Трчимо и више: У септембру нови спортски догађај који се бори за чист ваздух – БЛ10К

Након двије године паузе, 11. Септембра поново трчимо "Бањалучку десетку" према веома јасно постављеном еколошком циљу – "За чист зрак!".

уторак, август 23, 2022 / 09:06

Старт је у улици Олимпјских побједника, у 9 часова. Учествовати могу сви. Од елитних тркача и рекреативаца до оних који који никада нису потрчали. Афтер Рун Пицниц и бржим и споријим гарантује незаборавне тренутке уз домаће гастро специјалтете, пиво, музику, програмске садржаје за дјецу… Али, то није све!

Покрећемо еколошку акцију прикупљања средства за куповину више мјерача квалитета зрака, уз подршку наших пословних партнера и тркача који ће моћи да продају освојене километре. Уређаји ће бити постављени у рекреативним зонама Бањалуке, почевши од парка "Младен Стојановић”.
Рун анд Море Цоммунитy тако пружа примјер друштвено одговорног понашања који ће, надамо се, слиједити сви грађани, пословни субјекти, НВО сектор, носиоци власти…

Акцентујемо значај медијске заједнице у Републици Српској и Босни и Хрцеговини, уз наду да ће наша еколошка прича средствима масовне комуникације стићи до сваког појединца спремног да буде глас природе.
Генерални спонзор "Бањалучке 10К” је једна од науспјешнијих прехрамбених компанија у региону "ИМЛЕК”.

Учеснике чекају занимљиви тркачки пакети богати реквизитима израђеним од еколошки прихватљивих материјала, а најбрже медаље од дрвета и богат наградни фонд. Прве три новчане награде износе по 500 КМ, 400КМ и 300КМ, у женској и мушкој конкуренцији. Пријаве су отворене, број котизација ограничен, а "Бањалучка десетка" идеална прилика за нове рекорде и почетак јесење сезоне.

Уз подсјећање да су питањем квалитета зрака у Републици Српској и Босни и Хрцеговини већ активирани сви аларми, позивамо вас у град препознатљив по зеленим алејама и парковима, да заједно скренемо пажњу јавности на значај заштите животне средине.Оставите одговор