Улогујте се трептајем ока

Kроз неколико мјесеци на тржишту ће се појавити скенер зјенице ока за персоналне рачунаре. Хојос Груп, њујоршка биометричка фирма која се бави сигурношћу, ускоро ће на тржиште избацити производ Ај лок, први пријеносни скенер за персолане рачунаре. Трептајем ока уређај ће дозволити кориснику да се логује на банковни рачун, друштвену мрежу, електронску пошту или што […]

петак, мај 20, 2011 / 19:59

Kроз неколико мјесеци на тржишту ће се појавити скенер зјенице ока за персоналне рачунаре.

Хојос Груп, њујоршка биометричка фирма која се бави сигурношћу, ускоро ће на тржиште избацити производ Ај лок, први пријеносни скенер за персолане рачунаре. Трептајем ока уређај ће дозволити кориснику да се логује на банковни рачун, друштвену мрежу, електронску пошту или што већ жели. Уређај је величине посјетнице и тежи око 100 грама, а на рачунар ће се прикључивати путем УСБ кабла.

Након што се инсталира софтвер све што корисник треба учинити је трепнути испред скенера и аутоматски се може улоговати на све заштићене апликације или интернет странице.

‘Сваки пут кад се улогујете стварате ‘уникатан кључ’ који се састоји од серије бројева. Ти бројеви се мијењају сваки пут кад се логујете тако да их нико не може хаковати’, казала је директорица маркетинга поменуте фирме те додала како је скенирање зјенице пуно сигурније него отисак прста. Прсти наиме имају око 18 јединствених тачака према којима се може извршити идентификација, док их зјеница има чак 2.000.

Ај лок ће коштати 99 долара.Оставите одговор