Додик се пита: Да ли је дошло вријеме за самоопредјељење?

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упитао је данас у Београду да ли је можда дошло вријеме за реафирмацију права на самоопрједељење будући да је право на територијални интегритет најбезочније срушено на питању Косова и Метохије. „Да ли је све завршено, да ли је можда дошло време за реафирмацију права на самоопредељење, како неки други имају […]

четвртак, фебруар 14, 2013 / 15:34

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упитао је данас у Београду да ли је можда дошло вријеме за реафирмацију права на самоопрједељење будући да је право на територијални интегритет најбезочније срушено на питању Косова и Метохије.

„Да ли је све завршено, да ли је можда дошло време за реафирмацију права на самоопредељење, како неки други имају право на самоопредељење, а ми немамо”, рекао је Додик на јавном слушању о политичким и другим правима Срба у региону пред Одбором Скупштине Србије за дијаспору и Србе у региону.

Додик је навео и да право на самоопредјељење имају народи.

„Јесу ли Срби конститутивни народ? Јесу. Зашто немају то право? То је због неког времена које долази”, одговорио је Додик.

Он је навео и да то што је право на територијални интегритет „најбезочније срушено у Србији – на Косову”, оставља отворено питање реафирмације права на самоопредјељење као међународног права.0 КОМЕНТАРА

 1. U bezizlaznoj je situaciji. Očekuje da dodju po njega oni za koje je radio,oni koji su ga dovezli na tenkovima i u helikopteru sa Franjom Majdančićem.

  Posao je odradio, brže i bolje ( ekonomsko, duhovno, demografsko uništenje Srpske)nego što su to oni od njega tražili i očekivali.

  Sad bi da ostane još, kako se ne bi otkrila sva njegova zlodjela i kriminal.
  E, neće moći predsjedniče.

  PREMA STANDARDIMA ONIH KOJI SU NAM TE DOVEZLI NA NAŠU GLAVU, ISTEKAO TI JE ROK UPOTREBE!

 2. Живим за тај дан, али не сада и не са вама! У супротном, хоћу да видим ваше синове у првим редовима, а не сиротињу рају:-)

  То није реално и неће бити док год АМЕРИКА И ЊЕМАЧКА буду јаке. Ако би се сада нешто покушало, згазили би нас у року 48 сати. Политичари су довели народ да није у стању десет дана да преживи, а камо ли да ратује:-) Кад то схватите, нећете причати о самоопредјељењу, већ о економији. Само јак и сит војник је добар војник. А знамо да је војник-народ, а народ је липсао од глади!

Оставите одговор