Ухапшена Тимошенко или не?!

Бивша премијерка Украјине Јулија Тимошенко, која је оптужена за злоупотребу власти, ухапшена је данас и налази се у тужилаштву, саопштила је њена опозициона партија на свом интернет сајту. Тужилаштво Украјине демантовало је ову информацију, преноси агенција Интерфакс. Тимошенкова је раније изјавила да је спремна да дође на испитивање у канцеларију државног тужилаштва у 10.00 часова. […]

уторак, мај 24, 2011 / 13:16

Бивша премијерка Украјине Јулија Тимошенко, која је оптужена за злоупотребу власти, ухапшена је данас и налази се у тужилаштву, саопштила је њена опозициона партија на свом интернет сајту.

Тужилаштво Украјине демантовало је ову информацију, преноси агенција Интерфакс. Тимошенкова је раније изјавила да је спремна да дође на испитивање у канцеларију државног тужилаштва у 10.00 часова.

Испитивање је требало да буде одржано прошле седмице, али се бивша премијерка тада није појавила у тужилаштву, јер је била болесна, саопштила је њен портпарол Марина Сорока.

Правосуђе Украјине води истрагу против Тимошенкове због проневјере око 300 милиона долара које је Кијев добио у замјену за продају своје квоте за емисије угљен-диоксида у вријеме док је она предводила владу.

Истраге се воде против још неких бивших званичника из њене владе. Екипа око предсједника Виктора Јануковича наглашава да је ријеч о борби против корупције, док опозиција тврди да се ради о политичкој репресији.

Тимошенкова је била премијер Украјине од фебруара до септембра 2005. године, а затим је поново била на тој функцији од децембра 2007. до марта 2010. године, када је смијењена послије неуспјешне кандидатуре за предсједника државе на изборима мјесец дана раније.Оставите одговор