Тужба против Боске неће бити повучена

Директор Инвестиционо развојне банке Републике Српске Сњежана Вујнић рекла је да тужба против "Боске" неће бити повучена док се не намири дуговање по основу обвезница. Вујнићева је истакла у Народној скупштини Српске да је списак корисника кредита ове банке свакодневно доступан на сајту Банке. Она је додала да предузећа која нису испоштовала услове из приватизације […]

четвртак, фебруар 14, 2013 / 15:29

Директор Инвестиционо развојне банке Републике Српске Сњежана Вујнић рекла је да тужба против "Боске" неће бити повучена док се не намири дуговање по основу обвезница.

Вујнићева је истакла у Народној скупштини Српске да је списак корисника кредита ове банке свакодневно доступан на сајту Банке.

Она је додала да предузећа која нису испоштовала услове из приватизације не могу добити кредит и да је по питању некретнина у Словенији и Хрватској обављена преписка са свим предузећима која су власници са захтјевом о достављању инфорамција о њиховом стању.

Посланик Демократске партије у Народној скупштини Драган Чавић сматра да је, с обзиром на пословање ИРБ-а, кључно питање да ли је она друштво за управљање фондовима или комерцијална банка.

Чавић је рекао да у извјештају о пословању ИРБ-а у 2011. години нема података колико је кумулативно пласираних кредита у претходном периоду са посредницима и без посредника, као ни података о стању расположиве готовине по повратима кредита на крају 2011. године.

Шеф клуба посланика ПДП-а Зоран Ђерић сматра да је потребно дефинисати повољније услове за кредите демобилисаним борцима и поставио питање да ли још увијек има предузећа која су на такозваној "црној листи" ИРБ-а.

Он је поставио питање и да ли ИРБ остаје при тужби против робне куће "Боска", као и процјене 63 некретнине у власништву Републике Српске у Словенији и Хрватској.

Посланик СНСД-а Урош Гостић оцијенио је да је Извјештај свеобухватан и објективан.

Након завршетка расправе о овој тачки предсједник Народне скупштине Игор Радојичић одредио је гласање о апсолвираним тачкама дневног реда и заказао наставак сједнице о преосталим тачкама за 12 дана.Оставите одговор