Тешановић: Финансирање 25 спортских организација инвалидних лица

Министар породице, омладине и спорта Репубике Српске Нада Тешановић уручила је данас рјешења о овогодишњем финансирању 25 спортских организација инвалидних лица из РС у укупном износу од 90.000 КМ. Тешановићева је рекла да су ова средства додијељена према критеријуму остварених резултата клубова на основу конкурса за финансирање спортских организација лица са инвалидитетом, који је Министарство […]

четвртак, јул 21, 2011 / 14:36

Министар породице, омладине и спорта Репубике Српске Нада Тешановић уручила је данас рјешења о овогодишњем финансирању 25 спортских организација инвалидних лица из РС у укупном износу од 90.000 КМ.

Тешановићева је рекла да су ова средства додијељена према критеријуму остварених резултата клубова на основу конкурса за финансирање спортских организација лица са инвалидитетом, који је Министарство расписало у мају.

"Морамо посебно водити рачуна о овој категорији спортиста, јер ово треба да буде вид њихове рекреације и социјализације, али и резултате на свјетској сцени, почевши од спортског риболова, до сједеће одбојке и кошарке које су изашле на европску сцену", рекла је Тешановићева.

Она је додала да ће се о проблемима ових организација говорити на тематској конференцији о питањима инвалида, која ће бити одржана у септембру и октобру.Оставите одговор