Рек’о Миле: Шобот је прави кандидат за градоначелника Бање Луке

Предсједник СНСД Милорад Додик увјерен је да је Градски одбор странке у Бањој Луци изабрао правог кандидата за градоначелника Николу Шобота, те му захвалио на опредјељењу да уђе у "тешку битку која није нимало лака".


Дани(ј)ел Симић: Умјетнички строј

РТРС дуго, неколико година, нема емисију која се бави свијетом. Нико ништа на то. Сад је, као, истекао рок некој емисији "из културе". Одмах се пресликала ситуација, као у вакат неспонзорства Театар феста од стране РТРС, а због гостовања Сарајевског ратног театра. Исти људи, иста шупља.


Симић: Црнадак позивом Додику да да оставку, показује да одобрава поступке ОХР

Пошто је заиста немогуће да се у тридесетак секунди сажме све везано за позив Игора Црнадка из ПДП, Милораду Додику од СНСД, да поднесе оставку на фукнцију због политичке оптужнице, Д. Симић јавности пружа цјелокупну изјаву дату 04.09.2023. Алтернативној ТВ из Бање Луке.


Додик враћа Бореновићу уздржану Тању Милашиновић, као ПДП-ов кадар

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је Тању Милашиновић, која је била уздржана приликом гласања о чланству тзв. Косова у Савјету Европе, у Министарство иностраних послова у Савјету министара довео ПДП, а на тренутну позицију, мимо сагласности и воље Срба, послала ју је Бисера Турковић.


Новаковић-Бурсаћ: Избациваћемо клипове из точкова развоја Републике Српске

СНСД ће се као странка која врши власт у највећем броју локалних заједница у Републици Српској и на нивоу БиХ понашати одговорно и свој капацитет ће употријебити да отклони сметње и блокаде развоја Републике Српске, изјавила је делегат у Клубу српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Снежана Новаковић Бурсаћ.


Дани(ј)ел Симић: Људи са три прста

Прошао Свети Јануар, а ми убрзану рекапитулацију губитка нагона за самоодржањем. Дан Републике Српске 2023. обиљежили као прваци индуковане психозе. Показали да државни концепт Српске нема свој правац, циљ и самосвијест. Држи воду, док мајстори краду. Зато, у будућности, садашњи Срби могу бирати хоће ли се национално изјашњавати као Гости, или Балканци?


Обијени прагови господина Шмита

Састанак предсједника Србије са Кристијаном Шмитом је забијање ножа у леђа или излазна стратегија за српског члана Предсједништва БиХ? Коме није јасно да је само и фама око српског јединства довољна – не само да се неутралише Инцко, већ и да Шмит буде посљедњи високи представник?


Тигар од папира: Послије 15 година власти СНСД јавио се и Младен Босић

Сада после 15 година власти СНСД-а јасно је да је прича Милорада Додика о самосталности Републике Српске служила само за обману гласача, јер је потпуно јасно да нису ништа урадили да се то и деси, каже Младен Босић, бивши предсједник, а сада члан Предсједништва СДС.