Васић: Дамир Хаџић лаже, у Брчком ништа није прихваћено

– Теза потпредсједника Социјалдемократске партије Дамира Хаџића да је ова странка на међустраначком састанку у Брчком прихватила четири министарства и одустала од пет за "платформаше", лажна је, изјавио је Срни извршни секретар Савеза независних социјалдемократа /СНСД/ Рајко Васић. Васић је истакао да није тачна ни тврдња да по том прихватању ХДЗ-у припадају два министарства и […]

уторак, новембар 1, 2011 / 14:04

– Теза потпредсједника Социјалдемократске партије Дамира Хаџића да је ова странка на међустраначком састанку у Брчком прихватила четири министарства и одустала од пет за "платформаше", лажна је, изјавио је Срни извршни секретар Савеза независних социјалдемократа /СНСД/ Рајко Васић.

Васић је истакао да није тачна ни тврдња да по том прихватању ХДЗ-у припадају два министарства и предсједавајући, а СНСД-у и СДС-у три министарства. "Овај пут српски број је четири", наводи Васић.

Он је рекао да је СНСД одмах након састанка објавио да су понуде, варијанте и могућности у Брчком пропале и да више не важе са тренутком напуштања преговарачке сале.

"Ако СДП већ одустаје од своје уцјењивачке формуле `Пет вама, пет нама`, онда може одмах да прихвати дејтонску ротацијску равноправност, а то значи Српској четири министарска мјеста у овом мандату", истиче Васић.

Потпредсједник СДП-а БиХ Дамир Хаџић рекао је федералним медијима да су протеклих дана настављени билатерални и трилатерални страначки разговори о формирању парламентарне већине на нивоу БиХ, у којима учествује и СДП, и да очекује да БиХ ускоро добије нови сазив Савјета министара.

Он је рекао да је СДП пристао на расподјелу према којој би странкама платформе припала четири министарства. "У Брчком је СДП био јасан и недвосмислен, странкама платформе четири минстарства, ХДЗ-има два плус предсједавајући, а странкама из РС три", навео је Хаџић.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор