Тадић представио свој народ

Бивши потпредсједник СДС и трикратни предсједнички кандидат Огњен Тадић, представио је најуже руководство своје нове, Народне странке.

петак, новембар 3, 2017 / 15:55

Нису представљени кандидати за опште изборе који нас очекују наредне године, већ искључиво бивши чланови СДС, односно њихове функције у бившој, и у садашњој, новој фракцији СДС која је постала странка.

Тадић је рекао да је на сцени је "политичка хистерија странака" у Српској. И код владајућих у Српској и оних који су у власти на нивоу заједничких органа. У СДС је се то по Тадићевом мишљењу десило од кад је изгубила изборе на локалу, а у СНСД од када је Морин Кормак забранила Додику улаз у САД.

Очишћено од фраза, Тадић каже укратко да ће његова "странка радити за народ". Новинари су поставили и питање: Ко ће бити предсједник? Што је изазвало општи смијех међу присутнима, једнако као и питање: Хоће ли ико остати у СДС?

На прво питање Тадић је изнио тезу о потреби кандидовања нестраначких кандидата, како би Српска добила предсједника који "никоме неће робовати", док је на ово друго питање одговорено са: Не би да пребројавају.

Све у свему, након Српске радикалне странке, те Српске радикалне странке РС, затим СДС, коначно смо дошли и до једне нове ,Народне странке, у којој је Огњен Тадић предсједник.4 КОМЕНТАРА

 1. Ништа ново, не сумњам да ће им прићи још неки из СДС, од посланика, нарочито одборника.

  Да ли ће им то бити довољно да уђу у НСРС?
  Сумњам, али то и није мој проблем.
  Не мислим да ће и једна „партија пребјега“ проћи добро после медијског решетања и лијепљења (не) оправданих етикета.
  Услов услова да се промијени начин понашања и размишљања у овој несрећној земљи, јесте да у НСРС догодине уђу здраве и неукаљане снаге, снаге са јасном визијијом, идеологијом и програмом.
  Зелени су сигурно та позитивна снага.
  Наш циљ је ПРВА ПРАВА ПОСЛЕРАТНА ОБНОВА, да би се то урадило од 2019 године, не смије више од 6-7 српских партија бити у НСРС, наравно, заједно се зеленим.

  Да би народ доживио катарзу и натјерао тзв.велике партије да се држе обећања у кампањи, треба прво довести до политичке катарзе, односно, до поједностављења политичке сцене.
  Мале партије организоване од пребјега из других партија, велика су опасност за Републику Српску, ако случајно нека од њих уђе у НСРС.

  Карактер таквих људи је показан кроз напуштање партија које су им донијеле садашње мандате.

  Како онда да им вјерујемо да ће се држати садашње приче?

  Зато као једина неукаљана прича, партија која има идеологију и циљ, све ћемо учинити да ВИОЛЕТА-партије за сва времена нестану после идућих избора.

 2. Надам се да се Огњен није наљутио, јебига, премлад је ушао у политику.
  Покварили су га на вријеме.

  Писао сам овдје више колумни о младим, од оне МЛАДИ И ПОЛИТИКА (прије пар година објављена), до оне у фебруару под називом БУНИТЕ СЕ МЛАДИ, СВИ ВАС ЛАЖУ И ЗАЈЕБАВАЈУ.

  у обије колумне сам их савјетовао да живе пуним плућима, да уче, да се баве спортом, да се блицају, али и да прате шта се догађа, да преко друштвених мрежа и на друге начине указују на битанге у политици, али никако, понављам, никако да не иду у политику док се кроз посао и породицу не остваре.

  Зашто?
  Зато што ће изгубити душу и постати људи без карактера, све служећи сто пута горе од себе, као што је сад случај са најмање 90% тзв. младих политичких кадрова.

Оставите одговор