TИ БиХ: Округли сто о сукобу интереса

Транспаренси интернешнал Босне и Херцеговине (ТИ БиХ) организује Округли сто о сукобу интереса, на којем ће се расправљати о будућим измјенама Закона о спречавању сукоба интереса, даљим могућностима измјена легислативе у овој области и проблемима који се појављују у примјени закона. Том приликом ће, такође, ТИ БиХ представити налазе регионалног истраживања и преглед праксе у […]

четвртак, септембар 15, 2011 / 19:32

Транспаренси интернешнал Босне и Херцеговине (ТИ БиХ) организује Округли сто о сукобу интереса, на којем ће се расправљати о будућим измјенама Закона о спречавању сукоба интереса, даљим могућностима измјена легислативе у овој области и проблемима који се појављују у примјени закона.

Том приликом ће, такође, ТИ БиХ представити налазе регионалног истраживања и преглед праксе у процесуирању случајева сукоба интереса.

С друге стране, представници Комисије за утврђивање сукоба интереса у органима власти Републике Српске и Централне изборне комисије Босне и Херцеговине ће изложити своје налазе о легислативи у области сукоба интереса, њеном провођењу, будућим измјенама и препорукама за унапређење законског оквира.

На Округлом столу се очекује и присуство представника државног и ентитетских парламената, организација цивилног друштва, ОХР-а, министарстава правде, а скуп ће бити отворен за представнике медија.

Округли сто ће се одржати 16. септембра 2011. у хотелу Европа у Сарајеву, са почетком у 12.00 часова.Оставите одговор