Нагодба Цеце Ражнатовић данас постала правоснажна

Рјешење Вишег суда у Београду којим је усвојен споразум о признању кривице између фолк пјевачице Светлане Ражнатовић, њене сестре Лидије Оцокољић и Вишег тужилаштва данас је постало правоснажно пошто фудбалски клуб "Обилић” у законском року није уложио жалбу на ту одлуку. Пуномоћник „Обилића” Милан Зиндовић изјавио је Танјугу да се клуб није жалио на одлуку […]

петак, мај 20, 2011 / 19:35

Рјешење Вишег суда у Београду којим је усвојен споразум о признању кривице између фолк пјевачице Светлане Ражнатовић, њене сестре Лидије Оцокољић и Вишег тужилаштва данас је постало правоснажно пошто фудбалски клуб "Обилић” у законском року није уложио жалбу на ту одлуку.

Пуномоћник „Обилића” Милан Зиндовић изјавио је Танјугу да се клуб није жалио на одлуку у законском року од осам дана који је данас истекао, тако да је одлука суда постала правоснажна.

Судија Слађана Марковић сада треба да донесе пресуду којом ће сестре бити оглашене кривим и изрећи ће им казне које су договорене у нагодби са тужилаштвом.

Пресуда ће бити правоснажна и извршна одмах по доношењу, јер су се и сестре и тужилаштво одрекли права на жалбу.

Према споразуму, Ражнатовићева је признала да је противправно присвајала новац од трансфера 10 фудбалера ФК „Обилић” у иностране клубове и без дозволе држала 11 пиштоља, у замјену за годину дана кућног затвора и милион и по евра новчане казне.

Лидија Величковић Оцокољић нагодила се са тужилаштвом да призна да је помагала сестри у малверазацијма са трансфером фудбалера, у замјену за шест мјесеци кућног затвора.

Како је четири мјесеца провела у притвору током акције „сабља” 2003. године популарној пјевачици остало је још осам мјесеци казне, коју ће издржавати у својој кући у Љутице Богдана.

Казну од милион и по евра сестре треба да плате солидарно и то на три рате. Прву рату од 500.000 евра треба да плате у року од 15 дана од правоснажности пресуде, другу у истом износу у року од шест мјесеци, а трећу за годину дана.

Као гаранција да ће износ казне бити исплаћен биће стављена хипотека на њену кућу у Љутице Богдана.

Ражнатовића ће, ипак, морати за напусти кућни затвор због суђења за насилничко понашање 19. јула пред Првим основним судом у Београду, а на оптуженичкој клупи пред судијом Данијелом Кош наћи ће се са зетом Предрагом Оцокољићем.

За насилничко понашање Ражнатовићевој и њеном зету пријети казна до пет година затвора, а у питању је сукоб који је прије четири године избио између Ражнатовићеве и Оцокољића са Александром Оларевићем, директором Младог пролетера.Оставите одговор