Прве регионалне МТВ филмске награде

„Монтевидео, Бог те видео“ Драгана Бјелогрлића са четири номинације предводи филмска остварења које ће се у наредних мјесец дана такмичити за прве регионалне МТВ филмске награде. Прва додјела ових необичних филмских призања, чије добитнике бира искључиво публика, биће одржана 6. јуна у Београду. "Након 20-годишње традиције додељивања планетарних МТВ Мови Авордс, задовољство нам је да […]

субота, мај 7, 2011 / 22:42

„Монтевидео, Бог те видео“ Драгана Бјелогрлића са четири номинације предводи филмска остварења које ће се у наредних мјесец дана такмичити за прве регионалне МТВ филмске награде.

Прва додјела ових необичних филмских призања, чије добитнике бира искључиво публика, биће одржана 6. јуна у Београду.

"Након 20-годишње традиције додељивања планетарних МТВ Мови Авордс, задовољство нам је да ову откачену верзију ‘Оскара’ организујемо и на регионалном нивоу. С обзиром на то да је реч о пилот-пројекту, одлучили смо се да ове године изаберемо најбоље у три основне категорије: најбољи филм, глумац и глумица", рекао је Нинослав Јовановић, директор регионалног МТВ канала.

Шансу да освоје признање за најбољи филм имају два остварења из Србије, "Монтевидео, Бог те видео" и "Тилва Рош", македонски филм "Мајке", хрватско остварење "Шума Суммарум" и словеначки филм "Гремо ми по своје".

"Драго ми је што је покренута ова прича, јер да није било МТВ програма и емисије ‘Џекес’, могу слободно да кажем да не би било ни мог филма", изјавио је Никола Лежаић, режисер филма "Тилва Рош"

За најбољу глумицу номиноване су: Бранка Катић (Жена са сломљеним носем), Нина Јанковић (Монтевидео, Бог те видео), Ива Крањц (Беса), Марија Шкаричић (Мајке асфалта) и Луција Шербеџија (Седамдесет и два дана).

"Још нисам свесна шта све ово значи, али сам поносна на себе, колеге и целу екипу, јер да њих није било, ни овај филм не би био оволико успешан", рекла је Нина Јанковић.

У категорији за најбољег глумца одмјериће снаге колеге са филмског платна Милош Биковић и Петар Стругар (Монтевидео, Бог те видео), као и Никола Ракочевић (Шишање), Јуриј Зрнец Гремо ми по своје) и Леон Лучев (На путу).

Глумац Никола Ракочевић захвалио је на номинацији путем видео-поруке, коју је у духу ових награда снимио у Требињу, гдје се тренутно налази на снимању.

Добитнике награда, које ће бити додијељене под покровитељством компаније "Горки лист", бираће искључиво публика, путем интернет сајта регионалног МТВ програма. Гласање траје од 7. маја до 3. јуна.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *