЛИ ЖИВОТЕ ДА БИ ВИ ИМАЛИ ГДЈЕ ДА МУДРУЈЕТЕ О ИДЕОЛОГИЈАМА.

 84. koja nesreca u Federaciji?

  „Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona je i u četvrtak imao niz sastanaka sa zainteresovanim strankama, te razmatrao mnoga pitanja koja su u nadležnosti Skupštine Tuzlanskog kantona. Tako je razmatran i utvrđen prijedlog Odluke o ukidanju prava na naknadu plate nakon prestanka mandata (tzv.„bijeli hljeb“). Kolegij razmatra i ostale pristigle zahtjeve grupa građana, uključujući i plate i naknade izabranih zvaničnika kao i uposlenih u javnom sektoru, te će vrlo brzo izaći sa određenim stavovima i rješenjima za uređenje ove oblasti.

  Pročitaj više na: http://tuzla.danas.info/2014/02/13/kolegij-skupstine-tk-bivsi-premijer-tk-i-ministri-bez-bijelog-hljeba/

  izgleda da im ide dobro…

 85. Да, иде им сјајно. Видјећемо за пар мјесеци колико то има везе са реалносшћу и да ли ће заиста тако да буде или ће опет, чим се прашина слегне, вратити све „принадлежности“ увећане за неколико пута.

  Изгледа да је нова манипулација и позив на протесте у Српској који проводе поједини медији у Српској свакодневним емисијама у којима се отворено призива немир, као и поједини коментатори на нашем порталу, добијају нову конотацију – манипулација народом у Српској како су они тамо нешто успјели. Нису ништа, надокнадиће, из свог џепа, материјалну, милионску штету коју су направили.

  Goran Vidović, 13.02.2014. 22:35:42

  Средство те борбе не смије да буде улица, у овом тренутку. Јер ће та улица у Српској да постигне само политички ефекат и да пружи материјал онима који овде прижељкују политичке и уставне реформе.
  Сви страни медији, разни страни представници злоупотребљавају ово и шире на читаву БиХ и истичу као разлог за интервенцију. То нико није измислио, то види свако ко прати стране медије.

  Ако се борите за те категорије и ако сте добронамјерни ода ћете да размислите шта тиме може да се добије. У овом тренутку улицом може само да се изгуби.

 86. anja banja luka, 13.02.201
  Ако се борите за те категорије и ако сте добронамјерни ода ћете да размислите шта тиме може да се добије.

  Ријеч борба подразумијева двије супростављене стране.

  У томе и јесте проблем, што је ова ненародна власт заједно са тајкунском олигархијом, сама поставила себе на једну страну, а све остале као противнике на другу.
  Власт треба да буде слуга народу, а не обратно.

  Ако су се људи изборили, искрварили,мајке у црно завили, да се за нешто изборе…чему онда поновна БОРБА са „својима“ да макар пристојно живе…

 87. Да ли се неко сјећа оних прича из Другог свјетског рата, када су неки преамбициозни и славе гладни конвертити на својим капама носили по два симбола, а ротирали капу по потреби. Некад на челу буде кокарда, а на потиљак окренута петокрака, а некад обрнуто на чело петокрака, а позади кокарда, е такав је овај Ороз, и Чичин и Додиков и Вуков и Вучићев првоборац.

  Наш народ све више постаје жртва реципроцитета превеликих жеља и могућности ситног интереса.

 88. anja banja luka, 14.02.2014. 00:40:12 [103910]

  slavija, 14.02.2014. 00:34:31

  И власт у Српској је овим добила јасну поруку.

  Немој ме Ања засмијавати!

  Људи из власти су већ поодавно себи направили резервне домовине, одступнице, добро набијених џепова.
  И баш сад, ето отворише им се очи и препознаше јасну поруку.
  Сад ће после примљене поруке као фино, радно и поштено?

  Да није жалосно, било би заиста смијешно!

 89. У памет се добро борци
  А ко чиња бити ће најбољи, а ко изда онога те почне…

  Мислим да нам је ово свима познато, уједно позивам све цијењене коментаторе да сутра дођу у парк Младен Стојановић гдје ће моћи јавно да изнесу своје ставове и аргументе.

 90. Платон је давно написао, „Државу треба читаво вријеме нападати на свааком мјесту, осим ако ти није у опасности живот.“
  Да смо ову мисао разумјели раније, сигурно би били данас у добром положају. Ово је дно дна. Развој демократије владајуће елите су добро искористиле и зато ће платит својим одласком на ђубриште.
  Дати шансу младим људима, на нивоу читаве БиХ.
  Сретно млади ѕа праведну борбу, у супротном у печалбу на запад.
  А ти Душко,на прољеће ватај се мистрије, престар си за ово. Демагогија на овим просторима нама више мјеста.Барем се надам.
  ЂУРГУЗА органи БОРСа да под хитно смијене. Што је доста доста је.

 91. У Бањалуци је све на продају!
  Да се у парку дијели 100марака као јуче у просторијама РВИ, похрлили би сви, узели по 100марки и истог момента отишли. Толико о подршци и доласку у парк М Стојановић.

  Зна то режим!
  Зато је режим неуморно разарао,поткупљивао, свађао, цијепао сваку пору друштва.
  Дијелио на ЊИХОВЕ и остале(издајнике и стране плаћенике)…

 92. Режим је развио систем корупције и то је готово немогуће искоријенити, док се не помете цјелокупан режим и одложи за деконтаминацију предвиђено мјесто. Одговорност и одузимање имовине, би било једно од ефикасних средстава искоријењивања овако високог степена корупције система.

 93. harper, 15.02.2014. 12:52:02

  “Одговорност и одузимање имовине, би било једно од ефикасних средстава искоријењивања овако високог степена корупције система.“

  Генијална идеја.
  Још само појасни ко ће одређивати која је имовима стећена нелегално.

 94. Симо П. Ороз, 15.02
  Генијална идеја.
  Још само појасни ко ће одређивати која је имовима стећена нелегално.

  „ОНДА НИШТА“, главу у пијесак и чекати овакве ствари…

  У Нишу се окупило на десетине хиљада у протестној шетњи због бруталног убиства младог студента 2.год. медицинског факултета Вука Стојиљковића.

  Ево једног од коментара из Ниша.

  Raste nova generacija oholih ubica.Vide da su im roditelji nedodirljivi po pitanju finansijskih mahinacija i kradja pa se osile misle da mogu da ubijaju ljude a da ne odgovaraju.Sto ce mozda i tako ispasti na kraju.Kazu da je jedan od osumnjicenih sin vlasnika hotela u Nisu,ali je odjednom skinut sa liste osumnjicenih.

 95. harper, 15.02.2014. 12:52:02
  Режим је развио систем корупције и то је готово немогуће искоријенити,

  Svaki režim razvija izvjesan stepen korupcije, zato je režim i to je imanentno svakoj birokratiji. Pravo je pitanje ZAŠTO se u određenoj ljudskoj grupi u datom vremenu tako lako prima.
  Tvoje lijeve revolucionarne želje nemaju šansu na uspjeh, jer je sljedeća sterpenica u cikličnoj smjeni vladajućih sistema nakon ohlokratije (vladavine ološ elite) vojna uprava ili hunta kako ti volja.
  I to posmatraj regionalno i još šire.

Оставите одговор