Тегелтија: Српска не жели више да се надмудрује са Владом ФБиХ

Министар финансија Републике Српске (РС) Зоран Тегелтија изјавио је данас да ће Српска своја права у вези са поравнањем расподјеле прихода од индиректних пореза тражити судским путем, јер Федерација БиХ (ФБиХ) не жели да призна дуговања и под разним изговорима жели да пролонгира признање свог дуга. "Они од једног до другог Управног одбора (УО) траже […]

среда, мај 11, 2011 / 15:42

Министар финансија Републике Српске (РС) Зоран Тегелтија изјавио је данас да ће Српска своја права у вези са поравнањем расподјеле прихода од индиректних пореза тражити судским путем, јер Федерација БиХ (ФБиХ) не жели да призна дуговања и под разним изговорима жели да пролонгира признање свог дуга.

"Они од једног до другог Управног одбора (УО) траже нове услове, а између два УО прође мјесец и по – два, па је отприлике њихово очекивање да ће прошлу годину потрошити у том надмудривању", рекао је Тегелтија новинарима.

Он је истакао да тако даље не може, да Српска не жели више да се надмудрује са Владом ФБиХ.

Тегелтија је оцијенио као поразан однос Владе ФБиХ према институцијама БиХ, прије свега према УИО и њеном Одјељењу за макроекономску анализу, јер је јасна порука ФБиХ да они не вјерују оном што ради Управа и то одјељење.

"Да им вјерују, не би тражили формирање комисије која ће провјеравати њихов рад", додао је Тегелтија.

Коментаришући повећање коефицијената за расподјелу индиректних прихода Српској, Тегелтија је истакао да РС тражи само оно што говоре показатељи крајње потрошње.

"Нисмо тражили ни више ни мање од тога и добра је ствар што се послије дужег времена успјели кориговати ти коефицијенти", нагласио је Тегелтија.

Управни одбор Управе за индиректно опорезивање БиХ није јуче постигао договор о поравнању расподјеле прихода од индиректних пореза из протеклих година. Портпарол УИО Ратко Ковачевић рекао је новинарима након сједнице да ово питање иде на даље усаглашавање ради постизања договора, не желећи да прецизира разлоге због којих није постигнут договор.0 КОМЕНТАРА

 1. Vi ste vlada kontinuiteta koja nas vodi brzo i sigurno u ekonomsku propastu u bezizlaznu situaciju.Mi vas bezobrazno dobro plaćamo, ostajući bez igdje ičega, lišavate nas osnovnih uslova za život(hrana, liječenje), zadužujete nas, a niste sposobni , ili nećete, da nađeta načina da nas federacija ne krade.Uvijek nam se žalite da nas potkradaju.Pa, zašto vas imamo i plaćamo?Ako ne znate, a očito je da ne znate, neka onaj ironični caklasti premijer odstupi.Mi se nismo žalili kada smo morali i gladni, i žedni, donoseći hranu i odjeću od svojih kuća, zakidajući od svojih porodica išli u rovove.Dali smo vam u ruke RS, a vi niti znate, niti hoćete da upravljate sa njom od srca.Kako vas nije sramota da nam se uvijek žalite? ko je potpisivao štetne ugovore , mi ili vi?
  Tužbe , posledice vašeg javašluka, neznanja, a bogami, i namjerne sabotaže, opet masno plaćamo mi.
  Kako gog obrneš, mi smo jadni sa vama. I, prejadni.Vi, , gadovi, nijedni, živite od naše muke i jada k’o carevi. Ne trebalo vam ,ni vama, ni onome kome dajete, od svoga naroda!

 2. „Српска не жели више да се надмудрује са Владом ФБиХ“
  Vjerovatno zato jer su do sada sa „svojim pregovarackim znanjem i umijecem“ uvijek izvukli deblji kraj.
  Meni je ipak interesantna saradnja S.S. (nije Silvestar Stalone)sa Hadzipasicem, od mostova pa nadalje.
  A da most u B.Luci (kod Toplane) nije radio S.S. a niti firma pokojnog Hadzipasica pa mi opet „donji“

  Pa to je nepravda stvarno-rece Kalimero…

  Nego nije mi jasno kako to da je BDP RS tako mali u poredjenju sa FBiH.Pa zar mi nismo puno bolji dio RS-a.
  Citam u Blicu kakve mi imamo „bizmismene“ pa uskoro cemo prestici tkz. razvijene zapadne zemlje.

Оставите одговор