Шпирић: Чврсто стојим иза ОБА БиХ

Предсједавајући Савјета министара БиХ Никола Шпирић изјавио је данас у Сарајеву да чврсто стоји иза рада Обавјештајно-безбједносне агенције (ОБА) БиХ. "Све док Агенција ради у складу са законом и професионално, има моју максималну подршку, иако због ових мојих изјава многи у БиХ нису сретни", изјавио је Шпирић на конференцији за новинаре. Према његовим ријечима, ОБА […]

среда, мај 11, 2011 / 15:03

Предсједавајући Савјета министара БиХ Никола Шпирић изјавио је данас у Сарајеву да чврсто стоји иза рада Обавјештајно-безбједносне агенције (ОБА) БиХ.

"Све док Агенција ради у складу са законом и професионално, има моју максималну подршку, иако због ових мојих изјава многи у БиХ нису сретни", изјавио је Шпирић на конференцији за новинаре.

Према његовим ријечима, ОБА није агенција за дератизацију и показује се да она професионално ради свој посао.

"Кад ме убиједе у другачије, то може резултирати промјеном мог става", нагласио је Шпирић.

Он је подсјетио да је након недавне афере о прислушкивању снажно стао иза ОБА и затражио да се испита да ли има незаконитог прислушкивања у БиХ, да ли је Агенција то радила и на који начин се долази у посјед заштићених података у БиХ.

Наводећи да је задатак надлежних институција да ураде тај посао Шпирић је рекао да врло брзо очекује њихов извјештај.

"Тад ће се показати да ли смо ми спремни да изграђујемо државу у којој живимо или не", закључио је Шпирић.Оставите одговор