Изток Пуц изгубио битку са болешћу

Изток Пуц прослављени златни рукометаш изгубио је најтежу утакмицу у животу. Пуц је преминуо у САД-у у 46. години живота. Вијест је потврђена из ХРС-а, али и од Пуцових дугогодишњих колега и пријатеља. Изток Пуц рођен је 14. септембра 1966. године у Словењ Градецу, а рукометну каријеру започео је играјући за РК Пруле. Каријеру је […]

четвртак, октобар 20, 2011 / 15:12

Изток Пуц прослављени златни рукометаш изгубио је најтежу утакмицу у животу. Пуц је преминуо у САД-у у 46. години живота. Вијест је потврђена из ХРС-а, али и од Пуцових дугогодишњих колега и пријатеља.

Изток Пуц рођен је 14. септембра 1966. године у Словењ Градецу, а рукометну каријеру започео је играјући за РК Пруле. Каријеру је наставио у РК Цеље, затим РК Загреб, а на крају и у РК Борац Бања Лука.

Приход недавно одиграног сусрета РК ЦО Загреб и бањалучког Борца уплаћен је за помоћ Пуцу, којему је скандирала препуна дворана. Таква посјета није забиљежена још откако је Борац био првак Еуропе.

Пуц је у каријери играо за чак три репрезентације: југославенску, хрватску и словенску. У дресу Југославије 1988. године освојио је бронзу на Олимпијским играма у Сеулу, да би се осам година касније на ОИ у Атланти окитио златом у дресу Хрватске.

Освојио је такође бронзу на ЕП-у у Португалу те сребро на СП-у 1995. године на Исланду. 2000. године Пуц је напокон заиграо за Словенију, а наступио је на ОИ у Сиднеју, гдје је Словенија освојила осмо мјесто. Након играчке каријере, Пуц је наставио дјеловати у свијету спорта, поставши спортски директор РЛ Мобител Пруле.

Године 2005. Пуц се с породицом преселио на Флориду да би омогућио бољи напредак својој дјеци која су улазила у свијет тениса. Тамо је живио све до данашњег дана, а тешку болест дијагностиковали су му почетком љета. Вијести о његовој борби за живот прешле су Атлантик у септембру, након чега су почели серијали хуманитарних утакмица за помоћ легендарном рукометашу. За Пуцом тугују његови најближи, пријатељи и колеге.0 КОМЕНТАРА

  1. Збогом мајсторе. На првој утакмици, након распада Југе, Пуц и Сарачевић (Сарач је из БЛ) који су тада играли за Хрватску на интонирању химни почињу да пјевају химну СРЈ „Хеј Славени“, а са Хрватске клупе руководство успаничено трчи и говори им да то није њихова химна.:(:(:(

Оставите одговор