Вашингтон троши Гадафијев замрзнути новац

Јапанска влада замрзнула је око 4,4 милијарде долара које припадају либијском вођи Моамеру Гадафију и његовим присталицама, јавља РИА Новости. Ова мјера услиједила је након санкција УН против либијских власти. У марту, Јапан је на листу за санкције ставио имена 18 званичника и организација Гадафијевог режима, као и Централну банку Либије. САД замрзнуле су раније […]

недеља, јун 5, 2011 / 09:45

Јапанска влада замрзнула је око 4,4 милијарде долара које припадају либијском вођи Моамеру Гадафију и његовим присталицама, јавља РИА Новости.

Ова мјера услиједила је након санкција УН против либијских власти.

У марту, Јапан је на листу за санкције ставио имена 18 званичника и организација Гадафијевог режима, као и Централну банку Либије.

САД замрзнуле су раније око 30 милијарди долара либијских средстава заједно са Швајцарском и ЕУ.

Амерички дражвни секретар Хилари Клинтон рекла је да ће Вашингтон употријебити дио замрзнутих средстава у интересу либијског народа.

Антивладини протести у Либији почели су средином фебруара, а прерасли су отворен сукоб што је довело до губитка хиљада живота.

Савјет безбједности УН увео је зону забране лета изнад Либије у марту чиме је отворен пут за ваздушне нападе на Либију.Оставите одговор