Висока школа МУП-а РС у универзитетском крилу!

Полазници Високе школе унутрашњих послова МУП-а РС од сада ће бити потпуно равноправни са студентима Бањалучког универзитета, јер ће на располагању имати сав простор и опрему Универзитета, за сва академска питања биће надлежан Сенат Универзитета у Бањалуци, а њихове дипломе ће убудуће, осим потписа директора Високе школе, имати жиг Универзитета и потпис ректора. Ова права […]

четвртак, јул 21, 2011 / 14:56

Полазници Високе школе унутрашњих послова МУП-а РС од сада ће бити потпуно равноправни са студентима Бањалучког универзитета, јер ће на располагању имати сав простор и опрему Универзитета, за сва академска питања биће надлежан Сенат Универзитета у Бањалуци, а њихове дипломе ће убудуће, осим потписа директора Високе школе, имати жиг Универзитета и потпис ректора.

Ова права дефинисана су Уговором о међусобним правима и обавезама између МУП-а РС, односно Високе школе унутрашњих послова и Универзитета у Бањалуци који су данас у Бањалуци потписали министар унутрашњих послова РС Станислав Чађо и ректор Универзитерта у Бањалуци Станко Станић.

"Овај корак има своју залеђину у виду подизања квалитета у високом образовању полицијских службеника на виши ниво и мислим да ће се то врло брзо и практично осјетити", рекао је Чађо новинарима након потписивања уговора.

Он је нагласио да потписивањем овог уговора друштвена заједница добија нови квалитет, а да студенти Високе школе унутрашњих послова добијају дипломе верификоване од безбједносних структура, али и од тржишта рада.

Ректор Универзитета Станић подсјетио је да је Висока школа унутрашњих послова МУП-а РС 2008. године постала придружена чланица Универзитета у Бањалуци, али да се данас та сарадња проширује на обострано задовољство.

Он је нагласио да Висока школа унутрашњих послова МУП-а РС са становишта академских питања од данас има исти статус као и свих других 16 факултета и један институт у саставу Универзитета у Бањалуци.

Потписивању уговора о међусобним правима и обавезама између Високе школе унутрашњих послова МУП-а РС и Универзитета у Бањалуци присуствовао је и министар просвјете и културе РС Антон Касиповић, те представници руководстава Универзитета и Високе школе.Оставите одговор