У Јелаху граница: Нападнути Теслићани док су се враћали са блокаде-протеста против забране митинга у Сарајеву

Теслићани који су се враћали из Добоја са протеста подршке институцијама Републике Српске нападнути су вечерас у центру Јелаха у Ефбиху, враћајући се са манифестације под слоганом Граница постоји.

субота, септембар 2, 2023 / 00:30

Ово је рекао Срни замјеник шефа Клуба одборника СНСД-а у Скупштини општине Теслић Предраг Девић.

"Возила и аутобуси су прво ударани шакама, након чега су гађани предметима", изјавио је Девић, наводећи да се инцидент догодио пред семафором у центру Јелаха.

Девић је осудио напад Бошњака на колону возила и аутобуса из Теслића, те истакао да је ријеч о још једном лошем примјеру и утицају бошњачког политичког Сарајева према Србима, у овом случају Теслићанима који су се мирно враћали кућама.

"Дио Федерације БиХ поново је потврдио да Срби не могу бити равноправан народ у БиХ", истакао је Девић.

Након што је Министарство унутрашњих послова Кантона Сарајево забранило за данас најављени протест у организацији Одбора за заштиту права Срба у Федерацији БиХ испред Суда и Тужилаштва БиХ "због неиспуњавања формалних услова и из безбједносних разлога", одржани су мирни протести на ентитској граници у Источном Сарајеву, Добоју, Лопарама и у Херцеговини, односно Невесињу.

Грађани су на пола часа обуставили саобраћај како би исказали незадовољство забраном протеста у Сарајеву и пружили подршку предсједнику Републике Српске Милораду Додику и вршиоцу дужности директора "Службеног гласника" Милошу Лукићу, против којих је Тужилаштво БиХ подигло оптужницу.Оставите одговор