Тигар од папира: Послије 15 година власти СНСД јавио се и Младен Босић

Сада после 15 година власти СНСД-а јасно је да је прича Милорада Додика о самосталности Републике Српске служила само за обману гласача, јер је потпуно јасно да нису ништа урадили да се то и деси, каже Младен Босић, бивши предсједник, а сада члан Предсједништва СДС.

уторак, септембар 7, 2021 / 10:40

Он наводи да је у тих 15 година, умјесто  обећаване независности, Република Српска изгубила многе надлежности.

"Главни циљ политике СДС-а је био стварање Републике Српске и њена самосталност, или сједињење са Србијом. Република Српска је створена, али није било услова за самосталност и наставила је да живи у оквиру дејтонске БиХ као равноправан ентитет", подсјетио је Босић.

Он каже да је једини циљ СНСД-ове политике обмана сопственог народа и останак на власти.

"Наводна политичка платформа СНСД-a од 2006. године до данас је борба за ‘САМОСТАЛНОСТ РС’. На основу те поруке су добијали већину гласова на изборима. Сада после 15 година на власти СНСД-а, јасно је да се радило о обмани, јер нису ништа урадили да се то и деси", истакао је Босић.

Напротив, додаје он , управо су власти Републике Српске таквом реториком омогућавале останак институције Високог представника до данас, иако му је рок употребе давно истекао.

"У ових 15 година је Република Српска изгубила многе надлежности, економски постала зависна од сумњивих кредитора и полигон за разне мешетаре из криминалног миљеа", навео је Босић.

Подсјећа да би у свакој кризној ситуацији, као и сада, лидер СНСД-а изјављивао да је једино рјешење РАЗЛАЗ, а онда би нашао начин да се подвије реп и потврди тезу из дијела међународне заједнице да се ради о "тигру од папира".

"Клише који се у свакој кризи понављао је‚ као они би кренули у самосталност, али им као не дају опозиција у Републици Српској или Вучић", каже Босић.

Према његовим ријечима исто се дешава и у кризи поводом Инцковог наметања закона.

"Овог пута је подвијање репа кренуло неочекивано брзо Додиковим одласком на сједницу Предсједништва БиХ и учешћем у гласању. Више је него примјетно да је ријеч ‚референдум‘ избачена из Додиковог рјечника, а пласира се теза о ‚договореном мирном разлазу‘. Ако је јасно да то друга страна неће прихватити, са ким ће се онда договорити о мирном разлазу", упитао је Босић.

Остаје још, каже Босић, да се нађе кривац за подвијање репа, јер као они би кренули у самосталност, али им као не да СДС.

"Управо су бјесомучни напади ових дана на СДС и Мирка Шаровића дио овог већ много пута виђеног сценариа. Само што је овог пута то више него прозирно. Једини циљ такве политике обмане сопственог народа је останак на власти, а последице су стална политичка криза и пропадање. То је заоставштина политике Тигра од папира", поручио је Босић.Оставите одговор