Вечерас бањолучка премијера -Мотел Нане-

Вечерас, у 20:30 часова, у великој сали мултиплекса "Палас" у Бањој Луци, одржаће се премијера дугометражног играног филма "Мотел Нана", режисера Предрага Велиновића. Након премијере,филм ће се наћи на редовном репертоару бањолучког биоскопа. Филм је снимљен према сценарију Ранка Божића („Монтевидео, Бог те видео“, „Вратиће се роде“, „Живот је чудо“, „Завет“, „Оно мало душе“), а […]

четвртак, март 10, 2011 / 14:02

Вечерас, у 20:30 часова, у великој сали мултиплекса "Палас" у Бањој Луци, одржаће се премијера дугометражног играног филма "Мотел Нана", режисера Предрага Велиновића.

Након премијере,филм ће се наћи на редовном репертоару бањолучког биоскопа.
Филм је снимљен према сценарију Ранка Божића („Монтевидео, Бог те видео“, „Вратиће се роде“, „Живот је чудо“, „Завет“, „Оно мало душе“), а рађен је у копродукцији „ВизАрт Филм“-а (Бања Лука) и „Сириус Продукције “-а (Београд).

Поред чињенице да је пола продукцијског тима из Бање Луке, оно што је битно за конематографију РС је да главну женску улогу игра наша глумица Николина Јелисавац.

Поред ње главен улоге у филму, припале су Драгану Мићановићу, Николини Ђорђевић, Николи Пејаковићу, Зијаху Соколовићу, Младену Нелевићу и Љубивоју Тадићу.

Према синопсису, Иван је професор историје у једној београдској основној школи, који за вријеме часа, испровоциран недоличним понашањем ученика, прелази границу дозвољених педагошких метода и због тога бива суспендован и премјештен у скоро заборављену, основну школу у планинском селу у Српској. На путу упознаје Јасмину која се, на позив пријатеља Хазима, власника мотела “Нана”, враћа из Њемачке у своје родно мјесто.

Хоће ли боравак у Српској, у школи у којој има свега осам ђака различитог узраста, у сеоској средини коју не познаје, помоћи Ивану да донекле разумије живот? Његова љубав са Јасмином, коју знатно старији Хазим зове да би се заправо оженио њоме, и Хазимов син Сенад, једино муслиманско дијете у разреду, коме Хазим не дозвољава да слуша српског учитеља, учиниће да Иван схвати како је историја потпуно безначајна категорија, која се стално понавља и од које нема користи.

Филм је до сада приказан на фестивалима у ФБиХ, Србији, Бугарској, Мађарској, Њемачкој, Француској, Ирској, Украјини, Канади, САД-у и Индији, а на филмском фестивалу "Софест" у Сопоту прошле године освојио је свих пет званичних награда, као и награду публике и жирија ФИПРЕСЦИ.

Фестивалску премијеру имао је на прошлогодишњем филмском фестивалу „Синема сити“ у Новом Саду, а београдска публика имала је прилику да га премијерно види 3. фебруара ове године у великој дворани Сава центра.Оставите одговор