ФК Војводина: Извини Дачићу, омакло се

Фудбалски клуб Војводина извинио се данас министру полиције Ивици Дачићу на увредљивом тексту који се појавио на званичном сајту новосадског клуба "Шибице у погрешним рукама", који је у међувремену повучен са сајта. У том тексту Дачић је извријеђан због изјаве у Новом Саду када је рекао да Нови Сад и Београд не треба да се […]

среда, 18 маја, 2011 / 19:11

Фудбалски клуб Војводина извинио се данас министру полиције Ивици Дачићу на увредљивом тексту који се појавио на званичном сајту новосадског клуба "Шибице у погрешним рукама", који је у међувремену повучен са сајта.

У том тексту Дачић је извријеђан због изјаве у Новом Саду када је рекао да Нови Сад и Београд не треба да се мрзе, и да фудбалске утакмице не смију да буду каписла за распад државе, као што је то био случај 1991. године на Максимиру.

Аутор спорног текста назвао је Дачића "задриглим и буцмастим", да се "игра шибицама" и позива малтене на рат, а уз Партизан је у истом том тексту стајао префикс: Ногометни клуб.

Управни одбор Војводине извинио се Дачићу на том тексту, али је истакао и да се "не сматра кривим, јер је без знања управе клуба дошло до тог пропуста".

"Не желећи да се ни једног тренутка политика уплиће у спорт, сматрајући да у финалној утакмици Купа Србије између Војводине и Партизана не постоји ни једна политичка конотација, молећи да тако остане до краја и са огромном жељом да победи спорт", навела је Војводина.

Управа новосадског клуба је замолила Дачића за разумијевање за овај пропуст.

"Молимо вас да схватите да је то ауторски текст, али без обзита, ни такву врсту текста клуб не подржава", поручио је УО Војводине.Оставите одговор