Mинистар Чубриловић разговарао са превозницима

Министар саобраћаја и веза Републике Српске, Недељко Чубриловић са сарадницма је разговарао данас са делегацијом Удружења превозника за унутрашњи и међународни транспорт Републике Српске, коју је предводио предсједник Удружења Никола Грбић, о активностима Удружења и плановима за наредни период. Представници Удружења изразили су задовољство сарадњом са Министарством саобраћаја и веза и институцијама Републике Српске. Истакли […]

четвртак, 10 марта, 2011 / 14:00

Министар саобраћаја и веза Републике Српске, Недељко Чубриловић са сарадницма је разговарао данас са делегацијом Удружења превозника за унутрашњи и међународни транспорт Републике Српске, коју је предводио предсједник Удружења Никола Грбић, о активностима Удружења и плановима за наредни период.

Представници Удружења изразили су задовољство сарадњом са Министарством саобраћаја и веза и институцијама Републике Српске. Истакли су значај доношења измјена Правилника о условима и поступку издавања лиценци за обављање међународног друмског превоза путника, роба и опасних материја.

Министар их је информисао да је Министарство у више наврата упозоравало Министарство транспорта и комуникација БиХ на хитност доношења овог подзаконског акта.

Представници Удружења су истакли значај унапређења сарадње са Републичком управом за робне резерве Републике Српске, у смислу ангажовања на пословима превоза робних резерви, истичући да би на тај начин допринијели унапређењу пословања домаћих превозника. Такође су изразили интересовање за ангажовањем, уколико домаће грађевинске фирме добију посао на изградњи аутпута Прњавор-Добој.

Министар је изразио подршку раду Удружења које тренутно броји око 700 превозника из Републике Српске и истакао да ће Министарство саобраћаја и веза и у будућности чинити све у оквиру својих надлежности да створи што повољнији пословни амбијент и једнак приступ тржишту за све превознике. Подсјетио је да је на приједлог Министарства, Влада Републике Српске 2009. године усвојила Одлуку о висини годишње накнаде за јавне путеве која се плаћа при регистрацији моторних и прикључних возила, а којом је знатно снижена цијена накнада у односу на ранији период.

Министар је такође, истакао да су резултати рада Удружења видљиви, јер су својим активностима и уговарањем пословне сарадње са различитим институцијама и организацијама, превозницима из Републике Српске омогућили јефитнији рад.Оставите одговор