Теслић: Уручени кључеви куће за двије вишечлане породице

Министар за породицу омладину и спорт Републике Српске Нада Тешановић уручила је данас у теслићком насељу Горња Врућица кључеве од кућа за двије вишечлане породице, у чију је изградњу ресорно министарство уложила 180.000 КМ, а општина Теслић 30.000 КМ. Тешановићева је изјавила да су куће изграђене у оквиру пројекта стамбеног збрињавања породица са четворо и […]

петак, септембар 9, 2011 / 12:48

Министар за породицу омладину и спорт Републике Српске Нада Тешановић уручила је данас у теслићком насељу Горња Врућица кључеве од кућа за двије вишечлане породице, у чију је изградњу ресорно министарство уложила 180.000 КМ, а општина Теслић 30.000 КМ.

Тешановићева је изјавила да су куће изграђене у оквиру пројекта стамбеног збрињавања породица са четворо и више дјеце који проводе Влада РС и ресорно министарство.

"Пројекат подразумијева изградњу 96 кућа у 26 општина Српске. Ове куће у Теслићу само су дио тог пројекта", рекла је Тешановићева, додајући да је планирано да до краја године буде завршено стамбено збрињавање породица са петоро и више дјеце у оквиру овог пројекта.

Она је нагласила да је веома важно стамбено збринути и једног човјека, а камоли породице са петоро или више дјеце.

Тешановићева је изразила сумњу да ће реализација овог пројекта бити настављена у наредној години, јер због економске кризе вјероватно неће бити новца у буџету за ове намјене.

Начелник општине Теслић Саво Касаповић рекао је да је општина купила земљиште, урадила темеље кућа, те, осим неопходне документације, обезбиједила и инфраструктуру, што је коштало 30.000 КМ.

Он је најавио изградњу још двије куће у Теслићу за вишечлане породице, истичући да су активности већ у току, те изразио наду да ће и тај пројекат бити завршен ускоро.

Породице Миљић и Божић, којима су данас уручени кључеви од кућа, имају по петоро дјеце. Породице истичу да су након година тумарања и живљења у тешким условима напокон добиле савремено урађени дом, изразивши увјерење да ће и друге породице које живе у тешким условима, захваљујући помоћи Владе Српске и општине, ускоро имати боље услове становања.0 КОМЕНТАРА

  1. Tаман хтједох похвалити Министарство и Владу РС за овај пројекат, кад, не лези враже, прочитах реченицу:

    „Тешановићева је изразила сумњу да ће реализација овог пројекта бити настављена у наредној години, јер због економске кризе вјероватно неће бити новца у буџету за ове намјене.“

    А зашто не би била настављена у наредној години?

    Имате неке веће приоритете, нпр. плате запосленима у администрацији, па ћете да „крешете“ трошкове на овој ставци?

    x-(x-(x-(

Оставите одговор