У избору за награду Бранко Миљковић 12 аутора

Жири награде "Бранко Миљковић” одабрао је 12 наслова који су у ширем избору за признање најбољe књигe пjесама у 2013. години. На широј листи су чак четири издања Народне библиотеке “Стефан Првовенчани” у Краљеву – “Лекције о смрти” Бојане Стојановић Пантовић, “Катастар” Дејана Илића, “Отац” Драгана Бошковића и “Цyбер зен” Саше Радојчића. Књиге поезије које […]

четвртак, април 3, 2014 / 15:19

Жири награде "Бранко Миљковић” одабрао је 12 наслова који су у ширем избору за признање најбољe књигe пjесама у 2013. години.

На широј листи су чак четири издања Народне библиотеке “Стефан Првовенчани” у Краљеву – “Лекције о смрти” Бојане Стојановић Пантовић, “Катастар” Дејана Илића, “Отац” Драгана Бошковића и “Цyбер зен” Саше Радојчића.

Књиге поезије које су ушле у шири избор за награду су и “Мајстори певачи” Васе Павковића, “Светлуцавост и милост” Данице Вукићевић, “Одакле долазе даброви” Петра Матовића, “Зло цвећа” Радивоја Шајтинца, “Гола молитва” Саше Јеленковића, “Требало би то да прочиташ” Слободана Зубановића и “Свакодневни смак свијета” Стевана Тонтића.

У ширем избору је и збирка песама “Кавези” нишког књижевника Звонка Карановића.

До ширег избора жири, који чине Никола Вујчић, Александар Костадиновић и Горан Станковић, дошао је, како кажу у Нишком културном центру, након детаљног читања и вредновања 100 књига поезије. Признање ће бити додjељено у мају, у оквиру „Дана Бранка Миљковића“. Награда “Бранко Миљковић” прошле године је припала Алену Бешићу за књигу поезије “Голо срце”.Оставите одговор