Веља извријеђао колеге одборнике

Чланови Одбора за саобраћај Скупштине Србије затражиће одговорност предсједника овог тијела Велимира Илића, јер је јуче без икаквог повода праснуо и почео брутално да вријеђа и псује чланове одбора. Илић је псовкама почео да им вријеђа најближе чланове породице, а онда наставио са: „смрадови једни“, „олошу“, „г…“, „шоње“, „п…“. Између свих тих увредљивих израза није […]

четвртак, октобар 20, 2011 / 14:54

Чланови Одбора за саобраћај Скупштине Србије затражиће одговорност предсједника овог тијела Велимира Илића, јер је јуче без икаквог повода праснуо и почео брутално да вријеђа и псује чланове одбора.

Илић је псовкама почео да им вријеђа најближе чланове породице, а онда наставио са: „смрадови једни“, „олошу“, „г…“, „шоње“, „п…“. Између свих тих увредљивих израза није престајао са „носите се у п… м…“.

Како „Блиц“ сазнаје, до инцидента је дошло током скандала који су јуче направили радикали. Требало је да почне сједница одбора, а Илић је био изнервиран јер није било кворума. На ходнику испред сале за састанке стајало је неколико посланика и чекало остале чланове. У парламенту је у то вријеме била буквално ванредна ситуација.

– У једном тренутку наилази Илић и ми крећемо за њим. Међутим, он се окреће и без икаквог повода почиње да вријеђа. Ово ми је други мандат посланика, али такву салву увреда и такво понашање не да нисам ни помишљао да може да се догоди у парламенту, већ ни на улици – каже за „Блиц“ посланик Славољуб Стајковић, члан одбора.

У групи посланика коју је Илић брутално извријеђао, осим Стајковића, био је и секретар одбора Зоран Ђунић, посланик Борјан Агантонић и Срђан Миливојевић.

Током дана требало би да се утврди и то да ли Илић може да сноси икакве посљедице, јер није званично отворио сједницу одбора, а што је неопходно да би се поступало у складу с пословником.Оставите одговор