Укинут полицијски час у Тунису

Полицијски час који су власти у Тунису овог мјесеца увеле пријестоници након вишедневних нереда је укинут, саопштило је министарство унутрашњих послова Туниса. Полицијски час уведен 7. маја укинут је пошто је уочено „побољшање безбједносне ситуације у Тунису и предграђима и како би се заштитили економски интереси грађана”, наводи се у саопштењу, које је пренио АФП. […]

среда, мај 18, 2011 / 19:02

Полицијски час који су власти у Тунису овог мјесеца увеле пријестоници након вишедневних нереда је укинут, саопштило је министарство унутрашњих послова Туниса.

Полицијски час уведен 7. маја укинут је пошто је уочено „побољшање безбједносне ситуације у Тунису и предграђима и како би се заштитили економски интереси грађана”, наводи се у саопштењу, које је пренио АФП.

Полицијски час, у трајању од 21 сат до 5 сати, према образложењу владе уведен је да би се зауставило „насиље и пљачке”, пошто су групе младих, наоружани ножевима, ланцима и молотовљевим коктелима напали полицијске станице.

Прошлог викенда полицијски час је скраћен од поноћи до 4 сата.

Власти у Тунису се боре да сузбију немире у земљи након свргавања предсједника Зина ал Абидина Бен Алија у јануару после више недеља протеста.

Дио најновијих немира повезан је са протестима грађана против прелазне владе, навела је француска агенција.Оставите одговор