Тарантино у Венецији дијелио награде пријатељима?

ЛОНДОН – Амерички режисер Квентин Тарантино оптужен је за непотизам пошто је венецијански жири којим је предсједавао додијелио више награда његовим пријатељима и сарадницима. Тарантинове бивша партнерка Софија Копола добила је Златног лава за филм "Самевер", а његов дугогодишњи пријатељ Алекс де ла Иглесија два признања, укључујући оно за режију филма "Балада Тристе Де тромпета". […]

понедељак, септембар 13, 2010 / 13:21

ЛОНДОН – Амерички режисер Квентин Тарантино оптужен је за непотизам пошто је венецијански жири којим је предсједавао додијелио више награда његовим пријатељима и сарадницима.

Тарантинове бивша партнерка Софија Копола добила је Златног лава за филм "Самевер", а његов дугогодишњи пријатељ Алекс де ла Иглесија два признања, укључујући оно за режију филма "Балада Тристе Де тромпета".

Филмски критичар листа Коријере дела сера Паоло Мерегети критиковао је Тарантинове одлуке.

"Предсједавање Квентина Тарантина донијело је ризик озбиљног сукоба интереса имајући у виду да су ‘Самевер’ и ‘Роуд то Ноувер’ шармантни и занимљиви, али ништа више од тога", оцијенио је.

Ипак, Тарантино је казао да није дозволио да било шта утиче на њега.

"Само сам буквално одговарао на филм. Није било никаквог фаворизовања", казао је Тарантино.

Жири је Винсенту Гало доделио награду за најбољег глумца, иако у филму "Есенцијално Убиство" није изговорио ниједну ријеч.

Тарантинов ментор Монти Хелман добио је специјалну награду за цјелокупну каријеру.Оставите одговор