Убица фаворита без даха за Ђоковића

Новак Ђоковић пласирао се данас у финале тенсиког турнира у Мадриду пошто је савладао Бразилца Томаша Белучија са 2:1 (4:6, 6:4, 6:1). Ђоковић је оправдао улогу фаворита, јер је као други носилац побиједио 31. играча на АТП листи. Меч је трајао два сата и 10 минута. У првом сету Бразилац је успио да освоји гем […]

субота, мај 7, 2011 / 22:24

Новак Ђоковић пласирао се данас у финале тенсиког турнира у Мадриду пошто је савладао Бразилца Томаша Белучија са 2:1 (4:6, 6:4, 6:1).

Ђоковић је оправдао улогу фаворита, јер је као други носилац побиједио 31. играча на АТП листи.

Меч је трајао два сата и 10 минута.

У првом сету Бразилац је успио да освоји гем на Ђоковићев сервис и поведе са 3:2, што му је омогућило да добије први сет са 6:4, а тенисер Србије помогао му је са превише својих грешака.

У другом сету Ђоковић је повео са 1:0 и имао шансу да затим направи брејк, међутим, Белучи је серијом поена успио да га спријечи и да изједначи на 1:1. Оно што није успјело Ђоковићу, успјело је Белучију, који је затим повео са 2:1 и 3:1.

Тенисер из Србије успио је да смањи, направи брејк и изједначи на 3:3 и да у наставку ипак добије други сет са 6:4.

У одлучујућем сету није било неизвјесности. Ђоковић је повео са 3:1, Белучи је смањио на 3:1, али до краја меча није освојио ниједан гем.

У финалу Ђоковић ће играти са најбољим тенисером свијета, Шпанцем Рафаелом Надалом који је данас побиједио Швајцарца Роџера Федерера са 2:1 (5:7, 6:1, 6:3).

Наградни фонд турнира је 3.706.000 евра.0 КОМЕНТАРА

  1. Браво Ноле. Сада му је „ушла вода у уши“, што би рекли спортисти :D, опало самопоуздање тамо гдје је био најсигурнији и сада је вријеме за велике ствари. 😉

    РЕДАКЦИЈО ФРОНТАЛА.РС, смајлији су ружни + недостаје криглица, пивце или евентуално нека воткица. 😀

Оставите одговор